Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğiyle düzenlenen 3. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı 2019 açıldı.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı açıldı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı’nda düzenlenen fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Çerkezköy ve Çorlu’nun konum bakımından hem AB hem de İstanbul pazarına sahip olduğunu söyledi.

Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın açılışına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve davetliler katıldı.

“Bu hikaye elini taşın altına koyanların başarı hikayesi”
Fuarın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, “Bugün çok heyecanlıyız, çok gururluyuz. 2017 yılında yazdığımız KOSGEB projemizden doğan Endüstriyel Fuarımız, bugün üç kat büyüyerek kapılarını açıyor. Üyelerimize yeni pazarlar oluşturmak ve bunun yanında bölgesel işbirliğini artırmak amacıyla çıktığımız bu yolda bugün geldiğimiz nokta gurur verici. Bu hikaye, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Trakya Kalkınma Ajansı’nın, üyelerimizin ve personelimizin, bizlere desteğini esirgemeyen kurumlarımızın, kısacası bölgemiz için elini taşın altına koyan herkesin başarı hikayesi. Herkese gönülden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Büyük firmalar ile KOBİ’lerimizi bir araya getirdik”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, fuarın bölgedeki firmaların birbiri ile alışverişi noktasında faydalı olduğunu belirterek, “Çerkezköy’de, Çorlu’da, Kapaklı’da büyük firmaların var olduğunu ve bu firmaların uluslararası entegrasyonda Avrupa’dan ya da değişik yerlerden mal aldığını görüyorduk. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamız ile beraber bundan 3 yıl önce başlatmış olduğumuz bu fuar projesinde amacımız bu firmaların bölgemizdeki KOBİ’lerimizin de bu yedek parçaları tedarik edebileceğini göstermekti. Dedik ki bu büyük firmalar ile küçük KOBİ’leri bir araya getirelim, büyük firmalarımız uzak yerlere gitmesinler, dibindeki komşusundan malzeme tedarik etsinler. Hem daha uygun maliyetle malzeme tedarik imkanı olsun hem de KOBİ’lerimiz büyüsün istedik. Böylece her iki taraf da kazan–kazan sistemi ile kazanmış olacak, Tekirdağımız da kazanacak. Tabii ki Türkiye’nin her yanı bizim ama biz Trakya’daki firmalarımızın birbiri ile ticaret yapmasına daha büyük özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin refah düzeyini yükseltmeliyiz”
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, bu tür fuarların ülke içi ticareti arttırdığına ve dolaylı yoldan ülke ekonomisine büyük katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, “Ülkeler gelişmişliklerini, refah düzeylerini; doğal kaynakları ile, sanayi ve tarımsal üretimleri ile ve de bunları geliştirecek nitelikli insan gücü ile sağlar. Bazı ülkeler ekonomik açıklarını doğalgaz ve petrol rezervleri ile bütçe açıklarını kapatıp refaha ulaşırlar. Ülkemiz bolca doğalgaz ve petrol rezervlerine sahip değildir. Bu nedenle nitelikli insan yetiştirmeli ve ülkemizin refah düzeyini yükseltmeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından fuarın açılışı yapıldı. Ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler stantları gezerek firma temsilcileri ile sohbet etti.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ