Harry Potter’dan 70 yıl önce de sihir vardı

Harry Potter dünyasını özleyenlere yeni 5 filmlik serinin ilki huzurlarınızda: “Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar?”

Harry Potter’dan 70 yıl önce de sihir vardı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:
Bu Haberi Oylayın!! Habere Oy vermek için yıldızların üzerine tıklayın!
[Toplam: 0 Averaj: 0]

Yılın en merakla beklenen projelerinden olan film, bu kez Harry Potter dünyasından 79 yıl öncesinde yaşananları anlatıyor. Cannes’dan En İyi Yönetmen Ödülü’nü kapan “Mezuniyet”, yerli romantik komedi sevenler için “İkinci Şans”, korku arayanlara “Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı” ve küçük izleyicilere “Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış” haftanın diğer seçenekleri…

Harry Potter’dan 70 yıl önce de sihir vardı

Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar?
Fantastic Beasts and Where to Find Them?
Yönetmen: David Yates / Oyuncular: Eddie Redmayne, Ezra Miller, Johnny Depp, Colin Farrell, Ron Perlman / 2016-ABD-116’ / DRAM, GİZEM, BİLİMKURGU

Sekiz filmden oluşan Harry Potter serisinin beyazperdede yarattığı etkiyi sürdürmek konusunda ısrarcı yapımcılar, bu kez de JK Rowling’in büyü dünyasının kitaplarından biri olan “Fantastik Canavarlar”ı 5 filmlik yeni bir seriye dönüştürüyor. Küçücük bir kitaptan nasıl beş film çıkaracaklar, hala bir muamma ama Harry Potter hayranlarının bundan şikayet ettiğini pek söyleyemeyiz. Bu kez Harry Potter’dan 70 yıl öncesinde yaşananları anlatan yeni seri, 1926 yılında Newt Scamander’ın küresel çapta gezisini tamamlamasının ardından başlıyor. Newt Scamander kısa bir mola için New York’a gelir. Jacob adındaki Büyüdışı kişi ile karşılaştıklarında yanlış yerde bir büyücülük vakası gerçekleşir ve Newt Scamander’ın fantastik canavarlarından bazıları kaçarak New York’ta büyük çapta bir karışıklığa neden olurlar. En son “Danish Girl/Danimarkalı Kız”da izlediğimiz Eddie Redmayne’i başrolde izleyeceğimiz ve aralarında Johnny Depp, Colin Farrell, Samantha Morton gibi ünlülerin de resmi geçit yapacağı film, Harry Potter dünyasını özleyenleri mutlu edecek.

Ayı Kardeşler’i özleyenlere
Ayı Kardeşler 2: Büyülü Kış
Boonie Bears: A Mystical Winter
Yönetmen: Din Liang, Fuyuan Liu / 2016-ÇİN-96’ / ANİMASYON, GİZEM, KOMEDİ

Kristal Tepeler’i esir alan fırtına ortalığı büyülü bir kar tabakasıyla kaplamıştır. Fırtına sonrası ortaya çıkan gizemli bir yaratık ormandaki hayatı tehlikeye sokmuştur. Ayı Kardeşler ve Oduncu Vick, kasabalarını tehdit edenlerden kurtulmak için iş birliği mi yapacaklardır, yoksa aralarındaki kavgayı sürdürecekler midir? Çin’de oldukça popüler olan çizgi film serisinin ikinci filmi olan “Büyülü Kış”, yalnızca küçük izleyicilere sesleniyor.

Alfabenin ilk harfleri
Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı
Ouija: Origin of Evil
Yönetmen: Mike Flanagan / Oyuncular: Elizabeth Reaser, Lulu Wilson, Annalise Basso / 2016-JAPONYA, ABD-99’ / KORKU

60’ların Los Angeles’ında bekâr bir anne olan Alice Zander, sahte ruh çağırma işini desteklemek için seanslarına yeni bir numara ekler. Ancak beklenmedik bir şekilde musallat olan kötü ruh, küçük kızı Doris’i ele geçirdiğinde Alice kızını kurtarmak için akla gelmez korkularla yüzleşir. 2014’te gösterime girdiğinde büyük ilgi gören “Ölüm Alfabesi”nin devamı olan bu korku filmi, izleyiciyi ilk filmde yaşanan olayların öncesine götürüyor. İlkini sevdiyseniz buna da bir şans verebilirsiniz.

Harry Potter’dan 70 yıl önce de sihir vardı

Karanlık bir Romanya portresi
Mezuniyet
Graduation
Yönetmen: Cristian Mungiu / Oyuncular: Adrian Titieni, Maria Victoria Dragus, Rares Andrici / 2016-ROMANYA, FRANSA, BELÇİKA-128’ / DRAM

Cannes’da ilk filmi “4 Ay, 3 Hafta, 2 Gün” ile En İyi Film, ikinci filmi “Tepelerin Ardında” ile de senaryo dalında ödül alan Romen yönetmen Cristian Mungiu, “Mezuniyet” ile bu kez En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanarak festivalin gedikli ismi olmaktaki istikrarını sürdürmüştü. Eleştirmenlerin övgülere boğduğu son filminde karanlık ve umutsuz bir Romanya toplumu portresi çizen Mungiu, saldırıya uğrayan kızının kazandığı üniversite busunu kaybetmemesi için yasadışı yollara başvuran bir babanın yaşadıklarını anlatıyor. Yönetmenin takipçileri kaçırmasın.

Harry Potter’dan 70 yıl önce de sihir vardı

Yolun yarısında iki aşık
İkinci Şans
Yönetmen: Özcan Deniz / Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Özcan Deniz, Mesut Can Tomay / 2016-ABD-116’ /
DRAM, AŞK

Özcan Deniz ile Nurgül Yeşilçay’ı Asmalı Konak dizisinden beri ilk kez buluşturan projede, 30’larında birbirine taban
tabana zıt iki yalnız insanın yollarının kesişmesi anlatılıyor. Yerli romantik filmlerden hoşlananlar için…

YILDIZ TABLOSU

Albüm ***
Arrival: Geliş (Arrival) ****
Benim Adım Feridun *
Canavarın Çağrısı (A Monster Call) ***
Dağ II *
Demir Yumruk (Hands of Stone) **
Doktor Strange (Doctor Strange) ****
Ekşi Elmalar **
Hesaplaşma (The Accountant) **
Hz. Muhammed: Allah’ın Elçisi (Muhammad: The Messenger of God) **
İkimizin Yerine **
Julieta **
Kaptan Fantastik (Captain Fantastic) **
Kubo ve Sihirli Telleri (Kubo and the Two Strings) ***
Nefesini Tut (Don’t Breathe) ***
O Kadın (Elle) *****
Oyun (Nerve) **
Rus’un Oyunu *
Rüya **
Troller (Trolls) *

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ