Silivri Kadıköy’de Karpuz Festivali düzenlendi.

Silivri Belediyesi’nin ilçede üretilen tarım ürünlerini duyurmak amacı ile düzenlediği festivallerin sonuncusu Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Silivri Kadıköy’de Karpuz Festivali düzenlendi.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:


Silivri Belediyesi, 60 yıldır üretilen Kadıköy Karpuzu için festival düzelendi. Renkli görüntülerin yaşandığı festival karpuz yarışmaları, sahne gösterileri ve Altay konseri ile dolu dolu geçti.

Silivri Belediyesi’nin ilçede üretilen tarım ürünlerini duyurmak amacı ile düzenlediği festivallerin sonuncusu Kadıköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Festival kapsamında yapılan Karpuz Yeme Yarışması, En İyi Karpuz Yarışması yapıldı.

Kadıköy karpuz Festivaline Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Silivri
ilçe başkanları, STK yöneticileri ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

EN ÇOK KARPUZU YEDİLER ÖDÜLÜ KAPTILAR
Geleneksel olarak düzenlenen Karpuz Yeme Yarışması’nda bu yıl 10 kız ve 10 erkek çocuk yarışmacı mücadele etti. İlk olarak kız çocuklarının mücadelesi ile başlayan yarışmada Begüm ve Selin isimli iki minik yarışmacı finale kalarak yeniden rekabet etti. En çok karpuzu yemeyi başaran Selin, bisiklet ödülü kazandı. Erkek çocuklarının yarıştığı kategoride ise 1 dakikalık mücadelenin galibi Muhammet oldu. Muhammet bisiklet ödülü kazandı.

SAHNE PROGAMLARI HALK OYUNLARI İLE BAŞLADI
Kadıköy Karpuz Festivali’nin sahne programları halk oyunları gösterileri ile başladı. Kadıköy Şehit Olcay Özcan İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi, Karadeniz Yöresi oyunları ile büyük ilgi topladı. Horon oynayan minik yaştaki folklorcular seyredenlerin alkışları eşliğinde gösterilerini sergiledi.
Ardından Toki Anadolu Lisesi Silivri Yöresi Halk Oyunları ekibi sahne alarak performanslarını sergiledi.
Sahne programlarının devamında Beydans Halk Oyunları ekibi ise Zeybek keyfi yaşattı.

EN LEZZETLİ KARPUZ SÜREKÇİ’NİN
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından en iyi karpuz üreticilerine ödülleri verildi. 24 üreticinin birbirinden lezzetli karpuzları tat, renk, koku gibi birçok özelliğe tabi tutularak seçkin jüri üyelerinin değerlendirmesinden geçti. Kadıköy Mahallesi’nde hiçbir sulama işlemi yapılmadan yetişen meşhur karpuzların en iyisini seçmek ziraat mühendislerini zorladı. Yarışma sonucunda ise birinci İlkay Sürekçi, ikinci Bülent Yalın, üçüncü Enver İpek oldu. Dereceye giren yarışmacılara altın, hediye çeki ve gübre hediye etti.

FUTBOL TURNUVASININ KAZANANI ‘TRUVA’ OLDU
Kadıköy Karpuz Festivali kapsamında bu yıl 3’üncüsü düzenlenen futbol turnuvasının sonuçları festivalde ilan edildi. Turnuvanın en centilmen takımı 02 Tertipler seçilirken, şampiyon takım ise Truva Spor oldu. Madalya ve kupa seremonisinin ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

ALTAY İLE DOYASIYA EĞLENCE
8’inci Kadıköy Karpuz Festivali’nin konser programında ünlü şarkıcı Altay mahalleliler ile buluştu. Kadıköy Meydanı’nı dolduran binlerce katılımcı Altay şarkıları eşliğinde dans etti, halay çekti.

SERGİ ALANLARI RENK KATTI
Festivalde ayrıca sergi alanları ve doğal ürünler pazarı kuruldu. Doğal pazarda birbirinden lezzetli ürünler tezgahları doldururken, Silivri’nin organik ürünlerinin satıldığı stantlar katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ve Mahalle Evi kursiyerlerinin el işi ürün stantları festivale renk kattı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ