Köy Pazarında atalık tohumdan yetiştirilen sebze ve meyveler

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından atalık tohumlardan elde edilen sebze ve meyvelerin satışına Silivri Köy Pazarında başlandı. Satışa sunulan ürünler atalık tohum taşıdığı için üreticiye çoğaltma imkânı sağlıyor.

Köy Pazarında atalık tohumdan yetiştirilen sebze ve meyveler
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde atalık tohumlardan ekilerek elde edilen sebze ve meyveler, Silivri Köy Pazarında açılan stantta satışa sunulmaya başlandı.
Hibrit ya da kısır olmayan tohumları taşıyan ürünleri alan vatandaşlar, elde ettikleri tohumlarla yıllarca sürdürülebilir üretim yapılabilecekler.
Hasat edilen ve Köy Pazarında satışa sunulan ürünler arasında; sar armut çeri, sarı çeri domates, kırmızı çeri domates, sayı yüzyıllık domates, Kayseri, Hatay, Tokat domatesi, pembe domates, İtalian domates, patlıcan, siyah biber, kıl biber, Gönen kavunu, Biga kavunu, Kayseri karpuzu, kara karpuz ve alaca karpuz gibi ürünler yer alıyor.
Satışa sunulan çeşitler, olgunlaşan ürünlerin hasat edilme dönemine göre değişebiliyor.

Silivri Kaymakamı Ali Partal ile birlikte Köy Pazarında açılan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün satış tezgâhını ziyaret eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, atalık tohumların yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ