Esenler Otogarında mülteci yoğunluğu

Türkiye’nin AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı almasının ardından İstanbul’da bulunan mülteciler Esenler Otogarına akın etti.

Esenler Otogarında mülteci yoğunluğu
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Türkiye’nin AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı almasının ardından İstanbul’da bulunan mülteciler Esenler Otogarına akın etti. Yoğunluk nedeni ile Edirne yönüne gidecek otobüsler hınca hınç dolduğu görüldü.

Sınır kapılarının açılacağı haberinin ardından sabah erken saatlerde Esenler Otogarına gelen mülteciler otogarda yoğunluk oluşturdu. Mültecilerin Avrupa’ya geçmek için Edirne yönüne giden otobüsleri hınca hınç doldurduğu görüldü. Bilet alarak otobüse binen mülteciler, Edirne yönüne doğru hareket etti.

Yoğunluk hakkında bilgi veren bir otobüs kaptanı Serkan Baykara, “Şu anda Edirne seferini yapıyoruz. Edirne gidişleri çok yoğunuz. Dün akşamdan beri çok yoğunuz. Ek seferler açtık. Yolcularımızın yüzde 80’ini mülteciler oluşturuyor” dedi.

Öte yandan İstanbul’daki birçok ilçede yaşayan farklı ülkelerden göçmenler Edirne’ye gidiyor. Türkiye’nin sınır kapıları açtığı söylentileri üzerine Zeytinburnu’nda toplanan göçmenler, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne’ye doğru yola çıktı.

GRUPLAR HALİNDE İLERLİYORLAR
Avrupa sınırındaki kentin pek çok noktasında gruplar halinde aralarında kadın ve çocukların da olduğu düzensiz göçmenler sınır köylerine doğru yürüyor.
Hareketlilik sabah saatlerinde daha da arttı.

Mülteciler, Yunan sınırına dayandı
Bu arada Edirne’de, mülteci hareketliliği devam ediyor. Pazarkule Sınır Kapısı yakınında toplanan yüzlerce mülteci Yunan sınırına, tel örgülere dayandı.

YUNANİSTAN’A GEÇMEK İSTİYORLAR
Pek çok düzensiz göçmen taksilerle, otobüslerle Edirne’ye gelmeye başladı. Düzensiz göçmenler Yunanistan’a geçebilmek amacıyla sınıra hareket ediyor. Kimi gruplar arasında aileler de var. Ailelere bebekleri ve çocukları da eşlik ediyor.

İZMİR VE ÇANAKKALE’DE DE BENZER TABLO GÖRÜLDÜ
İzmir’in Dikili ilçesinde bir araya gelen 160 mülteci, Yunanistan’a geçiş yapmak için sahilde toplandı.

İzmir’in Dikili ilçesi sahil sitelerinde bir araya gelen 160 mülteci kendi aralarında biriktirdikleri para ile aldıkları botların plaja gelmesini bekliyor. Buradan botlara binecek olan mülteciler Yunanistan’a gitmek için yola çıkacak.

Yunanistan’a geçiş yapmak için bekleyen grup adına açıklama yapın Suriye uyruklu Halit Sait, kendi aralarında para toplayarak bot aldıklarını ve Yunanistan’a geçiş yapmak için beklediklerini söyledi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ