Bu teknikleri öğrenmeden yemek pişirmeyin! Usta aşçılardan 10 pişirme hilesi

ABONE OLYeşillikleri daha taze tutun Yeşillikleri veya otları uzun süre taze tutmanın en iyi yolu, onları yıkadıktan sonra bir kağıt havluya …

Bu teknikleri öğrenmeden yemek pişirmeyin! Usta aşçılardan 10 pişirme hilesi
  • Yemek
  • 26 Ağustos 2020 10:25
Reklam
Bu Haberi Paylaş:
ABONE OL

Yeşillikleri daha taze tutun

Yeşillikleri veya otları uzun süre taze tutmanın en iyi yolu, onları yıkadıktan sonra bir kağıt havluya ve ardından bir plastik torbaya sarmaktır. Bu yöntem daha uzun süre canlı kalmalarına yardımcı olacaktır.

Et suyunu bu yöntemle daha lezzetli yapın

Lezzetli bir et suyu yapmak için çok sayıda yiyecek artıkları kullanılabilir. Bitki sapları, artan havuç kabukları, kabak uçları ve hatta kemik gibi besinleri atmak yerine hepsini biriktirip dondurun. Daha sonra et suyunda kullanın.

Kesme tahtanızı temiz tutun

Ahşap kesme tahtasını temizlemenin en iyi yolu aslında tuz ve limon kullanmaktır. Tuzu tahtanın üzerine serpin ve fırçalamak için sünger gibi yarım limon kullanın. Daha sonra sıvıyı nemli bir havlu veya bezle ovalayın.

Limondan daha fazla su meyve suyu almak için:

Limonunun tüm suyunu aldığınızdan emin olmak için buzdolabında saklayın. Daha sonra suyunu çıkarmadan hemen önce mikrodalgaya yaklaşık 10-20 saniye koyun.

Haşlanmış yumurtanın kabuğunu kolayca çıkarmak için:

Konu yumurta pişirmeye geldiğinde, birçok faydalı püf noktası vardır. İlk olarak haşlanmış yumurtanın kabuğunu çıkarmanın en kolay yolu, haşlanmış yumurtayı suyla dolmuş bir kavanoza koyun. Kavanozu hızlıca sallayın, böylece kabuğun kolayca çıkacağını göreceksiniz.

Mükemmel bir sahanda yumurta yapmak için:

Harika bir sahanda yumurta yapmak istiyorsanız, yumurtalar pişerken tavaya biraz su dökün ve üzerini kapatın. Yaklaşık 30 saniye ila bir dakika bu şekilde pişirin.

Kuruyemişleri fırınlayın

Kuruyemişleri fırında sadece birkaç dakika pişirmek, lezzetinin ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Balığın ızgara teline yapışmaması için:

Izgara balık hazırlarken maalesef balık tele kolayca yapışır. Bunun yerine, balığı dilimlenmiş limon yatağının üstünde pişirin. Bu yöntem sadece harika bir tada sahip olmasını sağlamayacak ,aynı zamanda temizliği biraz daha kolaylaştıracaktır.

Hamburger köftenin kurumasını önlemek için:

Hamburger köftenizin kurumasını önlemenin en mükemmel yolu, ortasına bir buz küpü koymaktır.

Mikrodalgada bir şeyi ısıtıyorsanız ancak kurumasını istemiyorsanız, yanına bir bardak su koyun. Bu yöntem yemeğinize nem sağlayacak ve yemeğinizin bütünlüğünü korumaya yardımcı olacaktır.

Son olarak iyi mutfak ekipmanı işinizi kolaylaştıracaktır

Mutfakta doğru ekipmanı kullanmak çok önemlidir. Bu sadece yemeğinizin yeterince pişirildiğinden emin olmak için değil, aynı zamanda güvenliğiniz için de geçerlidir. Örneğin, yaralanmaları önlemek için her zaman bıçaklarınızın ve soyucularınızın keskin olduğundan emin olun.

Evde balık pişiriyorsanız, parçalanmasını önlemek için balık spatulası kullanın. Muhteşem dilimler elde etmek istiyorsanız, o zaman bir mandolin deneyin.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ