Esenyurt’ta doğalgaz patlaması

Esenyurt’ta bir süredir birçok kurumun altyapı çalışması yürüttüğü sokakta doğalgaz patlaması meydana geldi.

Esenyurt’ta doğalgaz patlaması
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Olay saat 12.00 sıralarında Saadetdere Mahallesi, 7. sokakta meydana geldi. İGDAŞ, İSKİ, BEDAŞ ve Türk Telekom ekiplerinin bir süredir altyapı çalışması yürüttüğü sokakta İSKİ ekipleri, tesisat çalışmasına sabah saatlerinde tekrar başladı. Bu sırada kazı yapan iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı, sızan gaz önce patlamaya ardından yangına neden oldu.

İLK MÜDAHALEYİ ESENYURT BELEDİYESİ YAPTI
Olaya ilk müdahaleyi, bölgede bulunan Esenyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri yaptı. Ekipler ilk olarak patlamanın meydana geldiği noktadaki binayı güvenli bir şekilde tahliye etti. Hemen sağlık ekipleri ve İtfaiyeye haber verildi. İGDAŞ ekiplerinin gazı kesmesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

KAYMAKAM: “YANGIN SİGARA KAYNAKLI”
Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül ile Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da kısa sürede olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Kaymakam Vural Karagül, “İSKİ’nin çalışmasında yanlışlıkla doğalgaz borusu patlatılıyor ve sızıntı meydana geliyor. Yakında bir sigara içen vatandaşın sigarasından dolayı oraya sızan doğalgaz patlamaya neden oluyor. Çok şükür ölü yaralı yok” diye konuştu.

“KAPATILMAYAN FOSEPTİK ÇUKURLARI HAT OLARAK KULLANILMIŞ”
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise olayın nedenini, “Ana sebep geçmiş yıllarda alt yapının sağlıksız yapılmasıydı. Kurumlar bu alt yapıyı toparlamaya çalışıyordu. Geçmiş yıllarda fosseptikler vardı. Bunlar kapatılmamış, geçen hatlar da o kapatılmayan fosseptiklerden geçirilmiş. Operatör arkadaş kazarken fosseptik çöküyor. Çökünce doğalgazın borusu da oradan geçtiği için sızıntı oluşuyor. Sızıntıdan sonra da böyle bir yangın oluşuyor” sözleriyle dile getirdi. Binalarda kullanılan dış cephe malzemelerinin yangına uygun olması gerektiğini vurgulayan Bozkurt, her şeyin yeni baştan usulüne uygun hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.

EVLERİ ZARAR GÖREN VATANDAŞLARA ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN YARDIM ELİ
Bozkurt, zarar gören evlerin tadilatının belediye ekiplerince yapılacağını ve tadilatlar tamamlanana kadar vatandaşların belediye tarafından misafiri edileceklerini açıkladı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ