SİLİVRİ SİAD’IN Geleneksel İftarı yapıldı.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (SilivriSİAD) geleneksel iftar programına bu yılda organize etmeye devam etti.

SİLİVRİ SİAD’IN Geleneksel İftarı yapıldı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (SilivriSİAD) geleneksel iftar programına bu yılda organize etmeye devam etti.

28 Mayıs 2019 Salı günü gerçekleşen Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (SİAD) düzenlediği geleneksel iftar programı İftar programına İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazim Tamer Dodurka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, SİAD Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları, iş adamları ve aileleri katıldı.

KOCABAŞ TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI
Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, İftar öncesi yaptığı konuşmasında Silivri Belediyesi’nin ramazan kolisi dağıtımına destek çağrısında bulunarak, “Ramazan Ayı’nın sonuna geliyoruz, bu bereketli ayda güzel bir tebessüm bile sadaka yerine geçer. Sizler üzerinize düşenin fazlasını yapıyorsunuz biliyorum. Üyelerimizin bu Ramazan’da servetlerinin zekatlarını verirken biraz daha cömert davranmalarını rica ediyorum. Bu cömertliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Sizlerden Belediyenin Ramazan Kolisi dağıtım seferberliğine katkı sunmanızı bekliyorum. İhtiyaç sahiplerine bu önemli ihtiyaçların ulaşması bizim dini hassasiyetlerimizden biridir. Bu hafta sonuna kadar 5000 koliye tamamlayalım istiyorum. Bu vesile ile yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Allah yapabilenlerin hayırlarını, tutabilenlerin oruçlarını kabul etsin” dedi.

YILMAZ: “100 BİN HEMŞERİMİZ İLE İFTARI HEDEFLEDİK”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iftar programında yaptığı konuşmada, “Ramazan Ayı hayat mücadelesi sırasında unuttuğumuz değerleri bize hatırlatma noktasında çok önemli bir yere sahip. Ekmeği aşı bölüşmeyi, aç açıkta olanın halinden anlamayı hatırlatıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yıl ki teması Ramazan ve İnfak. İnfak; bizlerin kişisel servetlerinden, kazançlarından ihtiyaç sahiplerine, aç açıkta olana, garibe yardım etmeleridir. Silivri’deki iş insanlarının, kazançlarından önemli derecede hayır hasenat işlediklerini biliyorum. Biz Silivri Belediye Başkanlığı olarak bu Ramazan’da ‘Gönül Sofralarında Buluşalım’ dedik ve 100 bin rakamını hedefledik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda 15 bini aşkın Silivrili hemşerimiz ile iftar yaptık. Bu rakama ulaşırken belediyenin kasasından bir kuruş harcamadan, hayır hasenat yapmak isteyen vatandaşlarımızla bu sofraları kuralım istedik. Belediye Başkanı olmadan önce ‘Bizim görevimiz sosyal belediyecilik’ olmalı dedim. Sosyal devlet anlayışından hareketle, vatandaşın bize gelmesini beklemeden, aç açıkta olanı gidip bulmalıyız. Allah herkesin kişisel servetinden hayır yapabilmesini nasip etsin. Köylerimizde ihtiyaç sahibi olup evini açmaktan, belediyeye ulaşmaktan imtina eden vatandaşlarımız var. Veren elin alan eli görmediği bir hayır sistemini de kurmamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.
İftar programı fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ