Yenikapı’yı dolduran araçlar yandaştan!

Gazeteci Murat Ağırel Türkiye’nin gündemine oturan Yenikapı İsraf Sergisi’ne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yenikapı’yı dolduran araçlar yandaştan!
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce araç, israfın kanıtı olarak Yenikapı Meydanı’nda toplandı. Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medyanının gündemine oturan araçlar hakkında dikkat çeken hatırlatmalarda bulundu.

Dudak uçuklatan kiralama maliyeti
Gazeteci Ağırel’e göre o araçların büyük çoğunluğu yandaş Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un sahibi olduğu Platform Turizm’den kiralandı. Platform Turizm 2011-2018 yılları arasında İBB ye 1 Milyar 350 milyon TL lik araç kiralama işi yaptı!

Murat Ağırel sosyal medya hesabından, “Ekrem İmamoğlu söz verdiği gibi İBB de kiralanan araçları #yenikapı meydanında sergilemeye hazırlanıyor.. Daha önce yazdım tekrar hatırlatmam lazım.. Göreceğiniz her iki araçtan birini kiralayan firma Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un sahibi olduğu Platform Turizm.
İBB 2011-2018 yılları arasında toplam 2 Milyar 200 Milyon TL araç kiraladı.. Sadece Platform Turizm ise 2011-2018 yılları arasında İBB ye 1 Milyar 350 milyon TL lik araç kiralama işi yaptı!” bilgilerini paylaştı.

NURİ ALBAYRAK KİMDİR?
Bianet tarafından yayınlanan Media Ownership Monitor Türkiye raporunda Nuri Albayrak şöyle anlatılıyor;
1959, Trabzon doğumlu olan Nuri Albayrak; beş erkek kardeşiyle birlikte, Yeni Şafak gazetesi, yedi dergi, iki TV kanalını bünyesinde bulunduran Albayrak Yayın Holding A.Ş.’nin hissedarıdır. Ayrıca 2015 yılında, Milli Savunma Bakanlığı için tank üretmek için yapılan 190 milyon avroluk bir ihaleyi kazanan Tümosan Savunma Sanayi̇ A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yakın bir ilişkisi vardır, ikili 1970’li yıllarda birlikte İstanbul İmam Hatip Lisesine gitmiştir. Erdoğan; 2002’de Nuri Albayrak’ın kızının nikah şahidiydi ve 2012’de oğlunun nişan törenine katıldı. Nuri Albayrak; 1994 ila 2004 yılları arasında, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Konsey üyesiydi. 2002- 2005 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi spor klubünde başkanlık yaptı ve daha sonra 2005’den 2008’e kadar Trabzonspor klubünün başkanlık koltuğunda oturdu. 2000’li yılların sonlarında; Nuri Albayrak’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Güneş Albayrak Turizm, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ve İSKİ’den büyük ihaleler aldı. Albayrak grup; iktidar partisi AK parti ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişki içerisindedir. Grup, 1990’ların ortalarından bu yana, bazıları yolsuzluk iddialarına tabi olan onlarca kamu ihalesini almıştır.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ