Kırkıcı: “Siz de bir vizyon sorunu var Başkan”

Silivri Belediye Meclisi Temmuz Ayı oturumunda söz alarak Silivri Belediyesinin 2019 faaliyet raporunu değerlendiren Süheyl Kırkıcı, Yönetimde katılımcılık, sorunların çözümünde ve projelerin hayata geçirilmesinde paylaşımcı olunmadığı ve şeffaflık ilkesine bağlı kalınmadığı, Silivri’nin kentleşmesinde bir vizyon, marka da göremedikleri için “hayır” oyu verdiklerini söyledi.

Kırkıcı: “Siz de bir vizyon sorunu var Başkan”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

CHP Silivri Belediye Meclis Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, Temmuz meclisinde Silivri Belediyesinin 2019 faaliyet raporu ile ilgili CHP Grubunun görüşlerini aktarmak üzere söz aldı.

Kırkıcı “Öncelikle, hizmetlerini görülmesinde başta belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a, Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZ KOLEKTİF BİR YÖNETİM ANLAYIŞINDA DEĞİL!”
Kırkıcı “Her ilçenin olduğu gibi Silivri’mizin de çok ve de ciddi sorunları var. Bu sorunlara çareler bulmak, üstesinden gelmek için kolektif bir çaba zorunludur. Ortak akla ihtiyacımız var. Belediye meclisleri yanı sıra şehrin mümkün olan bütün dinamiklerine kadar sürece katılırsa o yönetimin başarısı büyür.
Yani, kentin yönetiminde ne kadar STK, meslek örgütü, platform, anlayış varsa o yönetim o kadar şeffaf, o kadar demokratik olur. Bir ilçenin sorunlarını en iyi kim bilir arkadaşlar? O yörenin yaşayanları. Sorunların tespitinde ve önceliklerin belirlenmesinde bu tür demokratik unsurların katılımı çözümü kolaylaştıracağı gibi, kent halkının yöneticilerine duyduğu güven artar.
Bu yönüyle baktığımız zaman ne yazık ki Belediye Başkanımız kolektif bir yönetim anlayışında değil” dedi.

KIRKICI: “YÖNETİM ANLAYIŞINIZ DEMOIKRATİK DEĞİL BAŞKAN!”
Kırkıcı “Bakın biz, birçok komisyonun kurulmasını önerdik, ancak şu ana kadar bir sonuç alabilmiş değiliz; Uyuşturucu ile mücadele, Deprem ve Kentsel dönüşüm ne oldu, hepsini taca attınız. Mutlu Silivri için yola çıkanların daha demokratik davranması gerekmez mi? Yönetim anlayışınız demokratik değil başkan! Siz dememiş miydiniz “Silivri Platformu kuralım, Silivri nasıl marka şehir olur tartışalım” dedi.

KIRKICI “ÇOK YETKİLİ AMA SORUMLULUĞU OLMAYAN BÜLENT DİDİNMEZ” SORUSU
Kırkıcı Eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez’in Silivri Belediyesindeki fonksiyonunu da faaliyet raporu tartışmalarına dahil etti. Kırkıcı “Bir belediye başkanı yönetimini kendi belirleme hakkına sahiptir. Kimin başkan yardımcısı, müdür olacağına ya da diğer görevlerde bulunacağına karar verme yetkisi ona aittir. Ancak eğer bir kişi belediyenin kritik sayılabilecek hemen tüm kararlarda, personelle ilişkilerde, alımlarda-satışlarda, kimin nerede çalışacağına, atanmasına karar veriyorsa, bu kişinin bir makam odası, sekreterleri, makam şoförü var, çok yetkili ama sorumluluğu yoksa, bu sakat bir durumdur ve bu tüm Silivri’yi ilgilendirir.
Sayın Başkan size soruyorum: Bahsettiğim faaliyetlerde bulunan Sayın Bülent Didinmez’in belediyedeki resmi statüsü nedir? Danışman mı? Koordinatör mü? Sayın Bülent Didinmez hangi kararlara, belgelere imza atmaktadır? Bu durum ona da size de bu meclisin manevi şahsiyetine de zarar verir. Getirin meclise koordinatörlük mü, danışmanlık mı başkan yardımcılığı mı yoksa süper başkanlık yetkisi mi istiyorsunuz, verelim.
Tüm meclis üyelerine soruyorum, sizce burada sakıncalı bir durum yok mudur?” şeklinde konuştu

“İKTİDAR ORTAĞI BELEDİYE BAŞKANI AVANTAJINIZI DEĞERLENDİRİN”
“Sayın Başkan hükümetin ortağı olan bir partinin Belediye Başkanı olmanızdan dolayı sizlerden bu avantajlı durumun değerlendirilmesini bekliyoruz.” diyerek Yılmaz’ın Ankara ziyaretlerine de değinen Kırkıcı,
Silivri’ye vizyon katacak, marka kent olma yolunda değer katacak projelere ihtiyaç vardır.
Karakol, emniyet binası, Jandarma Karakolu binalarının bir ihtiyaç olduğu, onların yapılması gerekiyor da, Polis Özel Harekat Yerleşkesi yapılacak olmasını bir müjde olarak veriyorsunuz. Zaten Silivri’miz cezaeviyle yıllar önce vizyon ve gelişim yönünden büyük bir imaj kaybına uğramıştı. Bir türlü kendini toparlayamadı. Türkiye’de 8 bölgede kurulacak olan Polis Özel Harekat Yerleşkesinden, Marmara Bölgesinden sorumlu olanı Silivri’de konuşlanacak deniliyor. Bir dönem çok tartışılırdı turizm şehri mi, sanayi şehri mi, tarım şehri mi konusu planla getirilen fonksiyonlarla kesilmişti. Şimdi bunu konuşacağız herhalde; Güvenlik şehri mi olacağız?
Bakın bu kurumların her biri birer ihtiyaç, ama neden Silivri arkadaşlar?” dedi.

“SİZDE VİZYON SORUNU VAR BAŞKAN!”
“Siz de bir vizyon sorunu var Başkan” diyerek eleştirilerini sürdüren Kırkıcı, “Stratejik plan görüşmelerimizde söylemiştim. Siz de bir vizyon sorunu var Başkan. Oysa biz az önce söylediğim gibi üniversitelerin, teknoparkların, fuar alanlarının gelmesini, büyük eğlence merkezlerinin gelmesinin Silivri’nin yaşamına değer kazandıracağını düşünüyoruz.” dedi.

“BAĞIŞLAR NE KARŞILIĞI”
Kırkıcı “Şehrin yönetimi aldığı kararlarla bir rant üretir. Bu rantlar belli kişiler veya zümreler yerine halka adil şekilde dağıtılması zorunludur. Bunun kadar önemli olan da; şeffaf olunmalıdır.
Plaka zorunluluğundan dolayı meclise gelen araç bağışları da böyle değerlendirilmeli. Dikkat edilmesi gereken şeffaf olmanızdır. Meclise komisyona gelmiş olması yetmiyor.
Soruyor arkadaşlarımız: “Bağışı yapan bu şahıs kimdir?” “Bilmiyoruz” deniliyor. Ne karşılığında bağış yapılıyor? Yine cevap yok. Basın toplantısında da söyledim: Bir yapı kooperatifi üyelerinden topladığı paraları belediyeye neden bağışlasın? Şeffaf olmalıyız arkadaşlar. dedi.

Kırkıcı “TÜRAM çok önemli bir proje. Bir tarımsal vizyon projesi. Orayı yalnızca ekim yapılacak bir alan olarak görülmemeli. Orası bir laboratuvar. Çiftçimize yol gösterecek, verimliliği arttıracak farklı ürün örneklerini sunacak bir araştırma geliştirme merkezidir. Üniversite işbirliğinde denemelerle farklı tarımsal ürünler ekilebileceği görüldü. Bu arayış, süreklidir.
Bakın belediyenin diğer arazilerine arpa ekmenizi anlarım, bunu da ihtiyaç sahibi çiftçilere dağıtmanız onların bu salgın zamanında ekonomik katkı sağlamıştır. Ama “TÜRAM arazisinin bir yerleri boş, hadi oraya arpa ekelim. Atalık tohum yerine Hibrit tohum kullansak da olur” diyemeyiz, ilaçlama bitirir o araziyi.” dedi.

“BİZ SİLİVRİ’Yİ İSTANBUL’UN ÇÖPLÜĞÜ MÜ YAPACAĞIZ?”
Kırkıcı “Şimdi geri dönüşümcüler kooperatifi İstanbul’un her yerinden gelecek. İstanbul’dan birçok sanayi grubu buraya gözünü dikmiş. Neden? Burada araziler İstanbul’a göre çok ucuz. Devlet termik santral yapacak Silivri’ye, İBB İstanbul’un çöplerini getirdi, burada depoluyor, burada ayrıştırıyor. Kum ocakları, Cezaevi derken şimdi de geri dönüşümcüler… Karar verelim; Biz Silivri’yi İstanbul’un çöplüğü mü yapacağız?” dedi.

CHP’NİN PROJE ÖNERİLERİ
“Tartışabilirsek, ortak akılla yürüyebilirsek” diyen Kırkıcı, faaliyet raporu değerlendirmesini CHP olarak proje önerileri ile şöyle sonlandırdı:

SPOR KOMPLEKSİ
Havuz (yarı olimpik) havuz temelini birlikte attık. Daha büyük bir alanda bir spor kompleksi biçiminde çalışma yapılsın. Yeri de Kadir Has Üniversitesinin futbol sahasının bulunduğu bölgede biz planlara işletmiştik.

“SOSYAL VE YAŞAM MERKEZİ”
Yine projesi, yeri hazır olan içinde sosyal ve sağlık hizmetlerinin bir arada toplandığı yaşlı ve dezavantajlı grupların kolaylıkla ulaşabileceği, aynı zamanda yöre derneklerine yer verebileceğimiz bir bina için, sosyal ve yaşam merkezi için çalışma başlatalım.

“ŞEHRİN İKİ YAKASINI BİRLEŞTİRELİM”
Şehir E-5 ile ikiye bölünmüş, karşılıklı geçişler zorlukla yapılıyor. Gelin merkezi hükümet ve İBB nezdinde bu soruna el atalım.

“YENİDEN BİR ULAŞIM PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞALIM”
Dışarıdan şehrin merkezine giriş çok problemli. Otoparklar büyük ihtiyaç. Bu kapsamda yeniden bir ulaşım projesi üzerinde çalışalım. Mevcut planlarda işlenmiş otoparkların acilen yapılması konusunda gereken neyse girişelim.
Saklıbahçe diye bilinen alanda, Silivri Belediye Hamamının arkası,
Bunlar özel mülkler ama planlama ve kamulaştırma ya da satın alma marifetiyle çözülebilir. Bir diğer seçenek, E-5 sorununun çözümüne bağlı olarak ciddi büyüklükte otopark elde edebiliriz.

“ENGELLİ VE YAŞLI KOORDİNASYON MERKEZİNİ DAHA İŞLEVSEL VE KULLANIŞLI BİR BİNAYA TAŞIYALIM”
Geçenlerde konuşmuştuk; Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezini daha işlevsel ve daha kullanışlı bir binaya taşımanın yollarını arayalım. İBB’nin ve ilgili bakanlığın desteğini arayalım.

“TARIM VE YAŞAM BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ KURMA MÜCADELESİNE GİRELİM”
Tarım Araştırma Merkezimiz var, Tarım Lisemiz var, gelin Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi kurma mücadelesine girelim.

“KAPALI SEMT PAZARI İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRALIM”
Silivri’nin merkezinde yine planlarda işli olup 18. Madde çalışmasını bekleyen 10 dönümlük “Kapalı semt pazarı” için çalışmaları hızlandıralım…
Bunları çoğaltabiliriz…”

CHP’NİN “HAYIR” GEREKÇESİ
Kırkıcı son olarak CHP’nin, Silivri Belediyesi 2019 yılı faaliyet raporuna; yönetimin katılımcı, sorunların çözümünde ve projelerin hayata geçirilmesinde paylaşımcı olmadığı gerekçesi ve şeffaflık ilkesine bağlı kalınmadığından, Silivri’nin kentleşmesinde bir vizyon, marka görmedikleri için “hayır” oyu vereceklerini söyledi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ