Volkan Yılmaz’dan indirimli su teklifi

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Kasım ayı 4. Oturumunda Silivri köylerinde yaşanan su tarifesiyle ilgili sorunları dile getirdi.

Volkan Yılmaz’dan indirimli su teklifi
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Yılmaz’ın MHP Grubu adına verdiği teklif görüşülmek üzere kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kasım Ayı Meclisi 4. oturumu bugün gerçekleştirildi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, meclis oturumunda konuşma yaparak İstanbul’da 33 köyün su sorununu gündeme getirdi. Konuya ilişkin MHP Grubu adına teklif veren Yılmaz, indirimli tarifenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Köylerin 5 yıldır indirimli tarifeden su kullandığını hatırlatan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İstanbul’daki köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, çiftçilerimizin, hayvancılarımızın, İSKİ’nin tarife yönetmeliğinden dolayı uğradığı mağduriyeti sizlerle paylaşmaya ve konu ile ilgili yazılı teklifimizi meclis başkanımıza vermek adına söz aldım. Bilindiği üzere Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir’in hizmet alanları valiliklerin hizmet alanlarına genişletilmiş olup, köy tüzelkişilikleri kaldırılıp mahalleler oluşturuldu. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın bir takım handikapları oldu. Bunların başında da İSKİ’nin tarife yönetmeliğinden kaynaklanan problemler geliyor. Kadıköy’de, Bakırköy’de veya İstanbul’un başka bir ilçesinde yüzme havuzundaki su ile Silivri’nin, Şile’nin, Arnavutköy’ün, Çatalca’nın köylerindeki çiftçinin su parasını aynı tarife üzerinden ücretlendiremezsiniz. Bu problemler yaşandığında bir önceki belediye başkanımıza ve İSKİ yönetimine ben buradan teşekkür etmek istiyorum. Bu problemler dile getirildiğinde İSKİ Genel Kurul Kararı ile tarife yönetmeliğinde değişiklikler yapılarak, bu suları normal tarifenin 4’te 1’ini yani yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde 5 yıl süre ile onayladılar. Çiftçi, hayvancı, şuan 6 lira olan suyu 1.5 liraya kullanıyor. Ama maalesef ki 2019 yılında, geçen ay bu süre bitti. Şuan Silivri’deki muhtarlarım 6 liradan ödedikleri su faturalarını bana gönderdiler. Bu salonu varlıkları ile şereflendiren tüm meclis üyelerinin vicdanına sesleniyorum. Bu tarife yönetmeliğinin 5 yıl daha uzatılması gerekiyor. Bunu yapmazsak köy hayatını, üretimi, çiftçiliği, hayvancılığı bitirir, onları da kente ve ilçelere göçe zorlarız. Şuan 33 tane eski köyümüz, ben hala köy diyorum onlara, mahallemiz bundan etkileniyor. Arnavutköy 9, Silivri 6, Çatalca 12, Büyükçekmece 4, Sultangazi 1 ve Tuzla’daki 1 köyümüz şuan pahalı fiyattan su faturası ödemeye devam ediyor. Ben bu yüzden üretimi desteklemek adına İSKİ Genel Kurulu’nda çok hızlı karar alınarak bu su tarifesinin 5 yıl daha uzatılmasını istiyorum.”
Yılmaz, konuşmasının ardından teklifi okudu. MHP Grubu adına sunulan teklif görüşülmek üzere kabul edildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ