Ekrem İmamoğlu: Milletimizin aldatılmasına müsaade etmeyeceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de Demokrasi Neferleri Buluşması’nda konuştu. İmamoğlu, AKP iktidarının yurttaşları montajlarla aldattığını vurguladı.

Ekrem İmamoğlu: Milletimizin aldatılmasına müsaade etmeyeceğiz
Reklam
Bu Haberi Paylaş:

İkinci tur için geri sayım sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de Demokrasi Neferleri Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle oldu:

“SANDIĞI TERK ETMEK BİZE YAKIŞMAZ”
“Her bir oyun, bize seçimi kazandıracak o kritik oy olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Vatandaşımızın her bir oyu, namusumuzdur. Onun için mücadele edeceğiz. Günün her dakikasında sandığa hakim olduğumuzda, kimse hile yapma imkan ve cüretini bulamaz. Bulamayacak. Sizler sayesinde bulamayacak. Son ana kadar, aynı ciddiyetle görevimizin başında olacağız. Yorulmayacağız.

Görevi ihmal etmek yok. Sandığı terk etmekmiş, öyle bir şey yok. Bunlar bize yakışmaz. Şikayetçi olmak yok. ‘Şu eksik, bu eksik’ demek yok. Türkiye’nin neferlerine böyle davranmak yakışmaz. Siz nefersiniz, neferiz. Biz, doğru bildiğimiz yolda ve sonunu düşünmeden yola çıkmış, inançlı insanlarız. O gün sandıklarda bir milyon kişi olacağız. Bizi sadece ne yenebilir biliyor musunuz? Kendi yılgınlığımız, kendi karamsarlığımız. Başka hiçbir güç yenemez. Onun için karamsarlığa, yılgınlığa yer yok. Unutmayın, bu ülkeye demokrasi getirmekten hiç kimse bizi alıkoyamadı, koyamayacak.”

“ONLARA OY VERMEYENLER YA VATAN HAİNİ YA DA TERÖRİST İLAN EDİYORLAR”
“Siyasi kavgaların zamanında ne acı sonuçlara yol açtığını deneyimledik. Siyaseti kavga etmeden yapılsın isteriz. Hatta bize huzurun yolunu açsın isteriz. Ancak huzur kaçsın isteyen bir anlayış var. Kendisine oy vermeyen herkesi, ne yazık ki vatan haini olmakla suçlayan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu anlayış milleti bölmeye çalışıyor. Rakibimiz böyle bir anlayışla siyaset yapıyor. Onlara oy vermeyenleri ya vatan haini ya da terörist ilan ediliyorlar. Bunlar ne yazık ki daha önce de yaptılar. Şimdi de yapıyorlar.

Bu anlayış ne yazık ki kendi insanı ile kavga etmeyi sever. Daha birkaç sene önce ABD Başkanı hakaret etti, hatırlıyorsunuz değil mi? Çıkıp ona cevap vermesini bekleriz değil mi? Ne yaptı? Tek kelime birle yanıt vermedi. Ama ona yanıt veremez, veremedi.”

“MİLLETİN GELECEĞİNE TERÖR ÖRGÜTÜ ÜZERİNDEN KORKU SALAMAZSINIZ”
“Milleti aldatmak adına bu videoları ortaya çıkaran sizsiniz. Bu danışıklı dövüş değil de nedir? Terör örgütü konuşuyor bunlar faydalanıyor. Bir değil, iki değil, üç değil. Hala devam ediyorlar bu kirli düzene. Bu milletin geleceğine terör örgütü üzerinden korku salamazsınız. Oradan ekmek yeme peşinde olan yalnız sizsiniz. Aynı şeyi benim seçimimde yapmadılar mı? Kırmızı bültenle aranan kişiyi devletin televizyonuna çıkarmadılar mı? Bu ülkenin 86 milyon insanı var. Benim gözümde bu ülkenin 86 milyon vatansever insanı var.”

“GEÇMİŞTE BİRLİKTE ÇALIŞTIĞI KİMSE BUNLARLA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR”
“Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı vatanseverdir. Memleketimin asli vatandaşlarına başka türlü bakarsanız bunun adı bölücülüktür. Allah korusun kardeş kavgasına götürür. 28 Mayıs’ta bu düşmanlaştırıcı siyaset tarzına hayır diyeceğiz.

Aklı olan kimse yok yanlarında. Geçmişte birlikte çalıştığı kimse bunlarla çalışmak istiyor. Gençlerimizi heba ediyorlar. Komşuluğumuzu, milli birlik ve beraberliği heba ediyorlar.”

“YÜZDE 60’IN ÜSTÜNDE MİLLETİMİZİN OYUNA TALİBİZ”
“Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçersek büyük bir denge getireceğiz. Dolayısıyla birileri ülkenin tek sahibi gibi davranmayacak. Kimse kafama esti ‘Kanal İstanbul’ yapacağım diyemeyecek. Denge oluşunca denetleme de gelecek. İstanbul’da 31 Mart seçimlerinde meclisi aldılar mı? Aldılar, ikinci turda başkanlığı biz aldık. İşler tıkır tıkır işliyor. Millet mutlu.”

Yüzde 60’ın üstünde milletimizin oyuna talibiz. Biz denetlenebilir bir mekanizmayı ortaya koyacağız.” İBB, Silivri’de parti ayrımı yapmaksızın, hizmet sağlıyor. Silivri Belediye Başkanı başka bir siyasi partiden olabilir, kendisi siyaseten bize edilen hakaretleri alkışlasa da ben umursamam. Benim derdim Silivri halkı. Biz bu sistemde Silivri’ye yatırımlarımızı daha da artırdık.”

“MİLLETİ KANDIRMALARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
“28 Mayıs’ta aklın, vicdanın kazanacağına yürekten inanıyorum. Bu seçimi milletin kazanması, bu seçimde Kılıçdaroğlu’nu seçmemiz vatan için çok önemli. Herkesi aklı selim düşünmeye ve oy vermeye davet ediyorum. Bunların yalanlarını yüzlerine vuracağız. Milleti kandırmalarına müsaade etmeyeceğiz.”

Bu Haberi Paylaş:
Reklam
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ