Çöp Konteynerlerine evsel atık harici çöp atanlara ceza

Silivri Belediyesinden evsel atıklar ile ilgili düzensiz tutum sergileyen ve çevre kirliliğine sebebiyet veren vatandaşlara uyarı…

Çöp Konteynerlerine evsel atık harici çöp atanlara ceza
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, evsel atıkları çöp konteynerleri etrafına düzensizce bırakarak çevre kirliliğine sebebiyet veren vatandaşlara çağrıda bulunarak, “Değerli hemşerilerimizin, evsel atıklarını belirlenen zamanlarda ve uygun yerlerdeki çöp konteynerlerimizin içine bırakmaları, bunun dışındaki sair atıklar için de belediyemize haber vermeleri öncelikli dileğimizdir.” dedi.

Bütün uyarılara rağmen toplum sağlığını da tehdit eder bir şekilde özellikle moloz, ağaç, mobilya vs. atıkları uygun olmayan yerlere bırakanlara Belediye Kanunları çerçevesinde en ağır şekilde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

“Devlet katkı payı kış nüfusuna göre”
Devlet katkı payı olarak kış nüfusu olan 200.000 nüfusa göre İller Bankası geliri olduklarını hatırlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz “860 km2 coğrafya büyüklüğüne dağılmış olan yerleşim yerlerinin cadde, sokak, park ve bahçelerin çevre temizliğini hassasiyetle ve personelimizin fedakârca çalışmaları ile yürütmektedir. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için çevre temizliğine önem veren belediyemiz, bütün mahallelerimizde gerekli olan noktalara toprakaltı ve yerüstü çöp konteynerleri yerleştirirken, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık anlayışı çerçevesinde de şehrimizin birçok noktasına gerekli olan konteyner ve kutular yerleştirmiştir.” dedi.

İkinci Konut Bölgeleri Çöp Atma Konusunda Duyarsız
Yılmaz “Belediyemiz, “Temiz Çevre Sağlıklı İnsan” düsturu ile 7/24 esasına göre hemşerilerimizin hizmetinde çalışırken, maalesef, özellikle ikinci konut olarak kullanılan bölgelerde yaşayan hemşerilerimizin, çöp atma ve toplama kültürüne uzak davranışlarda bulundukları tespit edilmiştir.” dedi.

“Dışarıda bırakılan çöpler çevre kirliliği arz etmektedir.”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, var olan araç gereç ve personel imkânları ile çöplerin belirli bir planlama dâhilinde toplandığına vurgu yaparak “Sadece evsel atıkların bırakılacağı konteynerlere atılan her türlü (moloz, ağaç, mobilya vb.) atıklar, zamanından önce konteynerleri doldurduğu için dışarı bırakılan çöpler, çevre kirliliği yanında sağlık açısından da risk teşkil edecek bir hal almaktadır. Konutlarda veya iş yerlerinde yapılan bakım ve onarım sonrasında ortaya çıkan moloz niteliğindeki atıklar ile bahçelerde yapılan bakım sonrasındaki ağaç atıkları, uygun yerlerde tutulup belediyemizin ilgili birimlerine haber verilmesi ile alınmakta ve taşınmaktadır.” dedi.

“Konteynerlere sadece evsel atıklar atılmalı”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, vatandaşların evsel atıklarını belirlenen zamanlarda ve uygun yerlerdeki çöp konteynerlerin içine bırakmaları, bunun dışındaki sair atıklar için de belediyeye haber vermelerini istediklerini belirterek, “Aksi davranışta bulunanların komşuları tarafından uyarılması da bir nevi kamu hizmeti sayılacaktır.
Bütün uyarılara rağmen toplum sağlığını da tehdit eder bir şekilde özellikle moloz, ağaç, mobilya vs. atıkları uygun olmayan yerlere bırakan vatandaşlarımıza Belediye Kanunları çerçevesinde en ağır şekilde Cezai İşlem Uygulanması zorunda kalınacaktır. Temiz bir çevre için bütün hemşerilerimizi duyarlı olmaya davet ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ