Süheyl Kırkıcı çileden çıktı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın iddiaları CHP Silivri Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcıyı çileden çıkardı.

Süheyl Kırkıcı çileden çıktı.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın iddiaları CHP Silivri Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcıyı çileden çıkardı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için ortaya attı iddialarda “Kamulaştırmalar için Çarşı meydanında imza kampanyaları topladınız. Kamulaştırma için ne yaptık? Burayı alıp bir şey mi yaptık? Büyükşehir Belediyesi gökdelen mi yaptı? Var mı yaptığı kafe mi yaptı, çay mı ne yaptı? Şu an üzerinde gezdiğiniz yeşil alanları yaptık.” Sözleri CHP Silivri Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcı tarafından cevaplandı.

CHP Silivri Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcı’nın kürsüden konuşma talebini reddeden Yılmaz, ortamı gererken Kırkıcı yerinden Volkan Yılmaz’a yanıt vermeye çalıştı.

Kırkıcı, “İnsan bu kadar nasıl değişebilir?”
Kırkıcı, “İnsan bu kadar nasıl değişebilir? Bir saat önce farklısınız, şimdi nasıl değiştiniz? Ben izlemedim haberleri, demek ki bu haber sizi bayağı perişan etmiş, gerek yok siyasette her şey oluyor. 2 gün önce başka türlü bir bilgi geldi. Siz mutlu oldunuz, biz de şaşırdık. Biz farklı anlayışlarla ilk defa bu kadar iç içe oluyoruz. Biz bize ihanet bize böyle sözünü tutup verip tutmamak bizde öyle bir şey yok ki. Bizde çok şaşırıyoruz tabii. Ama her neyse çok önemli değil.” Dedi.

Kırkıcı “Komplo teorileri kafanızda şekillenmiş. Sürekli bunlarla yaşıyorsunuz.”
Konuşmasını sık sık Volkan Yılmaz tarafından kesilerek devam etmek zorunda kalan CHP Silivri Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcı “Komplo teorileri kafanızda şekillenmiş. Sürekli bunlarla yaşıyorsunuz. Hiç doğru bulmuyorum. Ben sizi şu anda kadar yaptığınız şeylerle anılmak değerlendirmenizi isterim. Sizin başka bir şeye ihtiyacınız yok ya. Valla yok yani? Kendi kendinizi bozuyorsunuz, ha şunu söyleyin. Tarzınızı devam ettirirseniz hiçbir STK temsilcisi ikinci toplantımıza gelmez. Kendi bulundukları yerlerde karınca kararınca çalışmayı sürdürür.” dedi.

CHP Silivri Belediye Meclis üyesi Süheyl Kırkıcı, “Kucağınıza açacaksınız, yüreğinizi de açacaksınız, samimi olacaksınız. Bir defa bu konuda çok zayıfsınız. Onu söyleyeyim size. Çünkü bir saat önce bende bir heyecan uyandıran Silivri Belediye Başkanı bir saat sonra. Beni şoke ediyor. Ne hikmetse deyip duruyorsunuz. Süreci uzattılar o. Soyadı Turgut olan bir danışmanınız. Adı kaç tane insan da orada ilişkiye girerek büyükşehirdeki arkadaşlıkları kullanarak oradaki planı değiştirmek istemiştir. Bunları konuştuk arkadaşlar ama ısrarla siz bizi tekrar o noktaya sokuyorsunuz. “dedi.

Rönesans grubuna 150 daire fazla bir imar hakkı
Kırkıcı konuşmasının devamında “Yalnızca bir gruba rönesans grubuna adı rönesans. AKP’nin kurucu şirketlerinden bir tanesidir. Eğer imar planına itiraz etmeseydik biz. Bir nokta ikiyi, bir nokta altıya çıkarırken. Yalnızca rönesans grubuna 150 daire fazla bir imar hakkı vermişlerdi. Orada itiraz ettik. Evet, büyükşehirde de bazı bürokratlardan problem var. Hiç kimse kusura bakmasın. Oradakilere buradakilerin iş birliğiyle bu süreç işlemiş. Bizim komisyonda konuştuğumuz şuydu. Bakın toplu konut bölgesi 1.600 daire var. Orada. Bu insanlar yarın kendisine dönüşümle ilişkilendirmek istendiğinde. Biraz imar hakkı fazlası verebiliriz. %5 %10 belki %1 ama diyelim ki size de katkı sağladı. Bunu bile bizim planlama ekibi bakın Harun Bey de burada olmaz dedi. Çünkü rezerv doludur dedi. Öyle bir şey değil arkadaşlar, çünkü rezervlere doluydu, biliyor musunuz? Rönesans ve yanındaki 34 tane parsel sahiplerine kat artışı ya da imar hakkı artışının sağlanmak istenmesinden dolayı doluydu. Biz onu düzelttik, sustuk ama bu ayıp hem Silivri belediyesinindir hem de İstanbul büyükşehir belediyesinde planlama Müdürlüğünde planlama daire Başkanlığı’ndaki bazı personellere aittir. O net bir şekilde biz bunu şimdilik gömdük o kadar. “ dedi.
Kırkıcı dere islahı konusunda “Ya insafınız kurusun ya 10 sene boyunca bitirilmeyen bir dere vard., Rahmetli Kadir Topbaş ne zaman gelecekse burada lütfen bakın herkes vicdanıyla konuşsun ya da konuşmasın. 1-2 araç koyuyorlar. Şöyle bir şeklen çalışır gibi yapıyorlardı. O gittikten sonra o araçlara da gidiyordu. 10 sene arkadaşlar 10 sene. İmar planları bundan dolayı yapılamadı, yapılamadı.

“25 yıldır AK Parti iktidarında bir tane greyder gelip de orada bir toprak almadı. Niye bunu söylemiyorsunuz?”
4 senede niye yapılmıyor, Adı Tuzla deresi e niye söylemiyorsunuz? 25 yıldır AK Parti iktidarında bir tane greyder gelip de orada bir toprak almadı. Niye bunu söylemiyorsunuz?

Kırkıcı “siz herkesin gözünde bu kadar batırıyorsunuz ki parmağınızı”
Depremi ilk gününde bu kadar şey yaptınız, anlatıyorsunuz. O da ayrı bir şey, onu da söyleyeceğim, yani bizim. Bizim inancımızda bir elin verdiğini bir el görmeyecek diye bir destur var ama siz ya herkesin gözünde bu kadar batırıyorsunuz ki parmağınızı.

Sizin zaten kâbusunuz, size gelen yardımlar, bağışlar falan özendirici olsun diye açıklanır. Sürekli kavga sürekli söylüyorsunuz, tamam özendirici diyelim geçelim ama o kadar insanların gözüne batırmayın, yapmayın. Bunu insanlarımız çok onurlu ve gururludur.
Bugüne kadar kentsel dönüşümle ilgili ne yapmak istediyseniz de biz onay vermedik ya da destek vermedik. Başka neye engel olundu? Siz bir tane örnek verin.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ