Börekler Şahaneydi

Silivri Belediyesi geleneksel 10. Ortaköy Börek Festivali 7 Temmuz Pazar Günü gerçekleşti.

Börekler Şahaneydi
  • Güncel / Manşet
  • 8 Temmuz 2019 20:41 | Son Güncellenme: 26 Temmuz 2019 20:20
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediyesi geleneksel 10. Ortaköy Börek Festivali 7 Temmuz Pazar Günü gerçekleşti.

Böreklerin yarıştığı festivalde 58 yarışmacı 100’ü aşkın tepsi ile kıyasıya rekabet etti.

Festivale Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, Siyasi Parti temsilcileri, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar katılım gösterdi.

Festivalin sahne gösterileri halk oyunları gruplarının performansları ile başladı. İlk olarak Silivri Belediyesi Elit Dans Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi ardından Silivri Belediyesi Mübadil Ev Hanımları Otantik Halk Oyunları Ekibi ve son olarak Ortaköy Manastır ile Selimpaşaspor Bigados Karma Halk Oyunları Ekibi birbirinden renkli geleneksel kıyafetleri ile her yaştan ekip üyeleri ile büyük beğeni topladı. Tebrik çiçeklerini sahnede alan halk oyunları grupları programı izleyen Silivrililerin büyük alkışını aldı.

ALTAY KONSERİ
Festivalin konser programında ünlü sanatçı Altay sahne aldı. Ekibi ile birlikte sevilen şarkılarını seslendiren Altay, ilerleyen saatlerde seyircilerin arasına karıştı. Şarkıları söyleyerek eşlik eden seyirciler oynamayı da ihmal etmeyerek gönüllerince eğlendi. Binlerce Silivrili müzik ve dansa doydu.

En iyi Börek yarışmasında birinci Emine Ersin oldu
Geleneksel olarak yapılan en iyi börek yarışması bu yılda düzenlendi. Yarışmaya katılan 100’ü Aşkın Patriyot böreklerini tadan jüri üyeleri çiçeklerini Şarkıcı Altay’dan aldı.

En iyi Börek yarışmasında birinci Emine Ersin, ikinci Melek Ertürk üçüncü ise Fatma Erel oldu. En lezzetli böreklerin sahipleri olan hanımefendiler hediye çeklerini sahnede Şarkıcı Altay ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’dan aldı.

Yılın en lezzetli böreğini üreterek birinci olan Emine Ersin kazandığı para ödülünü ilçedeki ihtiyaç sahibi okullardan birinde kullanılmak üzere bağışladı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ