Marmara Bölgesi’nde Bir Başka Güzel Olan ve Ziyaret Edilesi 30 Yer

Kimine göre yaz kimine göre kış kimine göre de sonbahar mevsimi daha güzel gelir. Her mevsim için gezilecek yerleri sizler için listeliyoruz ama bu sefer sonbahar severler için bir gezi rehberi hazırladık. Marmara Bölgesi’nde Kasım ayında gezilmeyi …

Marmara Bölgesi’nde Bir Başka Güzel Olan ve Ziyaret Edilesi 30 Yer
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Kimine göre yaz kimine göre kış kimine göre de sonbahar mevsimi daha güzel gelir. Her mevsim için gezilecek yerleri sizler için listeliyoruz ama bu sefer sonbahar severler için bir gezi rehberi hazırladık. Marmara Bölgesi’nde Kasım ayında gezilmeyi bekleyen 10 yer…

1. Bursa – Tirilye

Bursa’nın en güzel yerlerinden biri olan Tirilye, Kasım ayı için Marmara Bölgesi’nde gezilecek yerler arasında ilk sırada geliyor. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği bir yer olan Tirilye’de tarihi güzelliklerden dolayı hem büyülenecek hem de fotoğraflarını çekmek isteyeceksiniz. Bizden size bir tavsiye ise Tirilye’ye yolunuz düştüğünde Çamlı Kahve’de kahve içmeden ayrılmamanız olacaktır.

2. İstanbul – Ağva

Bir diğer önerimiz ise Ağva. İstanbul’da ya da yakın konumlarında yaşayanlar için şehrin gürültüsü ve kaosundan kaçmak için biçilmiş bir kaftan diyoruz. Her mevsimde güzel fakat sonbaharda büründüğü renklerle daha da güzel olan Ağva, Göksu ve Yeşilçay dereleri ile sizi büyüleyecek. Bu eşsiz yerde tekne turu yapabilir, bisikletler gezebilir ya da sadece durup bile manzarasına kendinizi bırakabilirsiniz.

3. Kocaeli – Sapanca

İstanbul konumuna yakın olanlar için harika bir yer önerisi daha. Sakarya’ya bağlı olan Sapanca’da sonbahar mevsiminin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Maşukiye’de yapacağınız harika bir kahvaltının ardından, çeşitli spor aktivitelerine katılabilir ya da minyatür evlerde konaklayarak kendinizi biraz da olsa yoğunluğunuzdan çekip alabilirsiniz.

4. Bilecik – Göletler Diyarı

Sonbaharın renkleri fotoğraftan bile kendinizi size çekiyor. Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde yer alan Göletler Diyarı, 8 göle ev sahipliği yaparak Marmara Bölgesi için görsel bir şölen oluşturmuş durumda. Her dönemde yerli ve yabancı kişilere kapılarını açan, her defasında manzarasıyla büyüleyen Göletler Diyarı’na sizin de uğramanızı tavsiye ediyoruz.

5. Sakarya – Çam Dağı

Marmara Bölgesi’nde filmleri aratmayan bir yer daha. Diğer yerler gibi çeşitli aktiviteler yapamayabilirsiniz ama ağaçlarının rengi, dökülen yaprakları, yeşilin ve kahverenginin tonlarının en güzel şekilde görüldüğü Çam Dağı, yolunuzun üstündüyse fotoğraflanmadan geçilmeyecek bir yer.

6. Bursa – Kocasu Deresi

Orhaneli ilçesinde yer alan Kocasu Deresi tatilini adrenalin dolu geçirmek isteyenler için bir yer. Derenin üzerinde rafting yaparken büyüleyici manzarasına da şahit olacaksınız. 11 kilometrelik bir parkur ile hiç bitmeyecek bir gezintiye hazır olun.

7. Bursa – Sadağı Kanyonu

Rotamızı Bursa’dan çeviremiyoruz çünkü her adım attığımızda büyüleyici bir yerle daha karşı karşıya kalıyoruz. Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yer alan Sadağı Kanyonu doğa güzelliğinin görsel olarak oluşmuş hali gibi. Merkeze oldukça kısa mesafede olan kanyon hafta sonu kaçamaklarınızın vazgeçilmez yeri olacak.

8. Kocaeli – Yuvacık

Kocaeli’de yer alan Yuvacık Barajı’nda eşsiz bir kahvaltı yaparak sonbahar renk tonlarının her birine şahit olabilirsiniz. İş, okul veya herhangi bir temponuzu kısa süreli durdurabileceğiniz bir yer burası.

9. Çanakkale – Kaz Dağları

Çanakkale ve Balıkesir sınırlarında yer alan Kaz Dağları her mevsimde olduğu gibi kasım ayında da büyülemeye devam ediyor. Sırt çantanızı alarak sadece yürüyüş bile yapsanız sizi yenileyecek olan bu yeri ziyaret etmeden geçmeyin.

10. Bursa – Uluabat Gölü

Uluabat Gölü’nde sakin bir kayık turuna kimse hayır diyemez diye düşünüyoruz. Sahip olduğu çeşitli imkanlar ve güzelliklerle Uluabat Gölü hem dinlendiriyor hem de kayık turuyla deneyim kazandırmış oluyor. Gezinize sevimli leyleklerin de ortak olabileceğini unutmayın.

11. Bursa – Uludağ

Uludağ, Bursa ili sınırları içinde, 2.543 m yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ. Uludağ; Marmara Bölgesinin en yüksek dağıdır.

12. Balıkesir – Manyas Kuşgölü

Manyas Kuşgölü, tamamı idari olarak Balıkesir ilinin Bandırma ilçesi sınırlarında yer alan tektonik göl. Göl, Marmara Denizi’nin güneyinde, Uludağ ile Biga Yarımadası arasında uzanan bir çöküntü alanında yer almaktadır.

13. Balıkesir – Cunda

Cunda ya da Alibey Adası, idari bakımdan Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey’dir.

14. Balıkesir – Erdek

Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek, Marmara Bölgesi’nin Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer alır. Türkiye’nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir.

15. İstanbul – Polonezköy

Polonezköy, İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer alan, eski adı Adampol olan Polonyalı köyüdür. Karadeniz sahilinden 20 km; İstanbul’un Boğaziçi kıyılarından ise 15 km uzaklıktadır.

16. Kocaeli – Maşukiye

İstanbul’a yakın, kış mevsimine uygun, doğayla iç içe, bol eğlence vadeden bir yer mi arıyorsunuz? 3-4 günlük bir kayak tatili ya da kısa süreli bir hafta sonu kaçamağı… Çocuğunuz karlarla eğlenirken sizin şömine başında keyifle dinlenebileceğiniz aile boyu bir kış tatili ya da doğanın kucağında huzurlu birkaç gün. Tatile çıkma amacınız ne olursa olsun Maşukiye size hepsini sunmaya hazır.

17. Bursa – Cumalıkızık

Cumalıkızık, Türkiye’nin Bursa ilinin Yıldırım ilçesine bağlı bir mahalledir. Bursa şehir merkezine 11 kilometredir. Ortalama 20 dakikada ulaşım sağlanır. Uludağ’ın kuzey eteklerinde kurulmuş ve hâlen yaşayan beş Kızık köyünden biridir.

18. Çanakkale – Adatepe

Adatepe Köyü hem güzelliği, hem de vizyonu ile ayrışan bir yer. Hepi topu bir saat sürecek bir ziyaret için yolunuzu değiştirip burayı görün diyebileceğimiz kadar ilham verici ve estetik. Bir grup bilinçli insanın yaratabileceği değişikliğin en hoş örneklerinden biri çünkü bu köy şu anki sakinleri tarafından kurtarılmış.

19. İstanbul – Belgrad Ormanı

Ana kapıdan, yani Bahçeköy tarafındaki kapıdan girdikten hemen sonra yol ikiye ayrılıyor. Sağdan devam ederseniz tarihi bentlere gidiyorsunuz, soldaki yol da Neşet Suyu Yürüyüş Yoluna, geyik üretim tesislerine, üçgen eve ve Yeni Derya Cafe’ye çıkıyor. Her iki tarafta da piknik alanları ve ufak göletler buluyor.

20. Bursa – Gölyazı

Gölyazı, Bursa ilinin Nilüfer ilçesine bağlı bir mahalledir. Bursa-İzmir karayolunun 35. kilometresinden güneye sapıldığında 7 km içeride bulunan Gölyazı, Uluabat Gölü kıyısındaki iki alçak tepeden oluşan küçük bir yarımada üzerine kurulmuştur.

21. Sarıyer – Atatürk Arboretumu

Arboretum, bilimsel araştırmalar ve gözlemler için oluşturulan ağaç koleksiyonlarıdır. Atatürk arboretumu ise, 256 hektarlık bir alanda muhteşem manzaralar eşliğinde yaşamını sürdürüyor. İstanbul’a dışarıdan geldiyseniz ya da hafta sonunuzda bir günü muhteşem ağaç ve göl manzaralarıyla geçirmek isterseniz Atatürk Arboretumunu ziyaret etmelisiniz.

22. Muğla – Yeşilyurt Köyü

Kazdağı eteklerinde Adatepe ile birlikte başka bir eski yerleşim yeri de Yeşilyurt. Eski ismi Büyük Çetmi olan 90 haneli köyün 200 kişilik nüfusu var. Tıpkı Adatepe’de olduğu gibi, Yeşilyurt’un eski taş evleri, dışarıdan gelenlerin, hatta yabancıların gözdesi.

23. İstanbul – Büyükada

Eski adı Prinkopos olan ve Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada, doğal güzellikleri, çam ormanları, son derece etkileyici ve adanın her tarafına dağılmış rengarenk erguvanları, tarihi köşkleri ve trafik kargaşasından uzak sakin bir belde konumu ile dikkati çekiyor.

24. Sakarya – Acarlar Langozu

Türkiye’deki tek parça halindeki en büyük longoz ormanı şüpheniz ki Acarlar Longozu. Sakarya’da bulunan Acarlar Longozu, İstanbul’a 2,5 saat uzaklıkta bulunuyor. Sakarya doğasıyla oldukça meşhur bir bölge ancak sadece longoz ormanını görmek için 2,5 saat yolculuk yapmak gereksiz olacaktır. Acarlar Longozu koruma altında olduğu için sadece belirli bir ahşap platformda gezmeniz mümkün

25. İstanbul – Şile

Denizi, yerleşimi ve sahip olduğu kültürel varlıkları ile Şile, Marmara Bölgesi’nin gözde mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Şile, sahip olduğu doğal güzellikler ile her yıl binlerce tatilsever tarafından ziyaret ediliyor. İstanbul’a bağlı bu küçük sahil kasabasını keşfetmelisiniz.

26. İstanbul – Silivri

Silivri doğal bir limana sahip olmasının yanında önemli ticaret yollarının üzerinde bulunduğu için tarih boyunca her dönem önemli bir kent olmuştur.

Tatil için olduğu kadar günübirlik gezi severler için de hem dinlenebilecekleri hem de eğlenebilecekleri bir ortama sahip olan Silivri’nin 45 km boyunca uzanan sahil şeridi üzerinde parklar ve doğal alanlar bulunmakta.

27. İstanbul – Kerpe

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı küçük bir tatil beldesi olan Kerpe, Kıncıllı Köyü’ne bağlıdır.  

İstanbul, Bursa ve Sakarya gibi pek çok şehre yakın olan belde, doğal bir tabiatın içinde yer alması açısından ideal bir dinlenme merkezidir.

28. Çanakkale – Truva Antik Kenti

Homeros’un İlyada Destanı’nda bahsedilen Troya Savaşı’nın yapıldığı yer olarak da bilinen Troya Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 1998 yılında girmiştir. MÖ 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent, Çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır. Sonbahar aylarında bu kenti ziyaret etmenizin mümkün olabileceğini söyleyebiliriz.

29. İstanbul – Emirgan Korusu

Emirgan Korusu ziyaretçilerine Boğaziçi’ne tepeden bakan konumu ile seyrine doyulamayan bir manzara sunmaktadır. Yüzlerce çeşit ağaç, çiçek ve bitki türünün bir arada bulunduğu park bu yönüyle gerçekten ilgi çekicidir.

30. Edirne – Meriç Deltası

Meriç Deltası, Edirne’de birçok göçmen kuşun dinlenme alanı. Ilıman olması sebebiyle çoğu su kuşu genellikle burada vakit geçiriyor. BU sakin ve tertemiz havası olan yerde bir Kasım günü sevdiklerinizle ya da tek başına doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ