Gelecek Partisi Silivri İlçe Kongresi tamamlandı.

Gelecek Partisi Silivri İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi 5 Temmuz Pazar Günü gerçekleştirildi.

Gelecek Partisi Silivri İlçe Kongresi tamamlandı.
  • Manşet / Politika
  • 5 Temmuz 2020 14:43 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2020 15:12
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Gelecek Partisi Silivri İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede tek liste ile seçime gidilirken İl Başkan Yardımcısı Metin Karakaş AKP iktidarını hedef alan konuşması ile dikkat çekti.

Gelecek Partisi Silivri İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi’nde ilk olarak yoklama ve açılış yapıldı. Kongre divanının seçimi.in ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Gündemin okunması sonrasında
misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmalarına geçildi.

Kongrede söz alan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, TBMM’de asli kanunlar çıkartılmak yerine günü kurtarmaya yönelik çalışmalar yapıldığını, partileri nasıl seçime sokmayız, nasıl siyasetin önünü kesebiliriz şeklindeki düşüncelere dayalı metotlarla istedikleri zemini hazırlamaya çalışıldığını söyledi.

Karakaş: “Siyasi mezarlıklar nice vazgeçilmezlerle doludur”
Karakaş konuşmasında “Türk Milleti’nin feraseti geniştir. Bu anlamda ne söylerlerse söylesinler ne yaparlarsa yapsınlar her zaman son sözü millet söylemiştir, söyleyecektir de. Siyasi mezarlıklar nice vazgeçilmezlerle doludur. Öyle siyasi partiler biliyoruz süreçte; biz olmasak bu ülke batar! Ben olmasam bu parti batar! Diyenler vardı. İsimlerini bile neredeyse şu an aklımıza getiremiyoruz değil mi? O nedenle asıl olan, insanların gönüllerine girerek ebediyen kalabilmektir.” dedi.

Karakaş “Geldiğimiz sürece baktığımızda üzülerek ifade ediyorum ki, Devlet kademeleri bile artık reflekslerini siyasi olarak oluşturarak, devletin kurumsal yapısı içinde karar almak yerine siyasi kararlara boyun eğmek durumunda kaldılar. Hep eleştiriyorduk; validen il başkanı, kaymakamdan ilçe başkanı olur mu? Diye. Veya devlet kurumunda olan insanlar siyasi refleksle hareket eder mi? Devlet onurunu ve haysiyetini korumak devlet bürokratlarının önceliği olması gerekiyordu. Partilerin haysiyetini ve onurunu, genel başkanları, yardımcıları ve üyeleri korur. Onların haddine değildir bu.” şeklinde konuştu.

“En son sözü millet söyleyecektir.”
Bugün yasalarla kendilerini korumaya çalışanlara da yine aynı millet demokratik çerçevede gereken cevabı sandıkta vereceğine vurgu yapan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, “Demokrasiyi eğer Türkiye’de genişletmek istiyorsak, siyasi partilerin de önünü açmalıyız. Hangi trollerle saldırırlarsa saldırsınlar en son sözü bugüne kadar olduğu gibi yine millet söyleyecektir. Bugün yasalarla kendilerini korumaya çalışanlara da yine aynı millet demokratik çerçevede gereken cevabı sandıkta verecektir.” dedi.

Yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, gelir-gider hesap raporunun okunması, okunan raporlar üzerinde müzakereler ve raporların ayrı ayrı oylanması, yeni dönem tahmini bütçe tasarısının okunması, müzakeresi ve oylanması ardından Yönetim kurulunun ibrasının oylanması yapıldı.
Kongrede söz alan Gelecek Partisi Silivri İlçe Başkanı Ümit Beyatlı ilçe yönetimin oluşmasından kongreye kadar olan süreçte yapılan çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Aday listesinin tanıtımı yapıldı ve seçimler için tasnif komisyonunun oluşturuldu.
Tek listenin oluştuğu Gelecek Partisi Silivri yeni İlçe Yönetimi şu şekilde oluştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ