Silivri Belediye Meclisinde komisyonlar belirlendi

Silivri Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının 1. oturumu Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Pandemi önlemlerine riayet edilerek gerçekleştirilen toplantıda encümen üyesi ve komisyon üyesi seçimleri yapıldı.

Silivri Belediye Meclisinde komisyonlar belirlendi
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı meclis toplantısının 1. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında 50 gündem maddesi değerlendirildi.

Gündeme geçilmeden önce siyasi parti sözcüleri grupları adına söz aldı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Filiz Güler ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, ülke gündemi ve yerel gündemlerle ilgili görüş ve temennilerini aktardı.
Pandemi önlemleri nedeniyle katılımcı sayısı sınırlı tutulan toplantıda, encümen üyesi seçimi ve komisyon üyesi seçimleri de yapıldı.
49 gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin 50. maddesinde yer alan “Belediyemiz 2019 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi” konusu, ortak alınan kararla 10 Temmuz Cuma günü yapılacak olan 2. oturuma bırakıldı.

YENİ ENCÜMEN VE KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Temmuz ayı meclis toplantısı 1. oturumunun açılış konuşmasını Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz yaptı.

Yılmaz, koronavirüs nedeniyle üç aydır meclis toplantısı yapılamayan dönemde gelişen olaylar ve önemli günlerle ilgili görüş ve değerlendirmelerde bulundu.
Mecliste üyesi bulunan siyasi parti grup başkanvekillerinin de söz alarak yaptıkları gündem dışı konuşmaların ardından gündemin 1. maddesi gereğince encümen seçimi yapıldı.
Kapalı usul ile gerçekleştirilen oylama sonucu, Sultan Aşkın, Ömer Tekin ve Yasin Gören encümen üyesi olarak seçildi.
Yapılan açık oylama ile Plan ve Bütçe Komisyonuna; MHP’li üye Sultan Aşkın, AKP’li üyeler Kenan Değdaş ve Abdullah Salim Çavdar, CHP’li üyeler Mehmet Yönet ve Lütfü Vardar, İmar Komisyonuna: MHP’li üye Şenoğlu Türkyılmaz, AKP’li üyeler Sami Barlas ve Celalettin Yazıcı, CHP’li üyeler Süheyl Kırkıcı ve Doruk Bulut, Çevre ve Sağlık Komisyonuna: MHP’li üye Ümit Seçkin, AKP’li üyeler Ülkenur Büke ve Orhan Çalışkan, CHP’li üyeler Elif Yılmazer ve Abdulcebbar Doğan, İsim Tespit Komisyonuna: MHP’li üye Gökalp Kalaycı, AKP’lii üyeler Mustafa Çolakoğlu ve Sefer Ölçer, CHP’li üyeler Bora Balcıoğlu ve Elif Yılmazer, Hukuk Komisyonuna: MHP’li üye Sultan Aşkın, AKP’lii üyeler Hacer Yıldırım ve Şükriye Akkaya Karakuş, CHP’li üyeler Fevzi Arslan ve Gökhan Yonat, Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna: MHP’li üye Gökalp Kalaycı, AKP’li üyeler Kenan Değdaş ve Sefer Ölçer, CHP’li üyeler Melih Yıldız ve Ersin Taşkın, Kentsel Tasarım Komisyonuna ise MHP’li Gökan Dirik, AKP’li Filiz Güler ve Sefer Ölçer, CHP’li Bilal Ermiş ve Ömer Ercan seçildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ