Yılmaz’dan eleştirilere yanıt

Yılmaz’dan eleştirilere yanıt
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesinin 2019 Yılı Faaliyet Raporunun oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP’nin eleştirilerini yanıtladı.

“BUNLAR “GÜLÜNÇ DİKTATÖRLER””
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Kolektifi çaba noktasında eleştiri oldu. Önemsiyorum. Kolektif üretmek, kolektif kararlar almak çok önemli ama bir o kadar da zor şeyler.
Şehri kolektif şekilde idare edenler, paydaşları; sivil toplum örgütlerini, meslek odalarını, muhtarlar derneği başkanını, spor kulübü başkanını kendileri belirlerler. Ondan sonra paydaşlarla beraber şehri kolektif yönettiklerini iddia ederler. Esasında bunlar “gülünç diktatörler” dedi.

Yılmaz “Ben göreve geldiğimden beri bu paydaşların hiçbir tanesine müdahale etmedim. Bu şehrin paydaşlarını kendi dinamikleriyle, kendi güçleriyle ayakları üzerinde durup bağımsız bir şekilde oluştukları zaman o paydaşlarla kolektif olarak yönetilebileceğine inanan bir arkadaşınızım.” dedi.

“BUNLAR SİLİVRİ’NİN KRONİK SORUNLARI DEĞİL MİYDİ?”
“Hiçbir kronik sorunu çözemediğimi iddia ederek beni gülümsettiniz. Şehrin hangi kronik sorunları vardı? İki tane köprümüz var; 32 gözlü tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve kısa tarihi köprü. On yıla yakın bekleyen bir restorasyon çalışması sizce kronik bir problem değil mi? Ve şu an o iki köprü bitme aşamasında değil mi? Bu bir kronik problemin çözülmesi değil mi?
Depremde hasar görüp 11 yıldır yıkılamayan ve altında şehrin ana şebekesinin bulunduğu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasını yıktık. Oradaki yolu açtık ve küçük bir otopark yaptık. Otoparkın arkasındaki alanlarda ağaçlandırmasına varana kadar asfalt ve bordürlerini yaptık. Sizce Silivri’nin kronik bir sorunu değil miydi?
Yine şehrin İlçe Emniyet Müdürlüğü binası bulunmaması, İlçe Jandarma Komutanlığı binasının bulunmaması, Selimpaşa’daki polis merkezinin çok kötü durumda olması ve şuan yenilerinin bitmek üzere olması sizce kentin kronik sorunları değil miydi?
Yine şuan Yavuz Sokak, Vakkas Sokak BP istasyonun arkasında bulunuyor. Meclis Üyesi olarak şehrin sokaklarını ne kadar geziyorsunuz bilmiyorum. Oradaki beton elektrik direklerini ve elektrik tellerinin değiştiğini, atık ve yağmur suyu hattının yapılmadığını, hala asbestli boruların olduğunu, atık su hatlarının olmadığını, asfalt ve kaldırımların olmadığını biliyor muydunuz? Burada yaptığımız çalışmalar şehrin 40 yıllık sorunu değil mi? Bir ay içerisinde orayı bitireceğiz. İSKİ, BEDAŞ ve Türk Telekom ile beraber yapıyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yapıyor. Kimse kimseye bahşiş vermiyor.
Kentsel dönüşüm ve deprem de kronik sorun. Yalnız seminerlerde konuşulan bir konu olmaktan öte gitti. Bu şehrin Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesini hazırladık. İhale ettik. Onun için para ödedik. İBB ile uyumlu bir çalışma içerisinde Silivri’nin zemin etütlerini, binalarının depreme ne kadar dayanıklı olup olmadığının çalışmalarını bitirdik.
Belediyemiz bünyesinde AFAD’ın kurulumunu yaptık. Çok kısa sürede mekanı ve araçlarını temin ederek kullanıma tahsis edeceğiz.
Şehrin bu kadar kronik sorunu çözülürken “Hiç biri çözülmedi” demek esasında bize yüklediğiniz vizyonsuzluğun sizin üzerinizde bulunması Süheyl bey. Bu kadar vizyonsuz bir tespiti sizin gibi tecrübeli bir siyasetçiden şahsen beklemiyordum. Vizyon diye yaptığınız eleştirilerin esasında benim size yapmam gerektiğini de ifade etmek istiyorum.

“BUNU İSPATLAMAKLA YÜKÜMLÜSÜNÜZ”
Yılmaz, “Yine bir eleştiriniz de Bülent Didinmez’in belediyemizde ne iş yaptığı ile ilgiliydi. Lütfen sizi bu konuda yanıltan arkadaşlarınızı gözden geçirin. Didinmez, benim saygı duyduğum, MHP teşkilatlarında çok uzun yıllar görevler yapmış, çok önemli şahsiyettir. Silivri Belediyesinden bir maaş almamakta. Kendisinin Silivri Belediyesinde sekreteri, aracı yok. Faaliyet Raporuna ve buna yaptığınız eleştiriyi doğru bulmadım. Benim evraklarımın altında kendisinin bir imzasını bulursanız, benim atacağım imza Belediye Başkanlığından istifa dilekçesi olacak. Bunu ispatlamakla yükümlüsünüz.” dedi.

“HÜKÜMETE DESTEK ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”
“Biz hükümet ortağı değiliz herhangi bir bakanımız yok. Kabinede görev yapmıyoruz ama Cumhur İttifakı’nın paydaşı olarak bunu anlamlandırmış bir şekilde hükümete bu konuda destek olmaya devam ediyoruz.”

Yılmaz, “Engelsiz Park tahsisi ile ilgili bir tespitiniz oldu. Proje yapmak çok kolaydır ama bir sorunu dert edinmek onun üzerine düşmek kolay değil. X kişinin imzasıyla Milli Emlak’tan tahsisini isterseniz hangi partiyle olursa olsun, şu an AKP’li biriyle bile o tahsisi alamazsınız. Ben o tahsisi İSKİ, DSİ, İl Sağlık Müdürlüğü dahil en az beş yerden farklı görüşler neticesinde alabildim. Bir yılımı aldı. Böyle bir şey için sizin full time beyninizi, ruhunuzu ve emeğinizi vermeniz gerekir.” dedi.

Kırkıcı “Konuşmanızda beni en çok üzen kısım; Özel Harekât Polis Teşkilatının Silivri’ye gelişinden duyduğunuz rahatsızlık. Bu şahsi fikriniz mi, yoksa CHP grubunun fikri mi çok merak ediyorum. Bu ülke, bu millet için ezanlar susmasın, bayraklar inmesin diye can ve kan vermiş aslanlar, bozkurtlar, özel harekat polislerini burada yapacakları eğitim merkezi için Silivri Belediye Başkanı ve Volkan Yılmaz olarak onlara elimden geleni fazlasını yapacağıma tüm kamuoyuna duyurmak istiyorum.” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ