Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Silivri Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

Silivri Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya başkanlık eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılış konuşmasında Silivri’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü, kutladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümünde Ulu Önder’i rahmetle, minnetle ve saygıyla yad eden Yılmaz, ardından Kasım ayının önemli gün ve haftalarına değinirken, bu ay içerisinde hayatını kaybeden önemli şahsiyetleri de andı. Toplantıda 19 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündeme geçilmeden önce yaptığı konuşmada dar gelirli ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarına yönelik başlatılan beslenme çantası projesinin detaylarını veren Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak sosyal belediyeciliği her geçen gün artırmak, çeşitlendirmek, niteliğini ve niceliğini artırmak adına yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Silivri Kaymakamlığı ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzce yapılan sosyal inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, düzenli bir gelirden mahrum oldukları için Bizden Size Sosyal Marketimizden her ay destek alan ailelerimizin ilköğretim çağındaki çocuklarına beslenme çantaları dağıtıyoruz. İçerisinde süt, meyve suyu, kek, peynir, bal, tereyağı ve bisküvinin yer aldığı beslenme çantalarını her gün 497 çocuğumuza ulaştırıyoruz. Böylece gelişim çağındaki çocukların beslenmesine pozitif katkı sağlamayı ve dar gelirli ailelerimize bir nebze de olsa destek olmayı hedefliyoruz. Bu projenin 1 yıllık finansmanını bir hayırseverimiz ile karşılamış durumdayız. Aylık 100 bin TL’nin üzerinde bir rakam. Okulların 10 ay açık olduğunu düşünürsek yaklaşık 1 milyon TL gibi bir bütçe ile çocuklarımızın beslenme çantalarını hazırlamış olacağız. Her zaman söylediğimiz gibi biz, kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Meclis toplantısının 6. gündem maddesinde, “Mülkiyeti Hazineye ait Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 5398 ada, 11 parsel nolu ve 5438 ada, 20 parsel nolu taşınmazlar ile mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Yeni Mahalle (tapuda Alibey Mahallesi) 1356 ada, 3 ve 5 parsel nolu taşınmazların trampası ile Silivri Belediyesi lehine oluşacak farkın belediyenin vergi borçlarına mahsuben hazineye devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesi.” vardı.
Gündem maddesiyle ilgili bilgiler veren Yılmaz, “Boğluca Deresinin yanında eski İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün olduğu yaklaşık 200 metrekare araziyi ve depremde yıkılan polis lojmanlarının olduğu yaklaşık 3.000 metrekarelik bir alanı Silivri Belediyesine kazandırıyoruz. Bunun karşılığında Silivri Belediyesine ait TEM otoyolu gişeler civarındaki iki adet kamu hizmet alanını İçişleri Bakanlığımıza, emniyet teşkilatımıza lojman vs. gibi ihtiyaçlarını karşılamak adına trampa ediyoruz. Yapılan kıymet takdirleri neticesinde biz hem kültür merkezi yapacağımız bir alanı kazanıyoruz hem de şehir merkezinde yıktığımız İlçe Emniyet Müdürlüğü alanının tapusunu alıyoruz. Ayrıca bu trampa ile yaklaşık 4 milyon TL’nin üzerinde de bir vergi borcumuz mahsup edilecek. ” dedi. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Toplantının 7. gündem maddesinde, “Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 134 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın imar planında belirlenmiş Küçük Sanayi Alanı olarak kullanılmak üzere belediyece satın alınmasının görüşülmesi.” yer aldı.
Gündem maddesiyle ilgili konuşan Volkan Yılmaz, “Değirmenköy’deki stadyumun güneyinde maliye hazinesine ait 10.000 metrekareye yakın bir alan var. Burası zamanında belde belediyesi tarafından yapılan, tamircilerin vs. olduğu, metruk şekilde olan bir alan. Milli Emlak Genel Müdürümüz ile görüştük. Silivri Belediyesi olarak imar planında küçük sanayi sitesi olan bu alanı satın alacağız. Değirmenköy’ümüze kazandırmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ