Özcan Işıklar’ın Üniversite Fiyaskosu

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2010 yılında büyük şaşalarla ve şovlarla basını toplayıp imza töreni yaptığı “Marmara Üniversitesi Silivri’ye Geliyor” projesi de diğer projeleri gibi fiyasko ile neticelendi.

Özcan Işıklar’ın Üniversite Fiyaskosu
  • Gündem
  • 11 Mart 2012 19:36 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2019 19:40
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2010 yılında büyük şaşalarla ve şovlarla basını toplayıp imza töreni yaptığı “Marmara Üniversitesi Silivri’ye Geliyor” projesi de diğer projeleri gibi fiyasko ile neticelendi.

 

MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ TAHSİSİN İPTALİNİ İSTEDİ

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, Hukuk Müşavirliği, 01 Mart 2012 tarih ve 120046298 sayılı yazı Ortaköy’deki binanın kendileri tarafından kullanılmayacağını bildirerek tahsisin iptalini istedi.

 

ÖZCAN IŞIKLARIN ÜNİVERSİTE KURMASI FİYASKO İLE BİTTİ

Silivri Belediyesi ile Marmara Üniversitesi arasında düzenlenen 23 Mart 2010 tarihli protokol ve Belediye Meclisinin 09 Nisan 2010 tarih ve 56 sayılı kararı ile Marmara Üniversitesi’ne, Eğitim ve Öğretim amaçlı tahsis edilen Ortaköy Mahallesindeki 1.750,00 m2 kapalı alanlı binanın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, kendileri tarafından kullanılmayacağını bildirdi. Tahsisin iptal edilmesi konusu ise Mart 2012 meclisinde kabul edildi ve Özcan Işıklar’ın bir üniversite projesi daha fiyasko ile neticelendi.

 

OYSA NELER DEMİŞTİ?

2010 yılında girişimlerde bulunan şov imza törenlerinden başka bir şey yapmayan anlaşmaların arkasını aramayan ve işlerin devamını getiremeyen Özcan Işıklar, o dönemde sadece şov yapıp Silivri’nin üniversiteler kenti olma yolunda önemli adımlar attığını iddia ediyordu.

 

ŞAŞALI ŞOV İMZA TÖRENİ FİYASKO İLE BİTTİ

Basına sanki Özcan Işıklar’ın özel gayretleri ile olduğu yansıtılan ama aslı öyle olmayan Marmara Üniversitesi ile sözde bu konuda bir protokol imzalanırken; Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleşen protokole Özcan Işıklar ile Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur imza koymuştu. Protokol törenine CHP’li ve AKP’li Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile belediye memurları, Marmara Üniversitesi heyeti ve bazı yandaş yerel basın da katılmıştı.

 

ÖZCAN IŞIKLAR DAHA ÜNİVERSİTE KURULMADAN HAVASINI ATMAYA KALKTI

Daha üniversite kurulmadan sanki ilçesine dördüncü üniversiteyi kazandırmış havasına giren Özcan Işıklar; “Biz Silivri kamuoyu olarak bunu büyük bir sevinçle karşıladık, bu ilgiyi de katılımlarımızla sizlere göstermek istedik. Bu heyecanı meclis üyesi arkadaşlarımla, belediye çalışma arkadaşlarımla ve değerli basın mensubu arkadaşlarımla paylaşmış olmaktan da ayrı bir mutluluk duyuyorum” diye konuşmuştu.

 

IŞIKLAR’IN BİR BAŞARISIZLIĞI DAHA

O günden bu güne üniversitenin Ortaköy’de kurulması için tek bir adam atılmazken, tekrar başa dönüldü ve Özcan Işıklar’ın Ortaköy’deki üniversite hayali de diğer yaptığı işler gibi başarısızlıkla sonuçlanarak fiyaskoya dönüştü.

 

PARTİYİ DE KARIŞTIRDI

Belediye hizmetleri ile ilgili işlerini bırakarak CHP Silivri’yi ele geçirmeye çalışan ve 2014 adaylığını garantilemeye uğraşan Özcan Işıklar’ın tutarsız davranışlarıyla partiyi de karıştırdığı ve Silivri CHPyi de bitirmeye götürdüğü kamuoyunda açık açık konuşulmaya başladı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ