Festivali var, yoğurdu yok.

Silivri denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de meşhur Silivri yoğurdudur.

Festivali var, yoğurdu yok.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Son yıllarda adı sadece festivalde kalan 140 yıldır üretilen Silivri yoğurdu 1930’lu yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde satılan mandıra yoğurtlarının en ünlüsüydü.

Silivri yoğurdunun eşsiz lezzeti, mandaların otladığı yerden geliyordu. Mandalar, deniz seviyesi altında bulunan Koyun Deresi ve Tuzla Deresi’nin çevresinde otluyordu. Otlar hafif tuzlu olduğundan, bu lezzet hayvanın sütüne geçiyor. Silivri yoğurdunun dünya çapında tanınması için yarım yüzyıldır Yoğurt Festivali düzenleniyor. Ancak yoğurdun kendisi neredeyse kalmadı ama Son 10-15 yıldır Festivalde yoğurt tanıtımı dışında çok sayıda etkinlik yapılıyor.

Ancak Silivri Sahilinde bir işletme neredeyse mazide kalan Silivri Yoğurdunun tadını yaşatmaya çalışıyor. Silivri Sanat Alanında olan ve küçük bir araba içinde Silivri Yoğurdunu yaşatmaya gayret eden Nesrin Tuncel Kahveci ve Yoğurt Ustası Eşi, Amerikalara kadar gidip tanıtımını ve üretimini yaptığı Silivri Yoğurduna Silivri’de tüm taleplerine sahip çıkan olmadığı gibi satış için de yer tahsisi alamadı.

Silivri Yoğurdunu sevdirmek ve tanıtmak için pekmezli ve meyveli olarak ta ürettiklerini söyleyen Tuncel, herkesi yerimize yoğurt yemeye davet ediyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ