Vakkas Kafe Açıldı.

Silivri’de sokak İyileştirme ve Boğluca Deresi Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamındaki çalışmalara ilave olarak Silivri Belediyesince yapılan ve işletilecek olan Vakkas Kafe’nin açılışı yapıldı.,

Vakkas Kafe Açıldı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vakkas Kafe’nin bugün Saat 15.00’da açılışı yapıldı.

Açılışa Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, meclis üyeleri Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Silivri Vergi Dairesi Müdiresi Kadriye Çetin, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Recep Akıncı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılıştaki konuşmasında Silivri Belediyesi bünyesinde işletilecek olan bir sosyal mekan yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak Boğluca Deresi Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında, sahil bölgesinde yapımı tamamlanan Silivri Köy Pazarı, dere etrafında peyzaj düzenlemesi ve dinlenme alanları, asma yaya köprüsü montajı, cephe iyileştirme ve renklendirme çalışmalarına ilave olarak bugün Vakkas Kafe’yi hayata geçiriyoruz.
Bugün üzerinde bulunduğumuz bu köprü üzerinde Silivri Belediyesi bünyesinde işletilecek olan ve komşuların burada kaynaştığı, dışardan gelen misafirlerimizin oturup Silivri’yi tanıma fırsatı bulacağı bir sosyal mekan yaratmayı amaçladık. Onun için bugün burada Vakkas Kafe’nin açılışında bizleri onurlandırdığınız ve yalnız bırakmadığınız için Silivri Belediyesi ve Silivri halkı adına hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Volkan Yılmaz, kafenin isim hikayesiyle ilgili olarak şu konuşmayı yaptı: “Yaptığımız kafenin ismi niye Vakkas? Bizimde bir takım yanlış bildiğimiz konular var esasında. Hemen arkamızdaki dört gözlü Kısa Köprü çoğu zaman Vakkas Köprü diye adlandırılır ama o köprü 1. Ahmet zamanında 1600’lü yıllarda yapılmış ve ismi de Kısa Köprü olarak geçen bir köprü. Vakkas Köprü’yü tam da burada 1936-1939 yıllarında Silivri Kaymakamlığı yapmış. Atatürk’ün emrinde Kurtuluş Savaşı’nda ve sonrasında çok değerli hizmetlerde bulunmuş Kaymakam Vakkas beyin yaptığı bir köprü var burada. 2013 yılında yenilendi ve bu halini aldı. Onun için biz Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve necip Türk milletine hizmet eden herkese saygıyı, sevgiyi sunabilmek için ve devlet büyüklerini de yad etmek için Kaymakam Vakkas beyin ismini buraya vermeyi uygun gördük. Ben Vakkas beyin şahsında bu devlete, bu millete emeği geçen tüm devlet büyüklerine, rahmet, minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu köprünün ve bu kafenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Program, ikramlar ve müzik dinletisi ile devam etti.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ