Silivri’de kadına şiddete dikkat çekildi.

Silivri’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş için çok sayıda kadın, 19 Mayıs Meydanı’nda bir araya geldi. Silivri sahilindeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen kadınlara erkekler de destek verdi.

Silivri’de kadına şiddete dikkat çekildi.
  • Güncel / Manşet
  • 25 Kasım 2019 17:54 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2019 23:53
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde kadına yönelik şiddete ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek için Silivri’de bir yürüyüş yapıldı.

Silivri’de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüş için çok sayıda kadın, 19 Mayıs Meydanı’nda bir araya geldi. Silivri sahilindeki Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen kadınlara erkekler de destek verdi.

Yürüyüşe Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eşi Ezgi Yılmaz, Başkan Yardımcıları siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, “Sözlerime Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde birbirinden kıymetli hanımefendilerle yol yürümekten duyduğum mutluluğu paylaşarak başlamak istiyorum. Bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra siyasi, ekonomik, sosyal hayatta kadın varsa biz bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Türk kadını, pek çok Avrupa ülkesinden çok daha önce siyasi hayatta aktif rol oynama imkânına kavuşmuştur. Daima kadınların önünü açan bir lider olarak yolunda taviz vermeden yürümüş. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile yad ediyoruz. Bize düşen görev, kadınları toplumun her alanında karar süreçlerine dâhil etmek için onlara destek vermek.
Ben seçim kampanyam boyunca hanımefendilerle beraber yol yürüyeceğime söz verdiğimi söyledim, bu sözümü her zaman dile getireceğim. Sizlere elimi uzattım çok şükür elimi tuttunuz. O yakaladığınız el, ellerinizi 5 sene boyunca hiç bırakmayacak. Çünkü şunu biliyorum; kadın denilince güzellik, sevgili, aşk, kız kardeş, anne akla geliyor. Bize düşen görev sizlerle hep bir arada olmak. Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yapılan yürüyüşler esasında tüm canlılara karşı yapılan bir mücadelenin parçasıdır. Çocuğa, hayvana, her canlıya yapılan şiddete karşıyız. Bu vesileyle yürüyüşümüze katılan bütün hanımefendiler Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü tebrik ediyorum. Her zaman sizlerle yol yürüyecek bir Belediye Başkanı olarak saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri, Önder Yılmaz tiyatro salonunda yapılan konferans ile devam etti.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ