Klasik otomobillerle Cumhuriyet rallisi

Mercedes-Benz ile Klasik Otomobil Kulübü iş birliği ile düzenlenen rallinin dün yapılan ilk etabı Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan başlayıp …

Klasik otomobillerle Cumhuriyet rallisi
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Mercedes-Benz ile Klasik Otomobil Kulübü iş birliği ile düzenlenen rallinin dün yapılan ilk etabı Çırağan Palace Kempinski İstanbul’dan başlayıp Silivri Şölen Çikolata Fabrikası’nda son buldu. Bugünkü etap ise Sait Halim Paşa Yalısı’ndan başlayıp Benesta Acıbadem’de sona erecek.

312 km’lik parkurun en yaşlısı 1952 model Mercedes-Benz 220, en genci 1989 model Mercedes-Benz 300 SL olmak üzere 39 Mercedes otomobil yarışıyor. 

Etkinlikte konuşan Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Mercedes’in Cumhuriyet tarihinde çok özel bir yeri var. Daimler, otomobillerin Avrupa’da az kullanıldığı o zamanlarda ilk bayiliğini İstanbul’da kurmuştu. 1924 – 1929 yılları arasında üretilen Mercedes’in Sindelfingen modeli, aynı zamanda Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kullandığı araç olarak biliniyor. Kadın sürücülerin rallilere katılımının artmasından büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ