Silivri’de Kentsel Dönüşümden Kötü Kokular

CHP Silivri İlçe Yönetimi Basın Toplantısında yapılan açıklamaların ardından Silivri Belediyesinde Kentsel Dönüşüm, İmar Planlama ve Plan Tadilatı Konularını Fiiliyatta Silivri Belediyesi Adına MHP’ye Yakın Bir Şirketin Yönettiği İddiaları konuşuluyor.

Silivri’de Kentsel Dönüşümden Kötü Kokular
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivrili önemli bir Sanayici ve İş insanı tarafından dillendirilen bu iddiada bağış adı altında farklı hesapların döndüğü iddialar dile getirildi.

Diğer iş insanları tarafından bu durumdan ciddi rahatsızlık duyulduğu ve parti olarak takip perspektifinin ne olduğu sorusuna CHP İlçe Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı Kendi dönemlerinde Silivri belediyesinde bir çalışma ofisi oluşturulduğunu ifade etti.

Bu ofiste belediyenin en yetkin organlarının, bu andaki başkan yardımcısının da bulunduğu bir ekibin oluşturulduğunu, en yetkin şehir planlamacılarının, mühendislerin, oluşturulan grubun unsurları olduğunu, burada tüm köylerin planlarının yapıldığını dile getirdi. Dışarıya bir kuruş ihale verilmediğinin, kimseye ikili bir görüşme fırsatı da verilmediğinin altını çizen Kırkıcı, şu an İBB’nin 1/5000 ölçekli nazım imar planının “belediyenin kendi bünyesinde” yapılmasını müteakiben, o dönemde tüm imar planlarının belediyece tamamlanmış olduğunu sözlerine ekledi.

Kırkıcı: “Tartışmalı bir şekilde yandaş firmaya ciddi meblağa ihale yapıldı”
Kırkıcı, hal böyleyken, MHP’li Silivri Belediyesinin şehir planlarını eski dönemdeki şeffaflığın aksine, tartışmalı bir şekilde ihale ederek, “yandaş bir firmaya” ciddi bir meblağla yaptırdıklarını söyledi
Şirketin Silivrili iş insanlarıyla ilişkiye de girdiğinden ve bu ayıplanması gereken yönetim kültüründen toplumun hızla uzaklaşılmasını talep ettiğini ifade etti.
Kavaklı, Çavuşlu ve diğer yerlerden arsa sahibi olsun veya olmasın, kendilerine “belgeleriyle birlikte” şikayetler geldiğini ekledi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ