TMO ’nun dinlenme tesislerinde ne oldu?

Eski Gürpınar Belediye Başkanı MHP’li Velittin Küçük tarafından Silivri Sahili’nde yapılan inşaat yapı kayıt belgesiz olduğu iddialarına Silivri Belediyesi yanıt verdi.

TMO ’nun dinlenme tesislerinde ne oldu?
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Gürpınar Beldesi’nin eski Belediye Başkanı MHP’li Velittin Küçük tarafından Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Kumluk Mevkii’nde bulunan ve eskiden TMO’nun dinlenme tesisleri olarak faaliyet gösteren yapılar satın alınarak başlanan inşaatta yapı kayıt belgesi olmadığına dair basında çıkan haberlere MHP’li Silivri Belediyesinden yazılı açıklama geldi.

Yaklaşık 25 yıldır atıl durumda bulunan TMO Dinlenme Tesisleri içerisinde 12 tane villa, 1 adet gazino binası, 4 tane tek katlı villa ve 1 adet basketbol sahası bulunuyordu. Tesisi 1,8 milyon ile 2 milyon TL arası gibi çok düşük bir bedelle satın aldığı iddia edilen MHP’li eski Belediye Başkanı Küçük’ün 12,635 metrekare yüzölçümüne sahip olan alandaki yapılar yıktırdığı, yerlerine villalar inşa edildiği, bu esnada birçok ağaç kesildiği ve yapı kayıt belgesi olmadığı iddia edildi. İnşaatın müteahhidi ise AKP eski Meclis Üyesi Metin Kaya’nın kardeşi Mehmet Kaya olduğu söylendi.

BELEDİYE: “İMAR BARIŞI KAPSAMINDA YAPI KAYIT BELGESİ ALINDI”
Bu iddiaları Silivri Belediyesine soran Bizim Silivri Gazetenize yapılan yazılı açıklamada “Söz konusu parsel içerisindeki yapılara İmar Barışı kapsamında, 3194 sayılı İmar Kanunu geçici 16’ncı maddesi uyarınca Yapı Kayıt Belgesi alınmıştır. Ayrıca Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine Yönelik Usul ve Esaslara İlişkin tebliğin 6’ncı Maddesi 6’ncı Fıkrası uyarınca, “İnşaat halindeki yapılarda 31/12/2017 tarihi itibari ile bitmiş olan kısımlar için ilave inşaat alanı ihdas etmemek şartı ile Yapı Kayıt Belgesi verilir ve Yapı Kayıt Belgesi verilen kısımların eksik inşaat işleri tamamlanabilir.” ibaresi yer almaktadır.
Bu kapsamda ilgili yapıda tamir ve tadilat yapılmıştır. Dolayısıyla parselde yeni bir yapı yapılmamıştır.” denildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ