Uzun ve hacimli saçlara sahip olmak için 8 doğal çözüm

1. Yeşil çay Yeşil çay, sağlık açısından birçok faydasının yanı sıra saçınızın uzamasına da yardımcı olur. Fareler üzerinde yapılan bir …

Uzun ve hacimli saçlara sahip olmak için 8 doğal çözüm
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

1. Yeşil çay

Yeşil çay, sağlık açısından birçok faydasının yanı sıra saçınızın uzamasına da yardımcı olur. Fareler üzerinde yapılan bir araştırma, 6 ay yeşil çay içmenin saç uzamasını önemli ölçüde artırdığını gösterdi. Saçınızı uzatmak istiyorsanız, düzenli olarak çay içmek, tatlı bir yeleye sahip olma şansınızı artırabilir.

2. Karahindiba

Karahindiba, saç uzamasında önemli rol oynayan mineraller, vitaminler ve iltihap önleyici özellikler içeren bir bitkidir. Bu neden ile birçok ünlü isim saç bakımında karahindibayı sıkça tercih etmektedir.

Bir poşet karahindiba kökü çayını 10 dakika kadar demleyin. 2 yemek kaşığı keten tohumunu suda 5 dakika kaynatın. Kaynattıktan sonra keten tohumlarını sudan çıkarın ve bir yemek kaşığı bal ekleyin. Soğumasına izin verin. Karışıma bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve bir şişede karıştırın. İyice sallayın. Saçınızı yıkadıktan sonra bu karışımı saç derinize dökün ve 10 dakika saçınızda bekletin, ardından durulayın.

3. Aloe vera

Aloe vera, cilde sağladığı faydalar ve iyileştirici özellikleriyle ünlü hale gelen bir başka geleneksel bitkidir. Aloe vera, diğer ürünlerden kalan artıkları ve saçınızdaki fazla yağları temizler. Naziktir ve saç uzamasını artırır. Aloe vera aynı zamanda saç dökülmesini önlemeyi etkileyebilecek vitaminler içerir.

Bir şişeye bir bardak su ve yarım bardak aloe vera suyu ekleyin. İyice sallayın ve şekillendirmeden önce saçınıza püskürtün.

4. Nane yağı

Bir çalışma, nane yağının kafa derinizdeki dolaşımı teşvik ederek saç uzamasına yardımcı olmak için bir alternatif olabileceğini gösteriyor. 6 damla nane yağı ile bir çay kaşığı jojoba yağını karıştırın ve saç diplerinize uygulayın. Biraz bekledikten sonra saçınızı durulayın.

5. Biberiye yağı

Biberiye, yemek pişirmek için kullanılmasının yanı sıra, saç uzamasını teşvik eden ilginç bir özelliğe de sahiptir. Biberiye yağı, saç dökülmesi için standart tedaviye kıyasla 6 ay sonra aynı sonuçları gösterdi. Dolgun, sağlıklı görünen saçlara kavuşmak için şampuanınıza 10-12 damla biberiye yağı ekleyin.

6. Soğan suyu

Soğan suyu size de tuhaf geliyor mu? Garip gelebilir ama soğan suyu saç dökülmesini önlemede oldukça etkilidir. Katılımcıların ham soğan suyu kullandıkları bir çalışmada saçların yeniden uzama süreci gösterdiği ortaya çıkmıştır.

Bir soğanı soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Bir meyve sıkacağı veya blender kullanarak suyunu çıkarın. Gerekirse tülbent kullanın. Soğan suyunu saç derinize uygulayın. Haftada 2 gün olmak üzere 6 hafta uyguladığınız kür sonucunda farkı görmeye başlayacaksınız.

7. Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, çok amaçlı işlevlere sahip başka bir bileşendir. Yemek pişirmekten nemlendirmeye kadar kullanılan Hindistan cevizi yağının saçlarımız için de birçok faydası var. Hindistan cevizi yağı, ön yıkama ve yıkama sonrası bakım ürünü olarak kullanıldığında saç hasarını azaltan tek yağdır.

8. Lavanta yağı

Bir çalışma, seyreltilmiş lavanta yağının saça yaklaşık 4 hafta boyunca günde bir kez uygulandığında daha hacimli saçlara kavuşmak için bize yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Üstelik yeni saç çıkma oranı da artırdığı gözlemlenmiştir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ