Yalnızca Zeki Kişilerin Tek İzlemede Anlayıp Zevkten Dört Köşe Olacağı Ufuk Açıcı Film Tavsiyeleri

‘Bugün ne izlesem?’ diyenler için beyin yakan film önerileriyle geldik. Ama baştan uyaralım sizi, bu filmler öyle çıtır çerezlik hiç değil… O …

Yalnızca Zeki Kişilerin Tek İzlemede Anlayıp Zevkten Dört Köşe Olacağı Ufuk Açıcı Film Tavsiyeleri
  • Sinema
  • 25 Nisan 2022 12:42 | Son Güncellenme: 25 Nisan 2022 12:46
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

‘Bugün ne izlesem?’ diyenler için beyin yakan film önerileriyle geldik. Ama baştan uyaralım sizi, bu filmler öyle çıtır çerezlik hiç değil…

O zaman hazırsanız, yalnızca zeki kişilerin tek izlemede anlayıp zevkten dört köşe olacağı ufuk açıcı film tavsiyelerine geçelim…

15. Derinin Altında (2013) Under the Skin

IMDb: 6.3

Özet: Kendisini insanlardan soyutlayan dünya dışı bir varlık İskoçya taraflarında gizemli bir ava çıkar. Hiç tanımadığı erkekleri hedefine alacaktır…

Oyuncular: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay

Yönetmen: Jonathan Glazer

14. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020) I’m Thinking of Ending Things

IMDb: 6.6

Özet: Aklı hayatındaki soru işaretleri ve ilişkisindeki şüphelerle dolu genç bir kadın, erkek arkadaşıyla birlikte ailesinin tenha çiftliğine gider. ‘I’m Thinking of Ending Things’ karakterle birlikte sizlere de hayatı sorgulatacak bir film.

Oyuncular: Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette

Yönetmen: Charlie Kaufman

13. Küp (1997) Cube

IMDb: 7.2

Özet: Birkaç yabancı, oraya nasıl gittiklerini asla hatırlamadan kübik hücrelerden oluşan bir hapishanede uyanırlar. Bilim adamı, eski polis, bir öğrenci ve matematik dehası bir gençten oluşan mahkumlar kaçmak için tüm becerilerini kullanmak zorundadır.

Oyuncular: Nicole de Boer, Maurice Dean Wint, David Hewlett

Yönetmen: Vincenzo Natali

12. Gece Hayvanları (2016) Nocturnal Animals

IMDb: 7.5

Özet: İşinde son derece başarılı olan bir sanat galerisi sahibinin hayatı, kocasının sık sık seyahatlere gitmesiyle gölgelenir. Kocası yokken, yıllardır görmediği ilk kocası tarafından yazılmış bir not hayatının tamanını değiştirecektir. 

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

Yönetmen: Tom Ford

11. Tek Başına Bir Adam (2009) A Single Man

IMDb: 7.5

Özet: Yakın zamanda sevgilisi Jim’i bir araba kazasında kaybeden George, intihar etmeyi planlar. Bir taraftan bu düşüncelerle boğuşurken diğer taraftan da günlük rutinine ve hayatına devam eden George, eski bir arkadaşıyla tekrar karşılaşınca hayatın yaşamaya değer olup olmadığını tekrar sorgular.

Oyuncular: Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode

Yönetmen: Tom Ford

10. Birdman (2014)

IMDb: 7.7

Özet: Eski sinema yıldızı Riggan Thomson, durgun kariyerine yeni bir soluk getireceğini umduğu iddialı bir Broadway prodüksiyonu düzenler. Bu riskli ama yaratıcı kumarın sadece efsane bir film yıldızı olduğunu değil, gerçek bir sanatçı olduğunu kanıtlayacağını umar.

Oyuncular: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton

Yönetmen: Alejandro G. Iñárritu

9. Bir Konuşabilse (2003) Lost in Translation

IMDb: 7.7

Özet: Aktör Bob Harris Tokyo’ya yolculuğa çıkar. Burada tanıştığı ünlü fotoğrafçı Charlotte ile arasında inanılmaz bir bağ gelişir. Yabancı bir ülkede yolları kesişen iki yabancı arasındaki içten ve anlamlı bağ hayata farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak.

Oyuncular: Bill Murray, Scarlett Johansson, Giovanni Ribisi

Yönetmen: Sofia Coppola

8. Tersyüz (2002) Adaptation

IMDb: 7.7

Özet: ‘Adaptation’ filminde dönemin en meşhur kitaplarından biri olan The Orchid Thief’ı Hollywood’un Charlie Kaufman tarafından hikayeleştirmesine tanıklık edeceğiz.

Oyuncular: Nicolas Cage, Meryl Streep, Chris Cooper

Yönetmen: Spike Jonze

7. Gattaca (1997)

IMDb: 7.8

Özet: Kemerleri bağlayın, teknolojinin durmak bilmeden geliştiği bir çağa gidiyoruz. Hatta bilim o kadar gelişmiştir ki kusursuz insan modelleri bile üretilmeye başlanmıştır. Birtakım özel amaçlar için üretilen bu yeni insanlar, gün geçtikçe eski insanlığın yerini almaya başlar ve onları toplum hayatından soyutlamaya başlar…

Oyuncular: Ethan Hawke, Uma Thurman, Jude Law

Yönetmen: Andrew Niccol

6. Geliş (2016) Arrival

IMDb: 7.9

Özet: Dilbilim profesörü Louise Banks, devasa uzay gemileri dünyaya indiğinde seçkin bir araştırmacı ekibine liderlik eder. Uluslar küresel bir savaşın eşiğinde sallanırken, Louise Banks’in ekibinin dünya dışı ziyaretçilerle iletişim kurmanın bir yolunu bulmak için zamana karşı yarışması gerekmektedir.

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

Yönetmen: Denis Villeneuve

5. İhtiyarlara Yer Yok (2007) No Country for Old Men

IMDb: 8.2

Özet: Llewelyn Moss, bir uyuşturucu anlaşmasına tanıklık eder. Ancak bir süre sonra Chigurh adında acımasız bir katil izini sürdüğünü fark eder. No Country for Old Men’de heyecan, askiyon ve gerilim had safhada anlayacağınız.

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

Yönetmen: Joel ve Ethan Cohen

4. Ateşten Kalbe Akıldan Dumana (1998) Lock, Stock and Two Smoking Barrels

IMDb: 8.2

Özet: Eddy, üç arkadaşını suç örgütü lideri Hatchet Harry’ye karşı yüksek bahisli bir poker oyunu için para toplamaya ikna eder. Ancak Harry hile yapar ve Eddy kaybeder. Harry, Eddy’e ya kendisine 500.000 sterlin ödemesi ya da babasının barını teslim etmesi için bir hafta verir. 

Oyuncular: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran

Yönetmen: Guy Ritchie

3. Cinnet (1980) The Shining

IMDb: 8.4

Özet: Yazar Jack Torrance,  psişik önsezilerle boğuşan oğlu Danny ve eşi Wendy ile birlikte Colorado’daki Overlook Hotel’e taşınır. Ancak bir süre sonra Danny’nin vizyonlarının rahatsız edici bir hal aldığını fark eder. Bir süre sonra otelin karanlık sırlarını keşfetmesi de uzun sürmeyecektir.

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Yönetmen: Stanley Kubrick

2. Akıl Defteri (2000) Memento

IMDb: 8.5

Özet: Leonard, karısına tecavüz edip öldüren adamın izini sürmeye kararlıdır. Ancak bu arayış, nadir görülen ve tedavi edilemeyen bir hafıza kaybından muzdarip olmasıyla daha da zorlaşmaya başlar. Leonard, önceki hayatının ayrıntılarını hatırlayabilse de on beş dakika önce ne olduğunu, nereye gittiğini bile hatırlayamaz durumdadır.

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

1. Yıldızlararası (2014) Interstellar

IMDb: 8.6

Özet: Bilgi ve beceri yeteneği yüksek olan Cooper, çiftçilik yaparak geçimini sürdürür. İki çocuğuna iyi bir hayat sunmak için elinden geleni ardına koymaz. Bir gün, Cooper’un karşısına hiç ummadığı bir teklif gelir. Canından çok sevdiği ailesinin hatta insanlığın geleceği ve güvenliği için çok zor bir karar alması gerekecektir. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain

Yönetmen: Christopher Nolan

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ