Volkan Yılmaz bir yılda yapılan çalışmaları anlattı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bir yıllık çalışmalarını yerel medya mensuplarına anlattı.

Volkan Yılmaz bir yılda yapılan çalışmaları anlattı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz göreve geldiği günden bu güne kadar olan hizmet dönemini değerlendirmek üzere düzenlediği toplantıya başkan yardımcıları da katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı olarak, MHP, AKP olarak daha güzel bir Silivri için hazırladıkları projeleri, kamuoyunun takdirine sunduklarını söyledi.
Yılmaz, “Kıymetli Silivrililer; Sizlerin bize olan inancı, güveni ve teveccühü ile, 8 Nisan 2019 tarihinde mazbatamızı alarak, Silivri’ye hizmet için göreve başladık. Omuzlarımızdaki yükün ağırlığı ve sorumluluğun bilinci ile, tüm sorunlarını yaşayarak bildiğimiz Silivri’miz için, ‘Bismillah’ diyerek hemen işe koyulduk.” dedi.

Uygulama İmar Planları İhalesi yapıldı
Yılmaz “Öncelikle, Silivri’mizi daha düzenli ve daha yaşanabilir bir hale getirmek adına, her işin başı plan dedik. Bu amaçla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla, geçmişte kapatılmış olan belde belediyelerinin, farklı imar uygulamalarından kaynaklanan sorunlar nedeniyle, Plansız Silivri olarak anılan şehrimizin, Planlı Silivri olarak anılmasını sağlayacak, plan bütünlüğünün hazırlıklarını tamamlayıp ihalesini gerçekleştirdik.
İhalesini gerçekleştirdiğimiz 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları, gerekli olan bölümlerde 1/ 5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/100.000 ölçekli İstanbul İl Çevre Düzeni Planı Silivri bölümü revizyonu ile, Marka Kent Silivri’mize ayrı bir değer katıyoruz.
Çok önemli olan bu planlamaları yaparken, ilçemizin geleceğini oluşturacak yatırımların kaynaklarını da düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

9 AYDA 20 MİLYON BORÇ ÖDENDİ
Göreve geldiklerinde 248 milyon lira eski para ile 248 trilyon lira borçla devraldıklarına vurgu yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Birçok tasarruf tedbirleri alarak, giderlerimizi en aza indirgeyip, gelir artırıcı uygulamaları harekete geçirdik. Kurum, firma ve personel ödemelerini düzenli hale getirdik.
Uygulamaya koyduğumuz ‘israfı önleyip tasarrufa yönelme ve gelirlerimizi arttırma’ politikası sayesinde 9 aylık bir sürede, personel ve kurum ödemeleri başta olmak üzere 20 milyon lira borç ödemesi yaptık.” dedi.

Yılmaz “Belediyelerin en önemli görevlerinden birisi de evsel atıkların, yani şehrin çöpünün toplanmasıdır. Bunun altını kalın çizgilerle çizerek söylüyorum, İstanbul’da 39 ilçe arasında şuanda çöp toplama işini ihale etmeyip kendi imkanları ve kaynakları ile toplayan tek belediye Silivri Belediyesi’dir. Şimdi siz bunun bize ne faydası var diyebilirsiniz! Bakınız, göreve geldiğimizde çöp toplama işini yapan firma Silivri’nin çöpünü 1 yılda 18 milyon liraya topluyordu. Oysa biz şuanda aynı işi, daha kaliteli olarak 1 yılda 4 milyon 500 bin liraya mal ediyoruz. Kaba bir hesapla, yıllık 13 buçuk milyon lira Silivri Belediyesi’nin kasasında kalıyor. 5 yılda toplam 67 milyon 500 bin lira belediyemizin kasasında kalacak ve şehrimizin hizmetlerine harcanacaktır. Dolayısıyla 67 milyon 500 bin lira çöpe gitmeyecektir.” dedi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Daha önce kimin ekip biçtiği belli olmayan belediye arazilerimizi tespit ederek ihaleye çıktık. Birde, ekip biçenler tarafından herhangi bir kira ödenmeyen belediye arazilerini tespit edip, geriye dönük ecrimsilleri tahsil ederek, bütçemize ciddi bir gelir sağladık.” dedi.

BELEDİYE ARAÇ SAYISI ARTTIRILDI
Yılmaz “Görevi devraldığımızda Belediyemize ait 91 adet aracımız vardı. Belediyemizin kasasına hiçbir yük getirmeden, hayırseverlerimizin hibeleriyle 33 adet aracı belediye filomuza katarak, araç sayımızı 124’e çıkardık. Buradan anlaşılacağı gibi Silivri belediyesinin bugüne kadar olan araç sayısını, 1 yıl gibi bir sürede %30 arttırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Araç filomuzu genişletme çalışmalarımız ile sizlere daha kaliteli ve zamanında hizmet veriyor, aynı zamanda belediyemize yüklenen yüksek araç kira bedellerinden de kurtuluyoruz. Ayrıca, Envanterimizde kayıtlı olan, ancak uzun yıllar atıl bırakılan 9 midibüsün ve 4 kamyonetimizin bakım onarımlarını yaparak, Silivrili hemşerilerimizin hizmetine sunduk.” dedi.

Silivri’de geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak konuşmasına devam eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Olası bir depremde can ve mal kaybının önüne geçmek adına, tüm senaryoları oluşturmak, ve tedbirlerimizi almak mecburiyetindeyiz. Üzülerek söylüyorum ki, Silivri’mizin imarlı 16 bin hektarlık alanın 4 bin 500 hektarının 1999 depremi sonrası kriterlerine göre yapılmış, jeolojik etütleri olmadan imara açılmıştır. Bu yüzden Kentsel Dönüşüm Strateji Belgemizi hazırlatarak ilçenin tüm afet risk alanlarını belirliyoruz.
İlçemizin afet risk alanlarını tespit edip, sorunlu görülen bölgelerde yaşayan hemşerilerimize, güvenli alanlar oluşturulması için, yol haritamızı belirleyeceğiz. Kendi alanında uzmanlar ve üniversiteden danışman hocalarımızdan oluşan heyetimizle, kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Bu konudaki çalışmaları Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile beraber koordineli şekilde sürdürmekteyiz.
İhmal edilen hasarlı binalardaki çökmelere, zaman zaman televizyonlarda seyrederek şahit oluyoruz. İlçemizde böyle bir acıya mahal vermemek, can ve mal güvenliğini korumak adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı bulunan hasarlı binalar başta olmak üzere, kaçak, ruhsatsız ve metruk binaların yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, deprem hasarlı olduğu tespit edilen, ve bakanlık tarafından mülk sahiplerine verilen yasal süre içerisinde yıkılmayan 22 binamız vardı. Bu binalardan 21 tanesinin yıkımını gerçekleştirdik. 1 tanesinin de yıkım süreci devam ediyor. Ayrıca, Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir.
Bir diğer konu da, sizlerden oldukça şikâyet gelen metruk binalar konusu. ‘Uyuşturucu Eylem Planı’ kapsamında, madde bağımlıları tarafından suiistimal edilen, 131 metruk bina tespit ettik. Bunların 82 tanesinin yıkım işlemi tamamlandı. Geriye kalan 42 metruk binayı da, canlı girişine kapatılarak kullanılamaz hale getirdik.” dedi.

Yılmaz “7 bin yıllık tarihi geçmişi olan Silivri’mizde, varlıkları ile şehrimize manevi değer katan, Mimarsinan ve Vakkas köprülerimiz için de harekete geçerek, restorasyon çalışmalarının başlanmasına vesile olduk. Yıllarca ihmal edilip, unutulan, tarihi köprülerimizi emanet bilip sahip çıktık. İki köprümüzde de çalışmalar kesintisiz devam ediyor. İnşallah bu yaz sonuna kadar tamamlanacak ve siz değerli hemşerilerimizin kullanıma açmış olacağız.” dedi.

145 BİNANIN DIŞ CEPHESİ BOYANDI
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Marka Kent Mutlu Silivri sloganı ile, Silivri’mize değer katacak, ve cazibe merkezi haline getirecek projeler ürettik. Muhteşem gün batımı manzarası ile, eşsiz bir güzelliğe sahip olan sahil bölgemizde, Sokak İyileştirme Projemizi hayata geçirerek, 145 bina cephesini rengârenk boyadık. Sizlerden çok güzel geri bildirimler aldığımız projemizle, sahil bölgemiz yepyeni bir görünüme kavuştu.
Yine, Islah çalışması tamamlanan Boğluca deresi etrafında, sahilimize yakışır bir şekilde düzenleme ve peyzaj çalışması yaptık. Ayrıca, bölge esnafı ve vatandaşlarımızın talebini yerine getirerek, dere üzerine montajını yaptığımız Mobil Yaya Köprüsü ile, günlük yaşamı olumsuz etkileyen geçiş sorunu ortadan kaldırdık.” dedi.

Ticari hareketliliği ve sosyal yaşamı oldukça etkileyen, otopark problemine son verecek çalışmalara, göreve gelir gelmez başladıklarını ifade eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “İlk etapta, Devlet Hastanesi yanında 250 araçlık otoparkı tamamlayarak, kullanıma açtık. Aynı şekilde, Belediye binamızın yanında 250 araçlık, ve 19 Mayıs meydanında 300 araçlık olmak üzere, altı otopark üstü meydan olarak kullanılacak projemiz için, gerekli adımları attık. Kısa sürede bunları da tamamlayarak, sizlerin hizmetine sunacağız. Ayrıca, eski festival alanı, mevcut festival alanı ve otogarda bulunan otoparklardaki karışıklık ve düzensizliği ortadan kaldırıyoruz. Vatandaşlarımıza güvenli, kaliteli ve ekonomik hizmet sunabilmek için, bu otoparklarımız, artık belediyemiz tarafından işletilecektir.” dedi.

YÜZME HAVUZU YAPIMI BAŞLADI
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Projesi tamamlanan olimpik yüzme havuzumuzun imalatı başladığını söyledi.

KALE PARK YEPYENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞTU

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri’nin tarihi simgelerden biri olan, geçmişte birçok tarihi olaya ev sahipliği yapan ama, yıllardır unutulan, bakımsız bırakılan Kale Park’ı, yepyeni bir görünüme kavuşturuyoruz. Büyük bir hızla devam eden yenileme çalışmalarımız bittiğinde, muhteşem bir tesisimiz olacak. Burada sizler, ailenizle birlikte güvenli ve huzurlu vakitler geçireceksiniz.” dedi.

GEZİCİ SAĞLIK OCAĞI
Yılmaz “Uzun yıllar Semizkumlar mahallemizde olmayan sağlık evi sorununu da çözüme kavuşturarak, Gezici Sağlık Ocağımızı hizmete başlattık. bununla da kalmayıp, Akören ve Gümüşyaka Mahallelerimize yepyeni sağlık ocakları kazandırıyoruz.” dedi.

GÜVENLİK YATIRIMLARI
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Selimpaşa Polis Merkezi amirliği için yeni bina ruhsatlarını yıl içerisinde onayladıklarını söyleyerek “İnşaat çalışmaları şuanda devam ediyor. İçişleri Bakanlığımızca yapılan projeler tamamlandığında, güvenlik güçlerimiz modern ve güvenli binalarda hizmet verecek.” dedi.

Silivri Gıda Bankası aracılığıyla, ihtiyaç sahibi 3 bin 900 haneye her ay düzenli olarak gıda yardımı yaptıklarını söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Oldukça düzensiz ve kontrolsüz olan Gıda Bankasının işleyişini değiştirerek, Yeni Gıda Bankası Modelini devreye sokup, denetlenebilir ve şeffaf hale getirdik. Yeni sistemle birlikte, hayırsever vatandaşlarımız, yaptıkları ayni veya nakdi yardımların, kime, nasıl teslim edildiğini, gün ve saatine varana kadar öğrenebiliyor. Buna ek olarak, kurumumuz tarafından yapılan araştırma ve incelemelerden sonra, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza “Mutlu Kart” tanımladık. Bu kartla, Gıda Bankamız ve Sosyal Giyim Mağazamızdan, gelir durumlarına göre ayarlanan limit miktarında alışveriş yapabiliyorlar.” dedi.

Yılmaz “Hepimizin çocukluk anılarını süsleyen, bayramlık kıyafet heyecanını, çocuklarımıza da yaşatmak adına Ramazan ve Kurban bayramlarında, ilçemizdeki tüm çocuklara 42 bin parça bayramlık kıyafet hediye ettik. Ayrıca, kıyafetlerini temin ettiğimiz 151 çocuğumuzun da, sünnet heyecanına ortak olduk. Onlar için hazırladığımız sünnet şöleniyle, aileleri ve arkadaşları ile birlikte harika bir gün yaşadılar. Ve her yıl sünnet şöleni düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI
Yılmaz “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla, 15.887 vatandaşımıza hasta nakil hizmeti, psikolojik danışmanlık, eşya yardımı, ev temizliği, evde bakım hizmeti, fizik tedavi hizmeti, ambulans desteği ve sağlık kontrolü başta olmak üzere, gıdadan giyime, sağlıktan sosyal yaşama kadar, birçok alanda destek verdik, vermeye devam ediyoruz.
İlçemizde yaşayan büyüklerimizin sağlığını düşünerek, sık sık evlerinde ziyaret ediyoruz. Hem hal hatır soruyor, hem de sağlık kontrolünden geçiriyoruz. Bu çalışmamız ile, sağlıkçılarımız, gerek ilaçların kullanımı, gerekse kan değerleriyle ilgili, bilgilendirmelerini yapıyorlar.

Yeni evlenecek çiftlerimize destek olmak adına, daha önce 330 TL’ye tahsis edilen nikâh salonlarımızı, hafta içi 4 gün boyunca, ücretsiz hale getirdiklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Bu vesileyle, evlenecek olan tüm çiftlerimizi şimdiden tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yuva diliyorum.” dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK VE TARIM ÇALIŞMALARI

Yılmaz “Köy Pazarı Projemizi kısa sürede hayata geçirip, bölgenin ilk ve tek Köy Pazarını kurduk. Böylelikle, Silivri’mizin verimli topraklarında, emektar çiftçilerimiz tarafından üretilen doğal ürünleri, doğrudan tüketici ile buluşturduk. Özellikle, köylerde yaşayan çiftçilerimizin, ürünlerini konforlu ve rahat bir şekilde satabildiği Köy Pazarımız, doğal ürünleri ile, siz vatandaşlarımızdan oldukça ilgi gördü.” dedi.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından, Gümüşyaka ve Alipaşa mahallelerimizde, daha önce kullanılmayan belediyemize ait arazilerde, 300 dönüm arpa tohumu ektiklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “İmkanı bulunan çiftçilerimizin katkılarıyla, “İmece usulü” hayata geçirdiğimiz projede, ürün hasadından elde edeceğimiz Sertifikalı Yerli Arpa Tohumları, yaygınlaştırılması için, Silivri’de ihtiyaç sahibi çiftçilerimize, ücretsiz olarak dağıtacağız. Ayrıca, arpa hasadından geriye kalan samanları da, hayvancılık yapan köylümüze, destek amaçlı bedelsiz olarak hediye edeceğiz.
İlçemizde, tarımın ve üretimin gelişmesi, yerli ve milli üretimin artması adına, çiftçilerimizin üretim maliyetlerini düşürmek için, 20 bin adet çuval desteğinde bulunduk.
Yine, 15 bin adet, atalık sebze fidesi yetiştirdik. Ekim yapılmasının ardından, elde edilecek ürünleri, Gıda Bankası marifeti ile, hem ihtiyaç sahiplerine, hem de yaygınlaştırılması için, çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız.
Yine, 40 bin dönüm yağlık ay çiçeği, 30 bin dönüm nohut, 50 dönüm fasulye ektik. Tüm bu hasatlardan elde ettiklerimizi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.
Ayrıca, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan, uygulama arazilerimiz ve seralarımızda, tıbbi ve aromatik bitkilerden, sebzelere, tarla bitkilerinden baklagillere, yüzlerce ürünün AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Eskiden, amacına uygun kullanılmayan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün bulunduğu arazide, ekilmemiş bir karış toprak bırakmadık. 500 dönüm kapasitedeki arazimizi ektik.
Ve belediyemize ait, 2000 dönüm arazimizde, ekim çalışmalarımıza başladık.
Bununla birlikte, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile yaptığımız protokol ile, çiftçilerimize akademik düzeyde eğitimler veriyoruz.
Silivri Belediyesi olarak, Türkiye’nin yaş sebze ve meyve alanında, en büyük uluslararası fuarlarından biri olan, İnter fresh Yureşya Fuarı’na katıldık. Antalya’da düzenlenen, çok sayıda ihracatçı birliğinin katılımcı olarak yer aldığı fuarda, ilçemizdeki tarımsal faaliyetlerimizi tanıtma imkânı bulurken, üretici kooperatiflerimiz ile, tarım toptancılarını bir araya getirdik.” dedi.

ÇALIŞAN ANNELER VE EV HANIMLARI
Yılmaz “Çalışan anneler için, büyük kolaylık sağlayacak olan, İstanbul Büyükşehir Belediyesine yer tahsisinde bulunduğumuz, Yeni Mahalledeki kreş inşaatı ile, Selimpaşa Yoğurthane Mevkiindeki kreş inşaatı, hızla devam ediyor. Diğer yandan, Gümüşyaka ve Değirmenköy mahallelerimize de, kreş yapımı için yer tahsislerini gerçekleştirdik. İhtiyaç konusu tüm mahallelerimizde, kreş açığını da kapatacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Daha önce atıl ve içeler acısı durumda depo olarak kullanılan, Mimarsinan Düğün Salonu’nun alt katını, mahalleli hanımlarımızın spor yapabilmeleri için, elverişli hale getirdik. Spor aletleri ile birlikte, sağlıklı günler geçirecekleri bir ortam haline dönüştürdük. Yine, bina çevresinde baştan aşağı yenilikler yaparak, Mimarsinanlı hemşerilerimizin, hak ettiği hizmeti alacakları bir salon oluşturduk. İnşallah, salgın günlerini atlattığımızda, güzel bir açılış programı yapacağız.” dedi.

OKULLARA BOYA VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI
Yılmaz “Kavaklı Şehit Olcay Özcan İlkokulumuza, kütüphane ve yine, öğrencilerimiz için, Ziya Gökalp Konferans Salonumuzu hizmete açtık. Pilot olarak belirlediğimiz Sayalar, Çayırdere, Danamandıra okullarımızda kütüphane konferans salonu, ve bilgisayar odalarımızı bitirdik. Ayrıca, okullarımızın bütün boya işlerini de tamamladık.
İlçemizde bulunan tüm devlet okullarına, çocuklarımızın sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmeleri için, 17 bin 400 kg yüzey temizleyicisi, 10 bin 500 kg çamaşır suyu, 12 bin 960 kg sıvı el sabunu, 90 bin 200 adet çöp torbası ile, temizlik malzemesi desteğinde bulunduk.” dedi.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR
Yılmaz “Okula yeni başlayacak çocuklarımızın heyecanına ortak olmak, eğitim dönemine eksiksiz bir başlangıç yapmaları için, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı başında, 3 bin 100 öğrencimize, çanta ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk.
İlçemizde faaliyet gösteren, farklı branşlardaki spor kulüplerine ve sporcularımıza desteklerimiz sürüyor. Yol, konaklama ve çeşitli ihtiyaçların karşılanmasını üstleniyoruz. Elde edilen başarıların, yeni başarıların devamı olacağını biliyoruz. Diğer yandan Silivri Belediyesi olarak, İstanbul Birinci ve İkinci Amatör Kümede ilçemizi temsil eden spor kulüplerimize 10’ar bin TL değerinde destek verdik. Bu desteklerimiz tüm branşları kapsayacak şekilde devam edecek.
Yine, Yaz spor okullarımızda her yıl 3 bin çocuğumuza spor eğitimi veriyoruz. İlçemizi yaz-kış spor yapılabilen bir kent haline dönüşme noktasında kararlıyız. Bunun yanı sıra yaklaşık 10 bin olan lisanslı sporcu sayısını, özellikle aktif durumda olmak suretiyle 20 bin seviyelerine ulaştırma konusunda gayret ediyoruz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında ilçemize kazandırılan Müjdat Gürsu Spor Tesislerinin daha da işlevsel hale getirilmesi için yaptığımız görüşmeler neticesinde, yenileme çalışmalarına kısa bir süre sonra başlanacak olmasından dolayı memnunuz. Mevcut tribün üstünün kapatılması, stadın kuzey tarafına kapalı tribün yapımı, stat zemininin profesyonel standartlara uygun hale getirilmesi, tartan pist yapımı ve otopark yapımının tamamlanmasının ardından profesyonel ve amatör tüm liglere, ayrıca birçok spor branşına hizmet verecek kapasiteye sahip bir tesis halene dönüşecektir. Böylelikle geleceğin milli sporcularını Silivri’den yetişmesine imkan sağlayacak tüm altyapımızı hazırlamış olacağız. Bu vesileyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine İlçemize yapacakları spor yatırımları için şimdiden teşekkür ediyorum.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde can dostlarımızın sağlığı ve güvenliği için 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. 2019 yılı içerisinde 1904 köpek ve 1272 kedi ile ilgili gerekli rehabilitasyon işlemi yapıldı. 138 köpek ve 37 kedi ise sahiplendirilerek sokaktan kurtarıldı. Silivri genelinde birçok alanda oluşturduğumuz mama odak noktalarında ekiplerimiz her gün düzenli olarak besleme yapıyor.” dedi.

ALT YAPI YATIRIMLARI
Silivri’nin üst yapısı olduğu kadar alt yapısını da önemsediklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından inşaat, tamir, bakım ve muhtelif işler aralıksız olarak devam etmektedir. Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz 7/24 esasına göre Silivri genelinde çalışmalarını sürdürürken, resmi kurum ve köy muhtarlıklarımızdan gelen talepler hızlı bir şekilde ekiplerimiz tarafından karşılanmaktadır. İlçemiz hudutları dahilindeki sokak ve cadde üzerindeki asfalt, yol, tamir, yeni imalat ve bakım işlerinde toplam 9000 ton asfalt kullanılmıştır. Silivri genelinde yürütülen çalışmalarda, balans malzeme ile 7000 m2, mineral yüzeyli beton parke ile 1000 m2, parke taşı ile 9000 m2, stabilize malzeme ile 33.000 m2, tüvanan malzeme ile 3000 m2 olmak üzere 44.000 m2 yeni yol yapılmıştır. Yine Silivri genelinde 45.000 m2 yeni yol açılmıştır. İlçe genelinde 170.000 m2 parke taşı, 4000 m2 granit küptaş tamiratı yapılmıştır. Bu 1 yılda Silivri genelinde 12.000 m2 kaldırım imalatı yapılmıştır. Yine ilçemiz genelinde 200.000 m2 asfalt kırığı, 300.000 m2 tüvanan, 500.000 m2 stabilize, 30.000 m2 balans malzemesi ve 2.000.000 m2 greyder ile yol zemin iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. Hepinizin malumu olduğu üzere Silivrimiz sel baskınları riskiyle karşı karşıyadır. Silivri genelinde uzun zamandır yapılmayan ve tıkalı halde olan yağmur kanallarının 38 km’lik kısmının temizliği yapılmıştır.” dedi.

PARK VE BAHÇE ÇALIŞMALARI

Yılmaz “İlçe genelindeki tüm parklar, yeşil alanlar ve kamuya ait alanlarda bitkilendirme ve çimlendirme çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu kapsamda 150.000 adet mevsimlik çiçek, 1000 adet değişik türde ağaç, 20.000 adet çalı gurubu bitki ekim ve dikimi yaptık. Şehrin dört bir yanına diktiğimiz bitki ve ağaçlandırma çalışmaları ile Silivri’nin güzelliğine güzellik katıyoruz.
Yine, sahil kordonumuzda yayalaşmayı artırmak ve çekim bölgelerini sahilin dört bir yanına yaymak amacıyla, Boşnak Bahçe Mevkiinde geniş çaplı bir düzenleme yaptık. Modern, şık ve güvenli bir hale getirdiğimiz bu alan sahilimize ayrı bir renk kattı.
Bir diğer husus ise, Atatürk büstü olmayan tek mahalle olan Bekirli’de, mahalle sakinlerimize verdiğimiz sözü yerine getirerek, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününde büstümüzün açılışını gerçekleştirdik. Atatürk büstümüz ile birlikte Bekirli’li çocuklarımıza bir de çocuk parkı hediye ettik.
Alibey Mahallesi Tunç Sokak’ta sizlerin huzurla vakit geçireceği yeni bir park daha yaptık. Ayrıca Çocuklarımızın neşeyle kullandığı oyun parklarını ve kent parklarını yeniden ele alarak kapsayıcı bir çalışma başlattık. Eskiyen, bakımsız durumdaki tüm oyun alanlarını sil baştan yapıyoruz. Bu anlamda yavrularımız cıvıl cıvıl sesleriyle etrafa mutluluk saçarken, sizler de sağlıklı ve konforlu parklarda huzurlu günler yaşayacaksınız.
Diğer yandan, Silivri’de bulunan yeşil alanlarımızın korunması, mevsime uygun bakım ve temizliğinin yapılması ile ilgili başlatılan çalışmalar kapsamında, ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan sosyal alanlar, spor alanları, çocuk parkları, sahil ortak alanları ve yeşil alanlar olmak üzere 50 bin m2 alanda “Otomatik Sulama Sistemleri” kurduk. Yılsonuna kadar 85 bin m2 alanda daha otomatik sulama sistemi kurmayı hedefliyoruz.” dedi.

SOSYAL ETKİNLİKLER
Yılmaz “Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde, doğal güzelliği, kültürel zenginliği ve coğrafi konumu ile eşsiz bir güzelliğe sahip olan Silivri’mizin sanatsal ve kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtmak ve yerel ekonomiye katkı sağlamak adına birçok kültür sanat festivalleri düzenledik. Silivri’de 4.Lavanta Hasat Şenliği, 10.Ortaköy Börek Festivali, 58.Yoğurt Festivali, 7.Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali, 35.Değirmenköy Domates Festivali ve 8.Kadıköy Karpuz Festivali ile yerli ve yabancı binlerce kişiyi Silivri’mizde misafir ettik. Silivri’nin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayan festivallerimizde fotoğraf, resim ve el sanatları başta olmak üzere birçok farklı alanda düzenlediğimiz programlarla, ilçemizin kültürel zenginliğini geniş kitlelere ulaştırdık.” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ