Silivri Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesislerinin elektriği rüzgârdan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinde kilit role sahip iki yer altı doğal gaz …

Silivri Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesislerinin elektriği rüzgârdan
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, Türkiye’nin doğal gaz arz güvenliğinde kilit role sahip iki yer altı doğal gaz depolama tesisi bulunuyor.

İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında Türkiye’nin ilk doğal gaz depolama tesisi olan Silivri Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde 2017’de başlayan çalışmalarda sona gelinirken, BOTAŞ ekiplerinin çalışması kapsamında kuyu sondajları da tamamlanıyor. Proje sonunda faaliyete geçecek 18 depolama kuyusundan 9’undaki gaz akış testi, yüzde 100 başarıyla tamamlandı. Bu yıl sona ermesi planlanan projede 3.2 milyar metreküp olan depo kapasitesi 4.6 milyar metreküpe, 28 milyon metreküp olan günlük geri üretim kapasitesi de 75 milyon metreküpe çıkacak.

Depolama enerjisi…

Tüm tesislerinde ihtiyaç duyduğu enerjiyi yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefleyen BOTAŞ, Silivri Yeraltı Doğal Gaz Depolama Tesisinde de bu doğrultuda hareket ediyor. Tesiste ihtiyaç duyulan elektrik için 4.2 megavat kapasiteli RES kurulumu yapılıyor. RES, genişletme projesi dahil olmak üzere tesislerde kullanılacak elektrik enerjisinin tamamını karşılayacak. RES santrallerinin montaj çalışmaları sürüyor.

 

 

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ