Araç bağışı Silivri Belediye Meclisini karıştırdı

Araç bağışı Silivri Belediye Meclisini  karıştırdı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye meclis toplantısı Özcan Işıklar döneminde yapılan kayıtsız bağışları ima eden konuşmalar yüzünden gergin geçti.

Meclis gündeminin 6. maddesi olan S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından belediyeye dört adet çöp kamyonu ile bir adet yol süpürme aracının bağışı ile ilgili komisyon raporunun okunmasının ardından CHP’li Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın konuşması gerginlik yarattı.

CHP’li Silivri Belediyesi Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı’nın konuşmasıyla Belediye Başkanı Volkan Yılmaz arasında bir polemik yaşandı.

Kırıkıcı konuşmasında adı geçen kooperatifin adını daha önce hiç duymadıklarını ve Silivri’de herhangi bir yatırımı bulunmadığını bahseden ve bu bağışları neden yaptığını sordu.
Kırkıcı “Bu bağışları özellikle ‘kayıt altına alınacak bağışlar’ olarak kabul edeceğiz,” demesi üzerine Belediye Başkanı Volakn Yılmaz; “Kayıt altına alınmayan bağış nasıl oluyor Süheyl Bey?” diye sordu.
Yılmaz’ın sorusu üzerine Kırkıcı da “Siz kayıt dışı bağış nasıl oluyor diye soruyorsunuz ama bunları çok fazlasıyla Türkiye’nin bütün kesimlerinde, noktalarında yaşıyoruz. Bakanlıklarımızdan belediyelerimize kadar” dedi.

Sorulan soru üzerine firma hakkında bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve faaliyeti hakkında bilgi verdi.
Yılmaz “Ekonomiye geri dönüşü yapılacak olan ürünlerin geri dönüşümünü yapacak olan işyerlerinden oluşan bir kooperatif” dedi. Yılmaz, kooperatif yöneticilerinin önümüzdeki günlerde Silivri Belediyesi’ne yeni araç bağışları yapacağını da söyledi.

Yılmaz açıklamasının devamında “Bu bağışlar kayıtlı ve herkesin haberinin olduğu bağışlar. Bu yaptığınız sorgulamaları keşke daha önce belediye bu borç batağına sürüklenirken de hep beraber yapsaydınız. Az önce ifade ettiğiniz gibi keşke bu sorgulama hakkınızı o gün de kullansaydınız. Bugün 15 yıldır hiç aralıksız bu belediyenin çöp işini yapan, ihale başka bir firmaya verilimce ihale iptal edilerek yeniden kendisine verilen o firmayı sorgulasaydınız. Yani söylenecek çok şey var. Ancak bu meclisin güzel giden atmosferini bozmamak açısından bazı yerlerde susmayı tercihe diyorum…” dedi.

Konuşmalar sırasında söz alan MHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Ömer Tekin “Biz bu hibeler bedelsiz ve şartsız olacak dedik. Yani bunu tabi ki kayıt dışı yapıp Bulgaristan’da veya Kıbrıs’ta da yiyebilirdik.” diyerek eski belediye başkanı Özcan Işıklar hakkındaki rüşvet ve kumar iddialarını ima etti.
Tekin, “Bu hibeyle alakalı da Süheyl Bey hepimizden daha tecrübeli bir insan. Cümlenin başında da bu hibelerin kayıtlı mı kayıtsız mı olduğunu konusundaki endişelerini kendisi de beyan etti. Sadece Türkiye’deki bazı iller ve ilçelerde görmüş olduğundan değil, bizzat yaşamış olduğu 10 senelik dönemde de görmüş oldu. Biz bu hibeler bedelsiz ve şartsız olacak dedik. Yani bunu tabi ki kayıt dışı yapıp Bulgaristan’da veya Kıbrıs’ta da yiyebilirdik.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ