Tiryakisi Olduğumuz Çayı Satın Alırken Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Hayat Kurtaran Bilgiler

Dünya üzerinde en çok çay tüketen ülkeler arasında birinciyiz. Bu gurur hepimize yeter! Peki, özellikle çay alırken neye göre alındığını, iyi …

Tiryakisi Olduğumuz Çayı Satın Alırken Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Hayat Kurtaran Bilgiler
  • Yemek
  • 19 Ağustos 2022 10:30 | Son Güncellenme: 19 Ağustos 2022 10:51
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Dünya üzerinde en çok çay tüketen ülkeler arasında birinciyiz. Bu gurur hepimize yeter! Peki, özellikle çay alırken neye göre alındığını, iyi kalite çayın ne olduğunu, çay yapraklarının kalite sıralamasının olduğunu biliyor muydunuz? Bilmiyorsanız eğer, buyrun içeriğimize 👇

1. Dünya Çay Komitesi’nin hazırladığı ‘Dünya Çay Raporu’ verilerine göre, Türkiye kişi başına 3.5 kg ile dünyanın en çok çay tüketen ülkesi! Tiryakilik sıfatını hakkıyla kazanmışız…

2. Peki hangi kalitede çay içtiğinizi biliyor musunuz? İçmeye hazır olarak 1. notadan 7. notaya kadar 7 farklı kalitede çay bulunuyor.

3. Siyah çayın yapraklarının kurutulmasından ve işlenmesinden dolayı farklı notalarda olan bu çay yapraklarının tatları ve dokuları ise birbirinden çok farklı.

4. Çünkü aslında çay yaprakları da en üst yapraktan en alt yaprağa olmak üzere sınıflandırılıyor. En kalitelisi en üstte bulunan Orange Pekoe yapraklarından elde edilen çaylar.

5. Görselden de anlaşılacağı üzere en kalitesiz çay aslında çay bile sayılmayan “dust” çeşidi. Yani toz!

6. Özellikle marketlerde satılan poşet çayların neredeyse tamamı toz kategorisinde olan çaydan yapılır. Bu tür toz çaylar tat, dem ve lezzet açısından en kötüsüdür.

7. Eğer bulabileceğiniz en iyi kalite çayı içmek istiyorsanız, marketlerde satılan ve üzerine “profesyoneller için” yazılı çayları satın alabilirsiniz. Bu çaylar en iyi kategori çaylardandır.

8. Evinizdeki çayın iyi olup olmadığını anlamak için birkaç basit yöntem de bulunuyor. Öncelikle çay paketini açtıktan sonra görünürde bir çay tozu bulutunun olmaması gerekiyor.

9. Eğer çayı demlerken burnunuza keskin ve yüksek notalarda çay kokusu geliyorsa, çayınızın doğal olduğundan şüphe duyabilirsiniz.

10. Çay demlerken hızlı bir şekilde renk değiştiriyorsa, çayınızın içinde gıda boyası olma ihtimali çok yüksek! Gerçek çay rengini yavaş demlenmesinden alır.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ