Cüneyt Arkın’a veda! Ailesinden yeni açıklama

Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, geçtiğimiz salı günü 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bugün son yolculuğuna uğurlanacak olan …

Cüneyt Arkın’a veda! Ailesinden yeni açıklama
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, geçtiğimiz salı günü 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bugün son yolculuğuna uğurlanacak olan Arkın’ın ailesinden yeni bir açıklama geldi.

Maceradan polisiyeye, bilim kurgudan romantik filmlere kadar pek çok türde yapımda rol alan Yeşilçam’ın ustası Cüneyt Arkın, salı günü evinde rahatsızlanarak Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Ancak 85 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Arkın’ın ölümüyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada, usta oyuncunun kalbinin durması sebebiyle ambulansla hastaneye getirildiği ve bütün yeniden canlandırma çabalarına rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

“BEKLE BENİ, GELİYORUM”

Ocak ayında birçok filmde beraber rol aldığı yakın arkadaşı Fatma Girik’in ölüm haberiyle sarsılan Cüneyt Arkın’ın, vefatı sonrası Girik’in ardından söylediği sözler akıllara geldi.

Arkın, “Bağıra bağıra ağlamak geliyor içimden… Yüreğim yanıyor… Gözümün önünde mavi, yiğit bakışları… Öyle zarif bir kadındı ki… İnanamıyorum, bir dönem bitti. Nasıl dayanırım ben bu acıya… Ne kadar alçakgönüllü, dosttun. Nur içinde yat. O anlatılmaz, o hepimizin yüreğinde… Türk insanın yüreğidir o. Baştan aşağı Anadolu’dur o. Anadolu anasıdır o. Fatma’m, bekle beni orada. Geliyorum…” ifadeleriyle, acısını dile getirmişti.

“BABAM ÜLKEMİZ İÇİN BİRLEŞTİRİCİ BİR UNSURDU”

Dün ise Cüneyt Arkın’ın cenazesi oğulları tarafından Beşiktaş’taki özel hastaneden alınarak, Zincirlikuyu gasilhanesine götürüldü.

85 yaşında vefat eden sanatçının oğlu Murat Arkın, hastane önünde yaptığı açıklamada, “Şunu bilmek çok önemli. Şu anda bölünmüş olan veya bölünülmeye çalışılan bu ülkede herkesi bir araya getiren birleştirici bir unsur oldu” dedi.

AİLESİNDEN YENİ AÇIKLAMA

Usta sanatçı, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Cüneyt Arkın’ın ailesi yaptığı açıklamada, “Tüm sevenlerinine ve kamuoyuna duyurulur… Cenazemiz 30 Haziran 2022 Perşembe (bugün) günü 10:30 Taksim Atatürk Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından öğlen namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınacak namaz sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecektir. Dua ve taziyemiz saat 17:00’de Beşiktaş Sanatçılar Parkı’nda yapılacaktır.” ifadelerine yer verdi.

VASİYETİNİ BÖYLE AÇIKLAMIŞTI

Atlara olan düşkünlüğü bilinen Cüneyt Arkın, katıldığı bir programda vasiyetini açıklamıştı. Usta sanatçı, “Atım Hasretim’in yanına gömülmek istemiştim. Ama sonra çok yanlış anlaşılır diye korktum. Beni ‘Anne babamın yanına gömün’ dedim” şeklinde konuşmuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ