Saygı ve Özlemle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete uğurlanışının 81. yılında minnet ve şükranla anıyoruz.

Saygı ve Özlemle Anıyoruz
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete uğurlanışının 81. yılı dolayısıyla Silivri’de de bir dizi anma programı düzenlendi.

Silivri’de İlk olarak 10 Kasım pazar günü saat 08.45’te Atatürk Anıtına çelenk sunumu ve ardından saat 09.05’te sirenlerin çalması ve saygı duruşu yapıldı. Saat 09.45’te Önder Yılmaz tiyatro salonunda program devam etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete uğurlanışının 81. yılı dolayısıyla Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AKP Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ve CHP ilçe Başkanı adayı Mümün Koçoğlu gazetemize birer anma mesaj gönderdiler.

VOLKAN YILMAZ MESAJI
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir milletin şahlanış destanına önderlik eden eşsiz bir devlet adamıdır. 100 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşi ile güçlü Türkiye’nin temellerini oluşturan Atatürk, milletine olan sevdasını, hayata geçirdiği yenilikler ve gösterdiği hedefler ile ortaya koymuştur. Millet egemenliğini hâkim kılmak adına cumhuriyeti ilan ve hediye eden büyük önder, Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çok kıymetli emanetler bırakmıştır. Cumhuriyetin kazanımlarını her daim korumak, kollamak ve ileriye taşımak birinci vazifemizdir. Devlet-i ebed müddet şiarımızın gereği de budur. Gazi Mustafa Kemal öngörü sahibi, büyük bir vizyon ve misyon insanıdır. Bağımsız yaşama mücadelemizi engellemeye çalışan kirli emellere boyun eğmemiş ve zulme sessiz kalmamıştır. Onun bu azim ve iradesi dünyaya örnek olmuş; bağımsızlık arzulayan milletlere fikir vermiştir. Değerli hemşerilerim, Atatürk’ün büyüklüğü her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Dünyada meydana gelen olaylara, sınırlarımızda yaşanan gelişmelere ve ülkemiz içerisindeki hadiselere baktığımızda ne kadar büyük bir lider olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu sebeple onun fikirlerine sarılmak ve işaret ettiği yolda ilerlemek, bizi başarıya ulaştıracak değerli bir ilham kaynağıdır. Sadece ve sadece milletinin istikbal ve istiklalini düşünen Atatürk’ü kalbimizden ve zihinlerimizden silmeye kimsenin nefesi yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı müddetçe Atatürk de yaşayacaktır! Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 81’inci yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyorum. Bu vesileyle tüm kurucu kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

MUTLU BOZOĞLU MESAJI
AKP Silivri ilçe Başkanı Mutlu Bozoğlu “Milletimizin özgürlüğünü, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korumak üzere canını ortaya koyan, Anadolu topraklarında yeni bir devlet kurarak Aziz Milletimizin küllerinden doğmasına vesile olan Gazi Mustafa Kemal bundan 81 yıl önce aramızdan ayrıldı. Kahraman bir asker, büyük bir lider olarak bizlere muasır medeniyetler seviyesine giden yolu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bir karış vatan toprağını korumak uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, ülkemize fedakarca hizmet eden gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

MÜMÜN KOÇOĞLU MESAJI
CHP Silivri İlçe Başkan Adayı Mümün Koçoğlu “Yine bir 10 Kasım günü, yıllar önce bir çift mavi gözün bir daha asla açılmamak üzere kapanmış olmasının hüznünü yaşıyoruz. Ancak o bir çift mavi göz kapanalı 81 yıl geçmişse de yaydıkları ışık hala yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor!

10 Kasımlarda Atatürk’ün düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ölümsüzlüğünü görmenin gücünü keşfedip, bir kez daha bütün benliğimizle Atatürk’e yönelmek boynumuzun borcudur. Bu sebepten ötürü 10 Kasımların “matem günü” değil, “mücadele günü” olduğunu unutmayacağız, unutturmayacağız.

10 Kasım, Atatürk’ün devrimcilik ilkesinin yaydığı ışıkta, manevi mirası olan bilim ve aklın ne denli takipçisi olduğumuzu sorguladığımız süreçtir bizim için. 10 Kasım’da Atatürk’ü anlamak; Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti’ne sahip çıkmak demektir bence! Atatürk’ü anlamak; ulusun bölünmez bütünlüğüne ve Atatürk’ün uygun gördüğü devlet yapısına sahip çıkmak ve
güzel vatanımızı aydınlık günlere taşımak demektir.

Maalesef ki günümüzde Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri Laik Demokratik Cumhuriyet’e, toprak bütünlüğümüze yönelik saldırılar korkutucu seviyelere yaklaşmaktadır. Ayrıca çağdaş ve modern bir uygarlık seviyesinden ziyade, çağın gerisine gidişe özlem duyan, duymaya teşvik edilen toplumlar, sonsuz karanlıklarda kaybolmaya, yok olmaya mahkûm olduğu gerçeği de asla gözardı edilmemelidir…

Bu sebeple; 10 Kasımları, Ata’mızın ve mücadele arkadaşlarının yurdumuza sağladığı kazanımları sahiplenme, koruma, güçlendirme ve geleceğe
taşıma günü olarak gördüğümüz gerçeğinin altını çiziyor ve diyoruz ki;
“Bu ülkenin imzası ATATÜRK’tür!” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ