Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim Pazartesi günü Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Cumhuriyetimizin ilanının 96’ncı yılı dolayısıyla 28 Ekim Pazartesi günü, saat 12.45’te Silivri Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Ali Partal, ve Silivri ilçe protokolü ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Silivri Kaymakamlığı, Silivri Garnizon Komutanlığı ve Silivri Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çeken sunulması, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasının ardından resmi program sona erdi.

Törende protokolün yanı sıra siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümü kutlamaları 29 Ekim Salı günü Silivri Sahili festival alanında düzenlenen etkinlikler ile devam etti.

İlk olarak İlçe Kaymakamlığında tebriklerin kabulü yapılırken, gösteri grupları günün anlam ve önemine ilişkin çalışmalarını kurulan sahnede sergiledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Silivri Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Çokbüyük katılımcıların bayramını kutladı ve halkı selamladı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı.
Partal’ın konuşmasının ardından Mehteran Takımı gösterisini sundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmalarda, şiir kategorisinde birinci olan Kavaklı Ortaokulu öğrencisi Ayşe Kadriye Yıldırım şiirini seslendirdi.
Hemen ardından kompozisyon kategorisinde birincilik kazanan Özel Silivri Final Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Çukuryer kompozisyonunu okudu.

Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile devam etti. Hemen ardından İstanbul Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin jimnastik gösterisini sundu.
Öğretmen ve öğrencilerden oluşan Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi oratoryo dinletisi, şarkılar ve şiirlerini sundu.
Son olarak sahne alan Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü Halk Oyunları ekibi performanslarını sergiledi.

YARIŞMALARIN ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Cumhuriyet Bayramı konulu yarışmaların ödülleri etkinlik sahnesinde verildi.
Resim dalında dereceye giren; Birinci Eymen Kaya Türker, İkinci Alper Çağlar ve Üçüncü Neslihan Ak’ın ödüllerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz takdim etti.
Şiir dalında dereceye giren; Birinci Ayşe Kadriye Yıldırım, İkinci İlkay Deniz Kıral, Üçüncü Abuduwayiti Abudureheman’ın ödülünü ise Garnizon Komutanı Mustafa Çokbüyük hediye etti.
Son olarak kompozisyon dalında dereceye giren; Birinci Melisa Çukuryer, İkinci Edanur Balcı, Üçüncü Sıla Kırtay’ın ödüllerini ise Silivri Kaymakamı Ali Partal vererek öğrencileri tebrik etti. Kutlama etkinlikleri okulların geçit töreni ile sona erdi.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BU AKŞAM
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bugün saat 19.30’da Cumhuriyet Yürüyüşü organize edilecek.
19 Mayıs Meydanı’nda (Kaymakamlık yanında) toplanacak vatandaşlar meşaleler ve belediye bandosu eşliğinde Atatürk Meydanı’na yürüyecek.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ