Çerkezköy Halk Ekmek açıldı

Çerkezköy Belediyesi Halk Ekmek A.Ş. Fabrikası, dün düzenlenen coşkulu tören ile hizmete açıldı.

Çerkezköy Halk Ekmek açıldı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP İl Başkanı Volkan Nallar, İlçe Belediye Başkanları, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Eskişehir Halk Ekmek Fabrika Müdürü Serap Güler Olgun, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye meclis Üyeleri, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakına mensup partilerden Milletvekili Adayları, sivil toplum örgütü Başkanları ve temsilcileri, siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanları ile Yöneticileri, muhtarlarımız, Belediyemiz çalışanları ile vatandaşlar katıldı.
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışında konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Vahap Akay, Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’nin bugün bölgenin önemli sanayi kuruluşlarından biri olma hedefi ile yola çıktığını kaydederek, “Bugün için Çerkezköylü hemşerilerimize hizmet veren, yarına dönük bölgemize hizmet vermeyi hedefleyen Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. üretim kapasitesini arttırarak, kendi ayakları üzerinde durabilen, yatırım yapabilen bir işletme haline gelecek.

Burada temel hedefimiz daha önce de belirttiğim geçim darlığı ve bu ekonomik kriz eşiğinde yaşamak zorunda bırakılan hemşerilerimizin, ekonomilerine katkı sağlayarak; onları ucuz ekmeğe, aynı zamanda sağlıklı ekmeğe kavuşturmak. Bu hedefle 220 gram 3 TL’den satışa sunuldu. Aynı zamanda daha uzun ömrü ve damak tadı ile de iddialı bir şekilde satışa sunuldu” açıklamasında bulundu. Mart ayı sonunda üretime başlayan ve tamamen Çerkezköy Belediyesi öz kaynakları ile kurulan Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası, Çarşamba günü düzenlenen geniş katılımlı bir tören ile hizmete açıldı.

27 MART 2023’TE ÜRETİME BAŞLADIK
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın açılış töreninde ilk olarak kürsüye çıkan Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bulut Becerik konuşmasını gerçekleştirdi. Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın 27 Mart 2023 tarihinde üretime başladığını ve satış noktalarında Çerkezköy halkı ile buluştuğunu belirten Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Bulut Becerik, 2 yıllık zorlu ve meşakkatli sürecin ardından belirledikleri hedefe ulaştıklarını ve şu anda günlük 17-18 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşıldığını kaydetti.

2 YILLIK ÇABA VE EMEĞİN ÜRÜNÜ
Ardından kürsüye gelen Çerkezköy Halk Ekmek Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Memiş te yaklaşık 2 yıldır emek ve çaba verdikleri Halk Ekmek Projesi’nin nihayetinde sonuçlandığını ve Çerkezköy halkının Halk Ekmek ile buluştuğunu belirterek, tesisin tamamının Çerkezköy Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapıldığını ve tesisin ekonomik değerinin bugün artan maliyetler nedeni ile maliyetinin tam iki katı olduğunu ifade ederek, açılışı yapılacak olan Halk Ekmek Fabrikası’nın Çerkezköy’e hayırlı olmasını diledi.

ÇERKEZKÖY’E VE BÖLGEYE HAYIRLI OLSUN
Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin konuşmasının ardından birer konuşma yapan Eskişehir Halk Ekmek Fabrika Müdürü Serap Güler Olgun ve İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama da birer konuşma yaparak, açılışı yapılacak olan tesisin Çerkezköy’e ve bölgeye hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, açılışı yapılan tesisin çift vardiya çalışması durumunda günlük 50 bin ekmek kapasitesine çok rahat ulaşabileceğini, ucuz ve sağlıklı halk ekmeği halkın tüketimine sunan modern bir tesis olduğuna dikkat çektiler.
“EMEK VEREN, KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışında konuşması için kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sayın Genel Başkan Yardımcım, Sayın Milletvekillerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, ilçe belediye başkanı arkadaşlarım, meclis üyelerim, muhtarlarım, sivil toplum örgütü başkanlarım, yöneticilerim, çalışma arkadaşlarım. Bu güzel günde hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.

“Bildiğiniz gibi yarından itibaren 14 Mayıs Seçimleri için seçim yasakları başlıyor ve biz seçim atmosferinin bu hararetli günlerinde ilçemiz, ilimiz ve bölgemiz için böylesine önemli yatırımın açılışını yaparak ısınan seçim atmosferinde bir nefes vermek istedik. Bu sebeple bu alana gelen başta CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak olmak üzere Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun’a, Milletvekili Adaylarımıza, İl Başkanım Volkan Nallar’a, siyasi partilerin kıymetli ilçe başkanları ve yöneticilerine ve tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Vahap Akay, “Öncelikle vatandaşlarımızın çok önemli ihtiyacına karşılık verdiğini gördüğümüz bu önemli yatırım sürecine destek veren kıymetli Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabii sermayesinin tamamı Çerkezköy Belediyesi’ne ait Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’nin iki değerli yöneticisi olan, yol arkadaşlarım Cengiz Memiş ve Bulut Becerik’e de ayrı teşekkür ediyorum. Her ikisi de çok fazla zaman harcayarak, çok fazla mesai harcayarak bu işe emek verdiler. Ben her iki yol arkadaşıma da teşekkür ediyorum” dedi.
İSTANBUL VE ESKİŞEHİR HALK EKMEK YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası kurma aşamasında İstanbul Halk Ekmek ve Eskişehir Halk Ekmek yöneticilerinden destek ve ilham aldıklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tabi ki bu işin en başından itibaren Türkiye’de bu işi iyi yapan, öncü iki halk ekmek yöneticileri bilgi ve tecrübeleri ile bu güzel buluşmada bize yol ve yön gösterdiler. Bu sebepten İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özgen Nama’ya ve onun nezdinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Ve yine Eskişehir Halk Ekmek Fabrikasını bugünlere taşıyan ve bize tecrübeleri ile yol gösteren (Biz Eskişehir’e birkaç kez gittik. O heyecanla anlattı biz dinledik. Yetmedi, geldi 1 hafta üretim safhasında bize destek oldu) Serap Hanıma çok teşekkür ediyorum ve sizin nezdinizde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanım Sayın Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum. Yine bölgemiz firmalarından, komşumuz İreks Gıda yöneticileri bu süreçte tecrübesi ile bizlere destek oldular. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BÖLGENİN ÖNEMLİ SANAYİ KURULUŞLARINDAN BİRİ OLACAĞIZ”
Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’nin bugün bölgenin önemli sanayi kuruluşlarından biri olma hedefi ile yola çıktığını kaydeden Başkan Vahap Akay, Bugün için Çerkezköylü hemşerilerimize hizmet veren, yarına dönük bölgemize hizmet vermeyi hedefleyen Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. üretim kapasitesini arttırarak, kendi ayakları üzerinde durabilen, yatırım yapabilen bir işletme haline gelecek” açıklamasında bulundu.
220 GRAM EKMEK 3 TL’DEN SATIŞA SUNULDU
Temel hedeflerinin geçim darlığı ve ekonomik sıkıntı çeken vatandaşları sağlıklı ve ucuz ekmekle buluşturmak olduğunu belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Burada temel hedefimiz daha önce de belirttiğim geçim darlığı ve bu ekonomik kriz eşiğinde yaşamak zorunda bırakılan hemşerilerimizin, ekonomilerine katkı sağlayarak; onları ucuz ekmeğe, aynı zamanda sağlıklı ekmeğe kavuşturmak. Bu hedefle 220 gram 3 TL’den satışa sunuldu. Aynı zamanda daha uzun ömrü ve damak tadı ile de iddialı bir şekilde satışa sunuldu” ifadelerini kullandı.
“İLAVE MAKİNE YATIRIMI YAPABİLECEK BİR ALANA SAHİBİZ”
Yeni kurulan işletmenin Ramazan ayı başında üretime başladığını ve kendisinin de verdiği pide sözünün Ramazan ayında tutularak Çerkezköy halkına pide satışının yapıldığını belirten Başkan Vahap Akay, “Tabi ki zaman zaman yeni başlayan her işletme gibi aksamalar yaşadık ve yaşıyoruz. Ancak her şeye rağmen belirli bir istikrar ile başladığımız günden itibaren, üretimdeki emekçi arkadaşlarımızın da desteği ile bugün için 9 satış noktasında, günlük yaklaşık 15 bin, zaman zaman 19 bin ekmek üretim hedefine ulaştık. 2 bin 400 metrekare kapalı alan içerisinde üretim yapıyoruz. İlave makine yatırımı yapacak büyüklükte bir alana sahibiz.
HEDEF 40-45 BİN EKMEK ÜRETMEK
Şu anda bugünkü makine ve teçhizatla yeni makine yatırımı yapmadan, vardiya arttırarak 90-100 bin bandında üretim yapabilecek durumdayız. Fakat bizim Hedefimiz Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. ile tüm mahallelerde 14-15 satış noktasında ve günlük 40-45 bin ekmek üretimi ile hemşerilerimize hizmet etmek” dedi.
HİÇBİR İŞ KOLUNU HEDEF ALMIYORUZ
Halk Ekmek Fabrikası’nı kurarken hiçbir iş kolunu hedef almadıklarının altını çizen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Şunu hatırlatayım, bu işe başlarken hiçbir iş kolunu hedef alarak yola çıkmadık. Çıkmamız da mümkün değil. Sosyal belediyeciliği merkeze alan, insan odaklı belediyecilik ve siyaset anlayışımızın gereğini yerine getiriyoruz” dedikten sonra şunları söyledi:
GEREKİRSE PAZAR GÜNÜ DE EKMEK ÇIKARIRIZ
“Bugün basından üzülerek okuduğum kadarı ile bazı fırıncı arkadaşlarımız açıklama yapmışlar. Dertleri varsa, konuşmak istiyorlarsa Halk Ekmek A.Ş. Yöneticisi arkadaşlarımız burada, tabi ki görüşebilirler. Ancak demişler ki ‘Halk Ekmek Fabrikasını ve Vahap Akay’ı protesto için Pazar günleri ekmek üretmeyeceğiz.’ Hemşerilerim hiç merak etmesin, Çerkezköy Halk Ekmek onların malıdır ve biz vatandaşımızı ekmeksiz bırakmayız. Gerekiyorsa Pazar günleri de ekmek çıkarır. Vatandaşımızın hizmetine sunarız.”
KIZILPINAR VE YILDIRIM BEYAZIT MAHALLELERİNE DÜĞÜN SALONU YAPIYORUZ
“Çerkezköy için yaptıklarımızı binlerce metrekare yeni park alanlarını, yeni yaşam alanlarını, kütüphanemizi, eğitim çalışmalarımızı, yeni futbol sahamızı, spor yatırımlarımızı detaylandırarak zamanınızı almayacağım ancak Bugün Sayın Genel Başkan Yardımcımız buradayken, hazır eliniz değmişken bugünlerde temel atma seviyesine geldiğimiz hem Kızılpınar Düğün Salonu ve hem de Yıldırım Beyazıt Mahallesi Düğün Salonlarımızın da temelleri atılıyor ve çalışmaları başlıyor. Bu iki yatırımda iki mahallemize ve Çerkezköy’ümüze hayırlı olmasını diliyorum” diyen Başkan Vahap Akay konuşmasını şöyle sürdürdü:
YAPILAN ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ
“Çerkezköy’de 9. hizmet yılımızı tamamladık. Açılış ve temel atma törenleri çok fazla yapmadık ancak zaman zaman özellikle siyasetin kızıştığı bugünlerde duygularımızı paylaşmak adına yaşadığımız sıkıntılara, zaman zaman üzerimize gelen siyasi eleştirilere de cevap vermemize vesile bir gün bugün.

2014’den bugüne hizmetle geçen 9 yılımızda hemşerilerimiz ile her yerde her alanda buluşan, yan yana gelen, hüznü paylaşan, mutluluğu paylaşan, zor anları paylaşan, zaman zaman kızsalar da ama asla küsmeyen, yapılan işleri görerek anlayışla karşılayan ve bu zor zamanlarda birbirlerine sabır gösteren bir yönetim anlayışı ile vatandaşlarımız ile bir ve beraber olduk.
KRİZLER VE PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ
Bunları neden anlatıyorum. Çok zor şartlarda bir hizmet dönemi yaşıyoruz. 2018 genel seçimi sonrası başlayan ekonomik krizin etkilerini gösterdiği 2019 yılında göreve yeniden başladık. Hemen ardından 2020 Mart ayında başlayan ve 2021 Temmuz ayına kadar etkisini gösteren, işleri askıya alığımız, maske üreterek kapı kapı maske dağıtımı yaptığımız pandemi dönemini yaşadık.”
ÇOK ZOR VE ZAHMETLİ İŞLERİN İÇERİSİNE GİRDİK
Ardından 2021 yılı Eylül ayında tekrar başlayan ve etkisi, tesiri her geçen gün artarak bugünlere kadar gelen yeni bir ekonomik kriz döneminin yaşandığını ifade eden Çerkezöy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu zor şartların içinde iş yapma arzumuz, azim ve kararlığımız hiç bitmedi. Çok zor ve zahmetli işlerin içerisine girdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile birlikte çok zor ve zahmetli bir alt yapı hamlesi yapıldı. Özellikle Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Projesi’ne ilave olarak Çerkezköy’ün yeni Cumhuriyet Meydanı kazandırmak, bu kente yakışır, yaraşır alt yapı ve aynı zamanda üst yapı projelerine girdik. Cumhuriyet Meydanımız bitti. Atatürk Caddesi bitti diyebiliriz. Öztrak Caddesi’nde 60 gün içerisinde çıkarak, bu önemli projeyi Çerkezköy Belediyesi sahaya girdiği Ağustos 2021 tarihinden her türlü zorluğa rağmen 22 ay sonra tamamlamış olacak.
KAOS DÖNEMİNDE 3 KM İÇERİSİNDE 32 KM ALTYAPI YAPTIK
Bu sürelerde neler yaşadık? İşe başladık betonun metreküp fiyatı 220 TL idi. Şu anda betonun metreküp fiyatı 2 bin TL’yi geçti. Metreküpü iki kat, üç kat değil neredeyse 10 kat arttı. Yani yanına bir sıfır ilave ettik. Müteahhitler işleri bırakmak zorunda kaldı. Her yıl bir defa açıklanan bayındırlık pozları sanıyorum tarihinde ilk defa 2022 yılında 3 defa yenilendi. İhaleler alıcı bulamadı. Bu kaos dönemlerinde 3 km uzunluğunda Atatürk ve Öztrak Caddelerinde tam 32 km alt yapı borusu döşendi. Tekrar söylüyorum 3 km’ye 32 km boru döşendi. İşte o zor günlerde birileri bunlar üzerinden siyaset yapmaya çalışırken yukarıda anlattığım gönül köprüleri kurduğumuz vatandaşlarımız bu zor günlerde bu zahmetli günlerde kızdılar. Ancak sabrettiler ve çekilen zahmetlerin hakkını verdiler.
SİYASET BEZİRGANLARI ÇIKTI
Bu zor ve zahmetli günlerde siyaset yapmaya çalışan siyaset bezirganları vardı. Onların hepsine cevapları ortaya çıkan yeni güzellikler ile verdik.”
CAMİ YIKIYORUZ MUAMELESİ YAPTILAR
Bugün her kesim tarafından takdir edilen yeni Cumhuriyet Meydanı’nı Osmanlı Camii ile buluşturduklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çalışmalar yapılırken bir gece yarısı saat 01.30’da Ak Parti İlçe Başkanı Osmanlı Cami’sinin bahçe duvarları yıkılırken çalışma alanına gelerek canlı yayınlarda bize ‘Cami yıkıyoruz’ muamelesi yapmaya çalıştı. Yetmedi Müftülüğü ve Cami çalışanlarını ‘Sizi cami cemaatinin önüne atıyorum’ diyerek siyaset yapmaya çalıştılar. Biz soğukkanlılığımızı koruyarak ne dedik? ‘Bu işler bittiğinde utanacaksınız’ dedik. Ve Osmanlı Camii’nin heybetini, güzelliğini Cumhuriyet Meydanı ile buluşturduk. Yetmedi çok kötü durumda olan tuvaletlerini yıktık, yeniledik ve hizmete açtık. O da yetmedi şimdi aydınlatma çalışmalarını başlatıyoruz ve camimizi ışıl ışıl yapacağız.
HİÇ UTANMADILAR, ÖZÜR BİLE DİLEMEDİLER!
Ve o gün bize cami yıkıyormuş muamelesi yapmaya çalışanları, Müftülüğümüzün ve camimizin kıymetli çalışanlarını ‘Cemaatin önüne atıyorum’ diyenleri, sonra da hiç utanmadan çıkıp özür dahi dilemeyenleri milletin takdirine bırakacağız. Biz bunlara alışkınız, anlatacak hikayesi kalmayanların masalları bunlar” açıklamışını yaptı.
KONUŞACAK BİR ŞEYLERİ YOK, ANCAK BUNLARI KONUŞUYORLAR
“Pazar çantası el yakar olmuş, kıymanın kilosu 400 TL’ye dayanmış” diyen Başkan Vahap Akay, kurbanlık dana fiyatlarının 120 binlere dayandığını ve geçen yıl araba alınan fiyata kurbanlık alınabildiğini ifade ederek “Kurbanlık dana el yakar olmuş, fiyatı 120 bine dayanmış. Son bir ayda benim hemşerilerim Halk Ekmek Büfeleri önünde yağmurda kuyruk olmuş! Ne konuşacaksınız? Ancak bunları konuşursunuz?
İÇİMİZDEKİ MEMLEKET SEVGİSİNİ SORGULADILAR
2019 yılında meydan meydan gezerek bu seçimin beka sorunu olduğunu anlatmışlardı. İçimizdeki memleket sevgisini, bayrak sevgisini sorgulamışlar ve 2019 yerel seçimi için ‘Bu seçim beka seçimi’ demişlerdi? Biz de meydan meydan gezdik, Memleketimin 7 coğrafyasından, 81 ilinden gelerek buluştuğumuz hemşerilerimiz ile birlikte hep birlikte haykırdık
BİZ YOLUMUZA DEVAM ETTİK
Bizler ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir Belediye Başkanıyız’ diye haykırdık ve daha büyük adımlarımız ile yolumuza devam ettik. Ve daha büyük adımlarla yolumuza devam edeceğiz.
AYDINLIK YARINLARDA, YENİ BAHARLARDA BULUŞMAK ÜZERE
Şimdi görüyorum, gözlemliyorum, yine aynı masallar millete anlatılmaya çalışılıyor, Biz bunlara kanmadan, memleketimiz için, milletimiz için, Tekirdağ’ımız için daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, memleketimize, Ay Yıldızlı Türk Bayrağı’nın altında, bu güzel toprakların kurucusu, kurtarıcısı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüze layık olmaya çalışarak, birliğimize ve beraberliğimize daha çok hizmet etmeye devam edeceğiz” dedikten sonra sözlerini “Bu güzel güne katılan, katkı veren Genel Başkan Yardımcım Faik Öztrak başta olmak üzere herkese bir kez daha teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş. Çerkezköy’ümüze, bölgemize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun. Aydınlık yarınlarda, yepyeni baharlarda buluşmak üzere sevgi ve saygılarımla herkesi selamlıyorum” diyerek tamamladı.
BAŞKAN ALBAYRAK TEBRİK ETTİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak, açılışı yapılacak olan Halk Ekmek Fabrikası’nın Çerkezköy’e ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Ülke olarak derin ekonomik krizden geçiyoruz. İnsanlarımız hayat pahalılığı nedeni ile en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Böyle bir dönemde sağlıklı, ucuz ve hijyenik ekmek ile buluşturan Çerkezköy Belediye Başkanımızı ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
9 YILDA SİZ NE YAPTINIZ ÇERKEZKÖY’E?
9 yıldır Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığını belirterek, “Son derece çalışkan ve Çerkezköy’ün haklarını savunan bir Belediye Başkanınız ve Meclis Üyeleriniz var. Çerkezköy’e son 9 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak 530 milyon TL’lik yatırım yaptık. Bu paranın hangi sokağa, hangi caddeye, kısacası nereye harcandığının hesabını tek tek verebilirim. Ben bunu verebilirken son 9 yılda iktidar partisi tarafından Çerkezköy’e hangi yatırımlar yapıldı? Bunu iktidar partisinin mensuplarının açıklamasını istiyorum” dedikten sonra yapımı bitme aşamasına gelen Bağlık Viyadüğü’nün 1 ay sonra hizmete açılacağını, Tepe Kavşağı’ndaki çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu, Kavak dere rekreasyon projesinin devam ettiğini, Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’nin ise bitme safhasına geldiğini açıkladı.
AYGUN:“EKMEK KUYRUĞUNU GÖRÜNCE İÇİM CIZ ETTİ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun da iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik politikalar nedeni ile halkın kuru soğan ve kuru ekmeğe muhtaç hale geldiğini belirterek, “Kızılpınar’da seçim çalışmaları yaparken bir Halk Ekmek Büfesinin önünde kuyruğu görünce içim cız etti. Yanlış ve beceriksiz ekonomik politikalar halkımızı maalesef ekmeğe, kuru soğana muhtaç hale getirdi. O dar gelirli halkımızın imdadına bu tesisi kurarak Vahap Başkan yetişti. 3 TL’ye 220 gram halk ekmek almak için vatandaşlarımız kuyruklarda bekliyor maalesef. Liyakatsiz kadronun ülkemizi getirdiği durum ortada. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çerkezköy Halk Ekmek Çerkezköy’e ve bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.
STRATEJİK BİR TESİS
Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak da sözlerine Trakya’nın en büyük Halk Ekmek Fabrikası’nın Çerkezköy’e ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile başladı. Depreme dayanıklı olarak yapılan tesisin ilave yatırımlar ile birlikte günlük 250 bin ekmek üretim kapasitesine ulaşabilecek bir tesis olduğuna dikkat çeken Faik Öztrak, “Allah göstermesin bir deprem afeti durumunda bu tesis çok önemli bir stratejik öneme de sahip olabilecek kapasitede. Başta Belediye Başkanımız Vahap Akay olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum, teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
EKONOMİ ÜZERİNDEN İKTİDARI ELEŞTİRDİ
Konuşmasında iktidarı ekonomi yönetimi üzerinden sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak şunları söyledi:“Saraylarda oturup halkının halini görmeyen, sesini duymayan, milletini unutan ‘Şahsım Hükümetini’ evine göndermemize çok az bir süre kaldı. Milletimiz bundan tam 1 asır önce yedi düvele karşı verdiği mücadele ile dünyadaki tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken aziz milletimiz bu defada ‘Dediğim dedikçi’ bir hükümeti, istişareyi rafa kaldıran, otoriter bir sistemi sandık ile değiştirerek demokrasi tarihine altın harfler ile geçmeye hazırlanıyor.

Bu hükümet millete verdiği sözlerin hiçbirini tutmadı. Saray hükümeti 2023’te kişi başına gelirimizi 25 bin dolara çıkarmaya söz verdi. Ama gelirimiz bugün 10 bin 655 dolarda kaldı. Sarayın kibirlisi verdiği sözün yarısını bile yerine getiremedi. 2023’te işsizlik oranını %5’e indirmeye söz verdi, Devletin makyajlı verileri ile işsizlik bu yılın sonunda bunun iki katı olacak. Gerçek işsizlik ise söz verdiklerinin 5 katına yaklaşacak. İşsiz sayısı 9 milyona dayanacak, dünyadaki 98 ülkenin nüfusunu aşacak.
CARİ AÇIK REKOR ÜZERİNE REKOR KIRIYOR
Erdoğan bundan iki yıl önce ‘Faizi düşüreceğim, cari açık düşecek’ dedi ama cari açık rekor üzerine rekor kırıyor. ‘Döviz kasası dolup taşacak’ dedi, bugün Merkez Bankası’nın kasasında döviz var diyebilmek için 50 milyar dolara ihtiyaç var. Geçtiğimiz seçimde Saray milletin 128 milyar dolarını Merkez Bankası’nın arka kapısından satmıştı, bu seçimde de bir o kadar yine arka kapıdan sattı.
GERÇEK ENFLASYON DAHA FAZLA
Çıktılar ‘Faiz nas’ dediler. Ama 21 yılda milletin kesesinden 537 milyar doları, ya da her bir saatte 3 milyon doları faiz lobisinin ceplerine koydular. ‘Bir kuruş vermeden yaptık’ dedikleri kamu-özel sektör işbirliği projeleri için yandaşlarına 7 yılda tam 12 milyar 645 milyon dolar garanti para ödediler. Bu ödedikleri para ile 31 tane Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapılırdı. Milletin 418 milyar dolarını yandaşlarına peşkeş çektiler. Enflasyon düşecek dediler, enflasyon %19’dan TUİK’in makyajlı rakamları ile %80’lere kadar çıktı. Gerçek enflasyon %100’leri aştı.
YİĞİT KURU SOĞANA MUHTAÇ
Erdoğan bile, isteye halkımızı enflasyon ile işsizlik arasında limon gibi sıktı. Dünyada gıda fiyatları son 1 yıldır düşüyor ama Türkiye de ise hızla artıyor. Dünyada gıda enflasyonunun yüksek olduğu 5 ülkeden biriyiz. Bu ucube rejimin hayata geçtiği 2018 yılında soğan 5 liraydı, bugün 30 lira. Kırmızı et 49 TL idi bugün 300 TL’yi geçti. Şahsım Hükümeti bu millete eti unutturdu, yiğidi kuru soğana muhtaç etti.

Açlık sınırı bugün 10 bin lirayı geçti. Çalışanların yarısı bugün çalışsa da aç, çalışmasa da aç. Bu Hükümet gençlerin bir ev ve bir araba alma umudunu bitirdi. Türkiye maalesef ‘Şahsım Hükümetinin’ hataları yüzünden insanların yaşamadan öldüğü bir ülke oldu. Bu hükümet milletimizin, gençlerimizin umutlarını, yüzlerindeki gülümsemeyi çaldı.
SORUMLULUK KABUL ETMİYORLAR
Saray hükümeti ormanlar yanarken uçak kaldıramadı, pandemi oldu 5 maskeyi bu millete bedava dağıtamadı. Kendi partisi lebalep toplantılar yaparken esnafa dükkanını kapattırdı. Tedbir almadı, sel oldu vatandaşımız öldü. Maden patladı, madenciler şehit oldu. Tren devrildi, yolcular öldü ama ‘Kader’ dedi, ‘Fıtrat’ dedi ve hiçbirinin sorumluluğunu kabul etmedi.
KIZILAY ÇADIR SATTI
Kahramanmaraş merkezli depremler oldu. 48 saat boyunca NATO’nun en büyük ordularından biri olan Mehmetçiğimizi enkazın başına göndermedi. Yurttaşlarımız donarak öldü, vatandaşlarımız ‘Devlet nerede?’ diye feryat etti. Kızılay bunların döneminde çadır sattı. Bunların döneminde afet çadırlarından hilal silindi. Önce TC’yi sildiler sonra hilali sildiler. 15 Mayıs’ta hem TC’yi, hem hilali yerlerine koyacağız.

Bu rezilliklere sesimizi çıkarmayalım diye de sopalı rejim kurdular. Hak, hukuk diyenin, insaf diyenin başına vurdular. Bu ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hukuku, hukuku, adaleti bitirdi. Son 5 yılda Türkiye, dünya hukuk endeksinde 15 sıra birden geriledi. Yolsuzluk endeksin de ise 20 sıra birden, insanı özgürlük endeksinde 46 sıra birden geriledi. Millete söyleyecek sözü kalmayanlar şimdilerde on parmaklarında 10 karayı Cumhurbaşkanı Adayımız, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimize çalmaya kalkıyorlar.

Cami avlusunda düzenlenen mitinglerde yalan üzerine yalan söylüyorlar. Bizleri yuhalatmaya kalkıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, milletimiz kendini kimlerin bu hale getirdiğini, seçim zamanı kimlerin terör örgütleri ile kol kola gezdiğini, oy uğruna kimlerin terör örgütünün ele başının mektubunu okuttuğunu, ‘Bizim Mehmet’ dediği kardeşini TRT ekranlarına kimlerin çıkardığını gayet iyi biliyor.

Milletimiz Gaffar Müdürün katilleriyle, Gonca Kuriş’i domuz bağı ile boğanlarla iş birliği yapanlara, ay bayrağa Türk Bayrağı demekle sorunu olanlara, milletvekili yemini edip etmemeyi düşünenlere, kadına, çocuğa tacizi, dayağı savunanlara Saray’ın partisinin milletvekili listelerinde nasıl yer verdiğini gayet iyi görüyor.”
İKİ ANLAYIŞIN SEÇİMİ OLACAK
Türkiye’nin önünde yeni bir ufkun olduğunu ve 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin ardından Millet İttifakı’nın plan ve projeleri ile tüm sorunların üstesinden geleceğini kaydeden Faik Öztrak, “Önümüzdeki seçimde iki aday değil iki anlayış yarışacak. Harun olacağız deyip Karun olanlar ile tevazu içerisinde yaşayanların seçimi olacak bu seçim. Bir tarafta milletin kesesinden faiz lobilerinin, dolar baronlarının, yandaşlarının cebine hortum bağlayanlar, diğer tarafta milletten çalınanları yerine koymaya kararlı dürüst insanlar olacak. Bir tarafta tek kişilik, ucube otoriter rejimi savunanlar, demokrasi aşıkları olacak. Bu seçim kul hakkı yiyenler ile Beytülmala sahip çıkanlar, zalimler ile merhametli kalpler arasında, milletin evlatları ile Saray’ın beslemeleri arasında olacak. 14 Mayıs’ta hep birlikte kazanacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ VE TESİS GEZİLDİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy Halk Ekmek A.Ş.’nin fabrikasının açılış kurdelası kesilerek, tesis gezildi. Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ CHP İl Başkanı Volkan Nallar, İlçe Belediye Başkanları, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, Eskişehir Halk Ekmek Fabrika Müdürü Serap Güler Olgun, Belediye Başkan Yardımcılarımız ve Belediye meclis Üyelerimiz, Millet İttifakı ve Cumhur İttifakına mensup partilerden Milletvekili Adayları, sivil toplum örgütü Başkanları ve temsilcileri, siyasi partilerin İl ve İlçe Başkanları ile Yöneticileri, muhtarlarımız, Belediyemiz çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ