Türkiye sınırındaki saldırı Bulgaristan’da kriz çıkardı

Bulgaristan’da bir polis memurunun Türkiye sınırında vurularak hayatını kaybetmesi, ülkede gerilime yol açtı. Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan …

Türkiye sınırındaki saldırı Bulgaristan’da kriz çıkardı
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Bulgaristan’da bir polis memurunun Türkiye sınırında vurularak hayatını kaybetmesi, ülkede gerilime yol açtı. Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Demerdzhiev, parlamentoda olayla ilgili düzenlenen oturumda, Türkiye sınırında güvenlik önlemlerinin derhal artırılması gerektiğini söyledi.

Bulgaristan’da bir polis memurunun Türkiye sınırında göçmen olduğundan şüphelenilen bir grupla girdiği çatışmada vurularak hayatını kaybetmesi, ülkede Türkiye sınırındaki önlemlerle ilgili tartışmalara yol açtı.

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Demerdzhiev, hafta başında Golyam Dervent köyü yakınlarında devriye gezen bir sınır polisi ve bir askere Türk topraklarından ateş edildiğini, vurulan 30 yaşındaki bir polis memurunun olay yerinde hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Edirne Valiliği de olayla ilgili saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen 2 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Bulgaristan İçişleri Bakanı Demerdzhiev, dün parlamentoda olayla ilgili düzenlenen oturumda, sınırda yeterli sayıda polis ve güvenlik ekipmanı bulunmadığını söyleyerek şikayetlerde bulundu. Sınırda alınan önlemlerin yetersiz olduğunu kaydeden Bulgar bakan, sınırdaki kaçak göçmen geçişlerinin son dönemde hızla arttığını belirtti.

Demerdzhiev, Türkiye sınırında görevli polis sayısını yakın zamanda 1260’a yükselteceklerini, önlemlerin artırılacağını ifade etti.

Bulgaristan 2017’de göçmenlere karşı Türkiye sınırına 100 milyon avroluk metal bir tel örmüştü. Ancak bu telin kaçak göçü engellemede yetersiz kaldığı, birçok göçmenin teli delerek ya da üzerinden atlayarak Bulgaristan’a giriş yaptığı belirtiliyor.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ