Kocabaş: “Bu konudaki milli duruşumuz; Türk Milletinin gücüdür.”

Kocabaş: “Bu konudaki milli duruşumuz; Türk Milletinin gücüdür.”
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD) Başkanı Hakan Kocabaş yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Pandemi sonrası dünyada önemli bir sistem karmaşası sürerken, Ukrayna – Rusya arasındaki savaş da dengeleri iyice bozdu.

Bunlar yaşanırken elbette ‘Batı’nın şımarık çocuğu’ Yunanistan da ABD ve Fransa’nın kışkırtmaları ile Türkiye’ye olan hasmane davranışını arttırdı. Yunanistan’ın son zırhlı sevkiyatları, kışkırtmaları; senelerdir hayalini kurduğu 6 mil üstü meselesini kaşıması anlamına geliyor.

Bu konuda gazi TBMM’mize, tüm vatansever siyasi partilerimize 1995 deklarasyonunu yinelemelerini, Yunanistan’ın yaptıklarının kabul edilemez olduğunu, Ege Denizinde oldu bittiye getirip karasularını arttırma çabasının Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu, Yunanistan’ın hukuku ve anlaşma hükümlerini çiğnemesine destek veren devletleri de ikaz ettiklerini açıklamaları ve tek yumruk olduğumuzu göstermelerini, Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği olarak talep ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Ama topraklarımıza göz dikenlerin de topraklarını kaybedebileceklerini düşünmeleri ülke menfaatlerine olur. Komşu Yunan halkının da bu konuda uyanık ve sağduyulu olması; yaşanabilecek acıların önüne geçeceği unutulmamalıdır.

Ülkemiz ve Devletimiz halkıyla çok büyüktür. Bu inançla her zorluğun altından kalkması mümkündür. Türk Milletinin esas özelliği; her türlü zorluklar önünde her zaman kenetlenmesi, dimdik ayakta ve güçlenerek çıkmasıdır.

Bu konudaki milli duruşumuz; Türk Milletinin gücüdür. Türk Milletini temsil eden Milletvekillerimizin bu güce dayanarak bu kararlılık ve birliktelikte olacağına güvencimiz sonsuzdur.

Milletimizin Temsilcilerine bunu hatırlatmamıza gerek olmadığını, ülke menfaatleri ne gerekirse onun yapılacağını düşünerek saygılar sunuyoruz.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ