Trakya’da kar yağışı

Trakya’da 7 Şubat Akşamı başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Trakya’da kar yağışı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Trakya’da 7 Şubat Akşamı başlayan kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürüyor. Edirne’de 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Tekirdağ ve Kırklareli’de ise 5 santimetre olarak ölçüldü.

Edirne’de / Şubat’tan beri etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini artırdı. Hava sıcaklığının eksi 6 derece ölçüldüğü kentin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.
Bulgaristan’a sınır Lalapaşa ilçesine bağlı Hamzabeyli köyünde, kar yağışı sevinçle karşılandı. Köylülerden buğday üreticisi Osman Alaç, “Kar yağışını çok bekledik. Bu yıl beklediğimiz kar geç de olsa yağdı. Yağan kar buğdaya çok iyi gelecek.” dedi.

TEKİRDAĞ BEYAZA BÜRÜNDÜ
Tekirdağ’da da 7 Şubat gece yarısı başlayan kar yağışı, kent merkezinin yüksek kesimleri, Hayrabolu ve Malkara ile Çorlu ilçelerinde etkili oldu. Hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu kente, kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Karayolları ve belediye ekipleri, gece boyunca yollarda küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Polis ve jandarma ekipleri, yollarda vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kırklareli’de de kar yağışı Demirköy, Lüleburgaz ilçeleri ile Bulgaristan’a sınır köylerde etkili oldu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ