Meteoroloji’den Kritik Uyarı…

Meteoroloji’den gelen son dakika açıklamasına göre Çarşamba günü Marmara ve Trakya’da sağanak yağış ve soğuk hava bekleniyor.

Meteoroloji’den Kritik Uyarı…
  • Güncel / Manşet
  • 13 Nisan 2020 18:56 | Son Güncellenme: 13 Nisan 2020 18:57
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Marmara ve Trakya’nın, Salı günü akşam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

SALI GÜNÜ YAZ HAVASI
Marmara ve Trakya’da 14 Nisan Salı günü az bulutlu bir hava seyretmesi beklenirken, hava sıcaklıkları 20 derecelere kadar çıkacak.

ÇARŞAMBA GÜNÜ 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK
Pazartesi ve Salı günü Marmara ve Trakya genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba günü hissedilir derecede olmak üzere (6 ila 12 derece) azalması ve mevsim normalleri altına düşmesi bekleniyor.

Salı günü 18-20 derece civarında olan hava sıcaklıklarının, Çarşamba günü 10 derece birden düşerek 8-9 derecelere düşmesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ
Tekirdağ ve Silivri’de Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren yağmur ve sağanak öngörülüyor.

15 Nisan Çarşamba günü sabah saatlerinde kuvvetli sağanak olarak başlayan yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ SAĞANAK VE SOĞUK HAVAYA DİKKAT
Küresel tahmin sistemlerine göre 15 Nisan Çarşamba gününden itibaren Tekirdağ yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapacak. Hava sıcaklıkları kışı aratmayacak derecelere kadar inerken Nisan ortasında yüksek kesimlerde hava sıcaklıkları sıfır derecelere kadar inebileceği tahmin ediliyor.

HAVA RÜZGARLI OLACAK
Rüzgarın da bu hafta boyunca Marmara genelinde hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Salı günü güneybatı yönlerden (lodos), çarşamba günü ise kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak eseceği öngörülüyor.

SICAKLIK DEĞİŞİMİNE KARŞI HASTALIKLARA DİKKAT
AKOM, bahar mevsimlerinde sıcaklıklarda yaşanan ani yükseliş ve azalışlar nedeniyle vatandaşlara uyarı yaptı. Hava sıcaklıklarındaki değişimler ve esen rüzgar nedeniyle başta soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar olmak üzere birçok hastalığa neden olduğu belirtiliyor.

Marmara ve Trakya’da hava sıcaklıklarının 14 Nisan Salı gününe kadar mevsim normalleri civarı ile 1-2 derece üzerinde, 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle ise mevsim normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ