Silivri’de Araç hibesine açıklık geldi.

“Silivri kamuoyunda akıllarda oluşan araç hibesi karşılığında imtiyaz sağlandı mı?” sorularına Silivri Belediyesi meclis toplatısında açıklık geldi.

Silivri’de Araç hibesine açıklık geldi.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısında, belediyeye hibe edilen çöp kamyonu gündemdeydi.

Kırkıcı “Kamuoyunda şüphe oluşturan söylemler var”
Meclis gündeminin 8’inci maddesinde yer alan “Karaman Kardeşler Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından 34 EC 5671 plakalı çöp kamyonunun belediyeye hibe edilmesi” konusunda Silivri Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın hibe edilecek araç hakkında kamuoyunda akıllarda “Aracın karşılığında bir imtiyaz sağlandı mı?” gibi soru işaretleri oluştuğu duyumlarını aldıklarını söyledi.

Yılmaz “Bizim ona tanıyacağımız bir imtiyaz söz konusu değil”
Bu konuda açıklama yapılması gerektiğini söyleyen Kırkıcı’nın sorusu üzerine bilgilendirme yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Belediye başkanı olarak çevreye ve doğaya zararı verecek bir projenin veya yardımın adı ne olursa olsun altına imza atmam söz konusu değildir.
Bu firma İBB ve Çevre Bakanlığının izinleri ile faaliyet gösteren bir şirket. Bizim ona tanıyacağımız bir imtiyaz söz konusu değil. Zehirli katı atık diye bahsedilen atıkları bertaraf etmesi veya çalışmaları bizim belediyemiz sorumluluğunda olan bir şey değildir. Bu kurumlar bakanlık tarafından denetlenir. Dolayısı ile bu firmaya tanınan bir imtiyaz yok, bir iskan yok, bir ruhsat veya talep yok.” dedi.

Açıklamalar sonunda Silivri Belediyesi Eylül Meclisinin araç hibesi ile ilgili 8’inci gündem maddesi, komisyon raporunun okunması ve meclis üyelerinin oy birliği ile kabul etmesinin ardından Eylül ayı meclis toplantısı sona erdi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ