Silivri Değirmenköy Domates Festivali yapıldı.

Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde 35’incisi yapılan geleneksel Domates Festivali’ne binlerce kişi katılımı ile yapıldı.

Silivri Değirmenköy Domates Festivali yapıldı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:


Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde 35’incisi yapılan geleneksel Domates Festivali’ne binlerce kişi katılımı ile yapıldı.

Değirmenköy Domatesi’nin tanıtılması için Silivri Belediyesi tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenen Domates Festivali, renkli yarışmalar ve çeşitli etkinlikler ile coşkuyla gerçekleştirildi.
Değirmenköy Mahallesi, ilçe dışından gelen binlerce misafire ev sahipliği yaparken, tezgahları dolduran organik domateslere gösterilen ilgi üreticinin yüzünü güldürdü.

Festival programı yarışmalar ile start aldı.
En İyi Domates Yarışması’na katılan 68 üreticinin domatesleri 7 farklı kategoride değerlendirilen, doğal domatesler kıyasıya rekabet etti. Lezzet ve çekirdek durumu gibi farklı özellikleriyle incelenen domatesler, ziraat mühendislerinden oluşan seçkin jüri üyelerince değerlendirildi.
Silivri Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen yarışmada, tüm izleyicilere domates ve peynir ikramı yapılırken, üretimi teşvik etmek amacıyla üreticilere gram altın hediye edildi.

SAHNE PROGRAMLARI SAYGI DURUŞU İLE BAŞLADI
Festivalin sahne programları saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Festivale Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Vural, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, İBB ve Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, oda ve dernek başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.

Silivri Dans Halk Oyunları ekibi, yöresel kostümleri ve klarnet davul eşliğindeki halk oyunu gösterisi ile görsel şölen yaşattı. Ekip adına Dernek Başkanı Emre Kahraman ve Eğitmen Mustafa Kepçeli’ye çiçeklerini İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul takdim etti.

SERGİ ALANLARI RENK KATTI
Festivalde ayrıca sergi alanları ve doğal ürünler pazarı kuruldu. Doğal pazarda birbirinden lezzetli ürünler tezgahları doldururken, Silivri’nin organik ürünlerinin satıldığı stantlar katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi ve Mahalle Evi kursiyerlerinin el işi ürün stantları festivale renk kattı.

DOMATES GÜZELLERİ SAHNEDE YERİNİ ALDI
Domates Güzeli seçilmek için sahnede yerini alan birbirinden güzel on genç kız müzikler eşliğinde platformda yürüdü. Jüri üyeliğini Belediye Meclis Üyeleri Gökan Dirik, Gökalp Kalaycı, Hacer Yıldırım ve Şükriye Akkuş Karakuş’un yaptığı yarışmada Aleyna Çalışkan birinci, Zeynep Güneş ikinci, Ebru Mutlu üçüncü oldu.
Birinci olan Aleyna Çalışkan’a altın ödülünü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz verdi.

BU YIL DA EN İYİ DOMATESİ ECEM CEYLAN ÜRETTİ
Silivri’nin en iyi domatesini bu yıl yine Ecem Ceylan üreterek tam altın ödülünü kaptı. Yarışmada dereceye girerek ikincilik ödülünü kazanan Eray Erol yarım altın, üçüncülük ödülünü kazanan Aytaç Ürek ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.
Ödülleri İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Şenoğlu Türkyılmaz, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Vural takdim etti. Her yıl ilk domatesi üreten çiftçi Şaban Uzun da sahneye davet edilerek hediyesini Belediye Meclis Üyesi Gökan Dirik’ten aldı.

İLYAS YALÇINTAŞ KONSERİ
Değirmenköy Festival Alanı’nı dolduran genç yaşlı binlerce kişi İlyas Yalçıntaş konseri ile festival coşkusuna ortak oldu.
Silivri Belediyesi’nin düzenlediği 35’inci Değirmenköy Domates Festivali’nin konser programı kapsamında sahne alan ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş sevilen şarkılarını seslendirdi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ünlü şarkıcıya Değirmenköy Domatesi hediye etti. Gece yarısına kadar süren konser programı eğlenceli saatlerin ardından tamamlandı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ