Yılmaz: “Silivri’ye yakışan görüntülerin olduğu alanlar ve tesisler istiyoruz”

Yılmaz: “Silivri’ye yakışan görüntülerin olduğu alanlar ve tesisler istiyoruz”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Sahili’nde Silivri Belediyesince yapılması planlanan liman ve balıkçı barınağı düzenleme çalışmaları kapsamında geçmiş yıllarda yapılan balık satış yerleri ve balık lokantaları için yıkım kararının uygulamaya koyulması kararı alınması üzerine Mayıs ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, barınaklardaki restoran gibi yapıların geçmiş dönemde kaçak yapıldığını ifade etti.

Meclis toplantısında gündem öncesi söz alan CHP Grubunun sahilde bulunan balıkçı barınaklarındaki yapıların yıkım kararı alınmasına ilişkin sözlerine cevap veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Balıkçı barınakları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetki ve sorumluluğu altında olan alanlardır. Dolayısıyla Silivri Belediyesinin bu alanda hiçbir inisiyatif kullanma hakkı yok.
Burası balıkçı barınağı olarak balıkçı kooperatifine tahsis edilmiştir. Kooperatifin de burada yapması gereken balıkçılık faaliyetidir. Yani mezat alanıdır. Balık pişirme ve restoran yapılması hiçbir balıkçı barınağının içerisinde mümkün değildir, yapılmamalıdır, kanuna da aykırıdır. Silivri Belediyesinin geçmiş dönemlerde balıkçı barınağının olduğu alanda yaptığı yapıların tamamı kaçaktır. Belediye eliyle oralara kaçak yapılar yapılmıştır.
Kaçak yapıların yıkım kararı, maalesef oradaki esnaf arkadaşlarımızın her geçen gün durmak bilmeyen büyüme talepleri ve sürekli bir inşaat faaliyeti yapmalarından doğan, Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından belediyemize yollanan bir yazıdır.
Silivri Belediyesi burada bunları uygulamak için memur tayin edilmiştir. Silivri Belediyesinin bir tasarrufu da yoktur. Biz yapmayı düşündüğümüz proje ile ilgili oradaki esnaflarımızla, Kaymakamımızla, İl Tarım ve Orman Müdürümüzle, İl Şehircilik ve Çevre Daire Başkanımızla bu problemin çözümü için bir toplantı yaptık problemleri nasıl çözeceğiz diye. Biz hiç kimsenin mağdur olmadığı ve Silivri’ye yakışan görüntülerin olduğu alanlar ve tesisler istiyoruz.” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ