En düşük aidat Silivri’de

269 konut projesinde yapılan araştırmaya göre, İstanbul’da en yüksek aidat metrekare başına 29 lira olarak hesaplandı. Yani 100 metrekare evde aidat 2 bin 900 lirayı gördü.

En düşük aidat Silivri’de
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Başta İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde aidatlar kirayla yarışır, hatta kimi zaman aşar hale geldi.

Analiz sonuçlarına göre İstanbul’da en yüksek aidat metrekare başına 29 lira ile Beşiktaş’ta talep ediliyor. Yani 100 metrekarelik bir evde İstanbul Beşiktaş’ta 2 bin 900 lira talep ediliyor.

Markalı konut projelerinde ortalama değerlere bakıldığında ise İstanbul’da aidatların en yüksek olduğu ilçe Şişli. İlçede ortalama aidat metrekare başına 11.9 lira. Şişli’de 100 metrekare bir evde yaşayan ortalama 1190 TL aidat ödüyor. Beşiktaş’ta metrekare aidat bedelinin ortalaması 10 lira, Kağıthane’de 5.6 lira olarak açıklandı.

EN DÜŞÜK AİDAT SİLİVRİ VE ŞİLE’DE
Araştırmaya göre İstanbul’da aidat ortalamasının en düşük olduğu ilçe 1.5 lira ile Silivri.
Şile’de bu rakam 1.7 lira, Arnavutköy’de 2.1 lira olarak talep ediliyor.

LÜKS MASRAFLARI ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!
Sitenizde yapılması istenen yenilik ve ilave çok masraflı veya lüks ise veya sadece bazı kat maliklerinin kullanımına ilişkin ise diğer kat maliklerinin bu gidere katılması zorunluluğu yok. Örneğin site içerisinde bebek bakım odası yapılmak istenmesi halinde çocuğu olmayan kat maliklerinin bu gidere katılması zorunlu değil.

Aidatını ödemeyen veya boş olan dairelerin aidatları diğer kat maliklerine paylaştırılamaz. Boş olan dairelerin aidat ödeme sorumluluğu müteahhitlere ait.

Aidatını ödemeyenler hakkında yönetici veya diğer maliklerden her biri dava açabileceği gibi icra takibi de yapabilir. Aidat ödememe halinde özel bir gecikme tazminatı hesabı da işler ve ödenmeyen aidatlar için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı da alınır.

Kiracının aidat yükümlülüğü en fazla ödediği aylık kira bedeli kadardır. Bu miktarı aşarsa sorumluluk mal sahibinde.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ