Uranüs’ün en net fotoğrafı çekildi! Tarihe geçecek görüntü

Güneş Sistemi’nde Güneş’e en yakın yedinci gezegen olan Uranüs, bugüne kadar yalnızca Voyager 2 uzay aracı ve Keck ile gözlemlenmişti. Donmuş manto ve hidrojen ile helyum gazlarından oluşan gezegen, tarihe geçecek bir şekilde James Webb Uzay Teleskobu tarafından gözlemlendi.

Uranüs’ün en net fotoğrafı çekildi! Tarihe geçecek görüntü
  • Teknoloji
  • 8 Nisan 2023 15:06 | Son Güncellenme: 8 Nisan 2023 15:16
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Webtekno‘nun haberine göre üstelik James Webb, daha önce görüntülenmiş gezegenin pek de göze batmayan silik halkalarını da apaçık ortaya koydu. Gezegen üzerindeki bulutlar ve Uranüs’ün en parlak uyduları da James Webb’in lenslerine yakalandı.

James Webb’in elde ettiği bu fotoğrafta gezegen üzerindeki parlak noktalar, atmosferde bulunan bulutlardan kaynaklanıyor. Fakat görüntünün en ilginç yeri bu noktalar değil, çok daha büyük bir şekilde görülebilen beyaz alan.

Beyaz alan, gezegenin tamamen buzla kaplı bölümü… Bu alan da tarihte ilk kez James Webb sayesinde bu kadar net bir şekilde görüntülendi. Bu alan, doğrudan Güneş ışığında gözükse de gezegenin sonbahar döneminde ortadan kayboluyor. James Webb tarafından elde edilen verilerin bu gizemi aydınlatması bekleniyor.

Görüntülerde görülen halkalar ise Uranus’ün 13 halkasını gösteriyor. Fakat sadece 11 adet halka görülüyor. Bunun nedeninin, diğer iki halkanın çok fazla ışık yansıtması sonucunda birbiriyle iç içe geçmiş gibi gözükmesi olduğu belirtiliyor.

Üstelik NASA’nın açıklamasına göre bu fotoğraf, sadece 12 dakikalık bir pozlamanın ürünü. Daha uzun pozlamalar ile Uranüs hakkında çok daha detaylı görüntüler ve veriler elde etmek mümkün olacak.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ