Kampçılardan ‘Konaklama Vergisi’ne tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 1 Ocak 2023 itibariyle çadır, karavan, bungalov gibi konaklamalardan da yüzde 2 vergi …

Kampçılardan ‘Konaklama Vergisi’ne tepki
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 1 Ocak 2023 itibariyle çadır, karavan, bungalov gibi konaklamalardan da yüzde 2 vergi alınması istemi, çadır ve karavancıların tepkisine neden oldu. Zehra Kuru kampçılar adına başlattığı imza kampanyasıyla ilgili “Biz kampçılar olarak ülkedeki mevcut ekonomik durumdan zaten muzdarip iken 5 yıldızlı oteller yerine doğaya sahip çıkan insanlarız” dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nca 1 Ocak 2023 itibariyle çadır, karavan, bungalov gibi konaklamalardan da yüzde 2 vergi alınması istemi çadır ve karavancıların tepkisine neden oldu. Kampçı Zehra Kuru, “Çadır ve bungalovda konaklamalardan alınacak vergiye hayır” imza kampanyası başlattı.

‘5 YILDIZLI OTELLER YERİNE DOĞAYA SAHİP ÇIKAN İNSANLARIZ’

Zehra Kuru kampçılar adına başlattığı imza kampanyasıyla ilgili şunları söyledi:

“1 OCAK 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın uyguladığı konaklama vergisinin tebliğ taslağı hazırlandı. Buna göre bungalov, çadır, karavan gibi konaklamalar için de ‘konaklama vergisi’ kapsamında yüzde 2 oranında vergi ödenmesi isteniyor. Biz kampçılar olarak ülkedeki mevcut ekonomik durumdan zaten muzdarip iken 5 yıldızlı oteller yerine doğaya sahip çıkan insanlarız.”

 İKİNCİ SINIF İNSAN OLMAMIZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILIYOR

Konaklama Vergisi’nin otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane ve yayla evi gibi tesislerde kamp yapacaklardan da alınacak olmasına da tepki gösteren Kuru, “Kamp alanlarında konaklayanların ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşılayıp karşılamaması veya gecelemenin işletmeye ait olup olmamasına bakılmaksızın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması bile vergiye tabi nasıl tutulabilir? İkinci sınıf insan olmamız için ne gerekiyorsa yapılıyor. Bu yasanın yürürlükten geçerek mağdur edilmemizi istemiyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ