Silivri ‘efsanesi’ geri dönüyor

İstanbul Silivri’de yıllardır atıl durumda olan Klassis Resort Hotel’in Nata Holding tarafından satın alınması için pazarlıkların başladığı öne …

Silivri ‘efsanesi’ geri dönüyor
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İstanbul Silivri’de yıllardır atıl durumda olan Klassis Resort Hotel’in Nata Holding tarafından satın alınması için pazarlıkların başladığı öne sürüldü.

İş insanı Ahmet Hamoğlu’nun hayatını kaybetmesi üzerine diğer hissedar kardeşi Aydın Hamoğlu’nun Klassis Resort Hotel ve Maxi AVM’nin satışı işe ilgili olarak bir süre önce Silivri Vega (Kipa) AVM’ye de satın alan Nata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık ile masaya oturduğu öğrenildi.

supersilivri.com’un haberine göre, anlaşmanın tamamlanması durumunda halen “Silivri AVM” adıyla hizmet veren Maxi AVM’nin ve zaman içerisinde bir Silivri efsanesi haline gelen Klassis Resort Hotel’in Nata Holding tarafından devralınması planlanıyor.

NATA HOLDİNG

Nata Holding, 1980 yılında kurulan Ankara merkezli şirketler grubu. 1995 yılı itibarıyla grup şirketler halini alan Nata Holding; enerji, inşaat, madencilik, gayrimenkul yatırım, turizm ve AVM sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Türkmenistan’ın beş ayrı kentinde 180 karayolu köprüsünü 500 günde tamamlayan Nata Holding, Guinness Dünya Rekorları’na girmeye hak kazanmıştır.[3] Ankara’da ve Türkmenistan’da ikişer fabrikası bulunan Nata Holding’in faaliyet alanı ağırlıklı olarak altyapıyla ilgilidir. Kanalizasyon, köprülü kavşaklar, yol, karayolu, demiryolları ve elektrik sinyalizasyon gibi altyapı hizmetleri sunan firma, son yıllarda inşaat ve AVM projeleriyle hizmet vermektedir.

Nata Holding, Türkiye’de Vega markası altında 9 AVM açılmıştır.

Ulusal ve uluslararası projelerde yer alan Nata Holding, ABD merkezli Engineering News Record (ENR) dergisinin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Şirketleri” listesinde 96’ncı sırada gösterilmiştir.

Nata Holding’in iştirakleri arasında Nata İnşaat, MNM Avrasya, Net Yapı, HSN Elektrik, Şehir Gayrimenkul, Korudağı Madencilik, Akanay Spor ve Dolunay şirketleri bulunmaktadır.

NAMIK TAN KİMDİR?

Namık Tanık, 1963 yılında dönemin tüccarlarından birisi olan Hasan Tanık ile Fatma Tanık’ın dört çocuğundan en küçüğü olarak Ankara’da doğmuştur. Yükseliş Koleji’nden mezun olduktan sonra üniversiteyi Açık Öğretim’de okudu ve İşletme Bölümü’nden mezun oldu. 22 yaşındayken eşi Aysel Tanık’la evlendi. Hasan, Büşra ve Yusuf adında üç çocuğu oldu. Oğlu Hasan’ı 18 yaşındayken kaybeden Namık Tanık, yaşadığı evlat acısı nedeniyle bir dönem işlerine ara vermiştir. Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Üyesi’dir. GİNE Bissau Cumhuriyeti’nin fahri konsolosudur.

Namık Tanık, iş hayatına 7 yaşındayken, altyapı malzemeleri üreten babası Hasan Tanık’ın yanında çalışmaya başlayarak adım atmıştır. İlkokulda eğitimi sürerken bir yandan da kireç satarak harçlığını çıkaran Tanık, ilk işini 19 yaşındayken kurmuştur. Daha sonra baba mesleğine yönelen Namık Tanık, 26 yaşındayken yurtdışından makineler getirerek beton boru üretimine başlamıştır. Ankara’da iki fabrika kuran Namık Tanık, ardından yurtdışına yönelmiş ve Türkmenistan’da da iki fabrika açmıştır.

Kanalizasyon, köprülü kavşaklar, yol, karayolu, demiryolları ve elektrik sinyalizasyon gibi altyapı işleriyle ilgilenen Namık Tanık, daha sonra inşaat ve AVM projeleri de hayata geçirmiştir. Namık Tanık, şirketlerini 1995 yılında Nata Holding çatısı altında toplamıştır.

Türkmenistan’da 500 günde 180 köprü yaparak bir ilke imza atmıştır. Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli en büyük AVM zincirini kurmuştur. Doğa tutkunu olan ve kartalları çok seven Namık Tanık, bu nedenle AVM projelerine “avına çullanan kartal” anlamına gelen ‘Vega’ adını verdi.

Memleketi Çankırı’da Türkiye’nin ilk ve tek kanser araştırma merkezini kurmuştur.

Türkmenistan’ın beş ayrı eyaletindeki karayollarında 500 günde 1650 km’lik bir güzergâhta 180 köprü yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmıştır.

Kurucusu olduğu Nata Holding’in dünyanın en büyük inşaat firmaları listesinde ilk 100’e girmesini sağlamıştır. Holding, ABD merkezli Engineering News Record (ENR) dergisinin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitlik Şirketleri” listesinde 96’ncı sıraya kadar yükselmiştir.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ