Esenyurt’ta pandemi döneminde 500 kişi istihdam edildi

İş arayan vatandaşları özel sektördeki işveren firmalarla buluşturan Esenyurt Bölgesel İstihdam Ofisi’nde pandemi döneminde 500 kişi istihdam …

Esenyurt’ta pandemi döneminde 500 kişi istihdam edildi
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İş arayan vatandaşları özel sektördeki işveren firmalarla buluşturan Esenyurt Bölgesel İstihdam Ofisi’nde pandemi döneminde 500 kişi istihdam edildi.

Amaçlarının yılda 10 bin kişiye iş bulmak olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, “Geçen sene 7 bin 200 civarında vatandaşımıza iş bulduk. Bu senede pandemiye rağmen 5 bin 800 civarında vatandaşımız istihdam edildi” dedi.

İş arayan vatandaşları özel sektördeki işveren firmalarla buluşturarak vatandaşların işsizlik sorununu hızlı bir şekilde çözüme kavuşturan Esenyurt Bölgesel İstihdam Ofisi, 35 kişilik kadrosu ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda, meslek edindirme kurslarına da ağırlık veren Esenyurt Belediyesi, yanlış mesleği seçtiğini düşünen ya da meslek edinmek isteyenleri de çeşitli eğitimlerden geçirerek iş bulmalarının önünü açıyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, pandemi döneminde 500 kişinin istihdam edildiğini, amaçlarının ise yılda 10 bin kişiyi istihdam etmek olduğunu söyledi.

“İstihdam ofisinin amacı her yıl 10 bin kişiye iş bulmak”

“5 günde iş buldum”

Kısa sürede istihdam ofisi aracılığıyla iş bulduğunu belirten Mehmet Bektaş, “Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt sağ olsun iş bulmamıza yardımcı oluyor. Ön lisans mezunuyum, iş arıyorum. Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdim. Yeni işimden ayrılmıştım; 5 gün oldu bu süreçte hemen iş buldum. Teşekkür ediyorum emeği geçen herkese” ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde işten çıkarıldığını söyleyen Leyla Zeytinli, “Beni pandemide işten çıkardılar. 5-6 aydır işsizim. Çok yere başvurdum fakat iş bulamadım. Daha sonra buraya geldim. İnşallah hayırlısıyla olur. Bu istihdam ofisleri işsizlerin iş bulmaları açısından çok iyi. Bu süreçte işten çıkarılanlar arasında çocukları okuyanlarda var yazık. Herkes iş sahibi olur umarım” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ