Silivri’de Lityum-İyon Enerji Depolama Tesisi Kuruluyor.

Silivri’de kurulacak olan Lityum-İyon Enerji Depolama Tesisinin , 250MW bağlantı gücüne ve 1000 MWh toplam enerji depolama kapasitesine sahip …

Silivri’de Lityum-İyon Enerji Depolama Tesisi Kuruluyor.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri’de kurulacak olan Lityum-İyon Enerji Depolama Tesisinin , 250MW bağlantı gücüne ve 1000 MWh toplam enerji depolama kapasitesine sahip olacağı bildirildi. 

Kontrolmatik, Irak Elektrik Bakanlığı’na, Dünya Bankası projesi olan “63 (MVA) 132/33kV PTR Ekipmanlar” için verilen toplam 3.550.000 USD tutarındaki teklifin kabul edildiğini ve Irak Elektrik Bakanlığı tarafından sözleşmeye davet mektubu alındığını duyurdu.

Kontrolmatik ile ilgili diğer bir gelişmede şirketin bağlı ortaklığı Progresiva Enerji Yatırımları’na EPDK tarafından elektrik enerjisi ve/veya kapasitesi ticareti yapmak üzere tedarik lisansı verildiğini duyurdu.

Buna göre şirket bağlı ortaklığına T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 20 yıl süreyle elektrik enerjisi ve/veya kapasitesi ticareti yapmak üzere tedarik lisansı verilirken Progresiva ESS-1 müstakil enerji depolama tesisine ilişkin olarak da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği kapsamında 1 (bir) yıl ve tesisinin inşası için de 18 aylık süre tanındı.

Silivri’de kurulacak olan Lityum-İyon Enerji Depolama Tesisinin , 250MW bağlantı gücüne ve 1000 MWh toplam enerji depolama kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Mevcut enerji konjonktürü içerisinde, enerji arz güvenliğine ve alternatif enerji sistemlerinin geliştirilmesine büyük katkı sunacağı düşünülürken enerji depolama tesisinin alanında Türkiye’de ilk, Dünya’da da sayılı örneklerinden olacağına vurgu yapıldı.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ